Skandalingasis atlikėjas A.Manikas nusprendė - jis myli moteris

Draugės nėštumu pasibaigęs seksas paauglystėje. Noras bet kokia kaina išgarsėti. Mėginimas žudytis dėl meilės. Kritimas į svaigalų liūną. Gyvenimas po vienu stogu su zakristijonu. Šiuos puslapius iš savo gyvenimo mielai išbrauktų skandalisto etiketę pelnęs iš Biržų rajono kilęs dainininkas Aidas Manikas (36 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

lveta Skliutaitė

Jan 26, 2014, 10:52 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:30 AM

Šeštąjį savo muzikos albumą „Kaip tavimi tikėjau“ netrukus pristatysiantis dainininkas A.Manikas labiau žinomas ne dėl kūrybos, o dėl pernelyg atvirų ir viešų svarstymų – moterys ar vyrai labiau kaitina jo aistras.

„Man dabar sunku. Nebežinau, su kuo noriu gyventi ir mylėtis, – su vyrais ar su moterimis. Nuotaika svyruoja“, – apie sumaištį mintyse ir gyvenime prieš kelerius metus kalbėjo A.Manikas, kuris nekart yra prisipažinęs, jog nėra gėjus, o tik mėgėjas.

Nuo slegiančių minčių atlikėjas tuomet bėgo į Didžiąją Britaniją, kur keletą sezonų braškių ūkyje dirbo fasuotoju, vėliau uogų kokybės tikrintoju.

Šiuo metu Kaune apsistojęs ir kuriantis atlikėjas tikino dažnai sulaukiantis klausimų dėl savo lytinės orientacijos. Jis teigė mylintis moteris, o kalbos apie potraukį prie vyrų esą buvo išgalvotos siekiant sulaukti kuo daugiau dėmesio ir išgarsėti.

„Dėmesio nori visi atlikėjai ir neretai prikuria apie save nebūtų istorijų. Kuo jose daugiau intrigos, tuo greičiau išgarsėjama. Vieni velkasi vestuvinius drabužius ir režisuoja jungtuves, kiti dėl reklamos rizikuoja sveikata eidami į visokius projektus.

Nesu išimtis – siekiau išpopuliarėti, todėl prikūriau apie save visokių istorijų. Pasivadinti gėjumi tuo metu buvo net madinga“, – dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalui „Gyvenimo būdas“ tvirtino A.Manikas.

Dėl kai kurių skandalingų istorijų ir paskui besivelkančio nekokios reputacijos šleifo dainininkui dabar gėda prieš artimuosius ir gerbėjus.

Ar dainininkas turėjo naudos iš prieštaringai vertinamos reklamos?

Pasklidusios kalbos apie intymų gyvenimą iš tiesų smarkiai padidino susidomėjimą A.Maniku.

„Pasipylė kvietimai koncertuoti klubuose, renginiuose, televizijoje, išaugo honorarai“, – pliusus vardijo dainininkas.

Tačiau buvo ir antroji medalio pusė: atlikėjas vis dažniau sulaukdavo pašaipų, piktų žvilgsnių, prasidėjo apkalbos ir paskalos. Uždirbti pinigai kartais greitai išslysdavo iš rankų.

Vyras netaupė, o aplinkui besisukantys tariami bičiuliai stengėsi A.Maniku pasinaudoti: jis apmokėdavo dideles puotų sąskaitas restoranuose, kur netrūko vaišių, laisvai liejosi alkoholis.

„Man visada patikdavo vaišinti žmones, dovanoti dovanas be progos. Bet tuo metu mano kompanijai pradėjo atrodyti, kad kone kasdienis vaišinimasis mano sąskaita yra savaime suprantamas dalykas“, – atviravo Aidas.

Be saiko švaistyti pinigus ir vaišinti draugus atlikėjas nustojo tuomet, kai kartą bare nugirdo jų pokalbį: esą jie bet ką gali užsisakyti, o nevykėlis Aidas vis tiek už viską sumokės.

Šie žodžiai atlikėjui buvo tarsi dūris į paširdžius, tačiau kartu ir gera pamoka. Jis pradėjo mažinti pažinčių ratą. Be to, pinigų prasidėjus ekonomikos krizei ėmė mažėti.

A.Maniku yra mėginusios naudotis ir moterys. Kai kurioms vyras negailėdamas pirko gėles, kvepalus, kitus brangius daiktus. Šventuoliu savęs nelaikantis dainininkas per gyvenimą turėjo daugybę meilės romanų, nuotykių, intymių santykių.

„Pirmoji mano moteris, ką ten moteris, tiesiog paauglė, buvo mano bendraamžė iš kaimo, kuriame augau.

Mums abiem tuomet buvo po 14 metų. Labai norėjosi pabandyti, ką reiškia žaisti mamą ir tėtį. Tie mūsų žaidimai baigėsi mano draugės nėštumu. Tačiau ji netruko išvažiuoti. Vėliau sužinojau, kad jos mama tą reikalą sutvarkė“, – atviravo A.Manikas.

Jeigu taip nutiktų dabar, vyras niekada nepaliktų savo draugės. Tačiau tuomet jis buvo dar vaikas, už jį ir jo merginą viską nusprendė kiti.

Neseniai lankydamasis pas vieną bioenergetikę A.Manikas sužinojo, kad negimęs jo ir draugės vaikelis turėjo būti berniukas. Už jo sielą dainininkas užpirko mišias.

Antrosios pusės ieškantis ir dažnai įsimylintis dainininkas maždaug prieš penkerius metus norėjo pasitraukti iš gyvenimo.

„Kalta buvo nelaiminga meilė. Be to, prisidėjo dar keli mano artimos aplinkos žmonėms nutikę skaudūs dalykai, širdį taip pat draskė draugais laikytų žmonių šmeižtas, apkalbos.

Buvau tvirtai pasiryžęs pakelti prieš save ranką ar išgerti saują tablečių.

Laimė, kad atsirado žmonių, kurie mane iš tos balos ištraukė. Už tai esu dėkingas savo motinai ir bičiuliams.

Padėjo ir kunigas: jis parodė, kad tikėjimas padeda išlipti iš giliausių gyvenimo duobių“, – sakė A.Manikas.

Prieš trejus metus A.Manikas turėjo sužadėtinę Jurgitą, su kuria Londone planavo vestuves. Jos neįvyko, nes prieš pat turėjusią įvykti santuoką mylimoji prisipažino, kad jau kurį laiką šiltus jausmus jaučia kitam vyrui.

A.Manikas kurį laiką liūdėjo dėl subyrėjusių santykių. Tačiau dainininką žavi atviri žmonės. Todėl vyras džiaugiasi, kad draugė apie tai pasakė prieš, o ne po vestuvių.

Kai sutiks antrąją pusę, A.Manikas bus ištikimas ir nesivels į meilės nuotykius.

„Šiuo metu turiu artimą žmogų, tačiau su šia moterimi kol kas meilės santykių nemezgu. Stačia galva nerti į meilę nenoriu, metams bėgant įgavau patirties“, – sakė A.Manikas.

Dainininkas pastaruoju metu tapo ne tik atsargesnis, bet ir išmoko taupyti pinigus, atsikratė žalingų įpročių: nerūko, nevartoja svaigalų.

Atsisakyti alkoholio, kuris tapęs ne vieno scenos žmogaus palydovu, A.Manikas nutarė prieš dvejus metus.

Į blaivininkų gretas įstojęs atlikėjas prisipažino, kad net tada, kai dar vartojo alkoholį, į sceną ne visai blaivus yra lipęs tik kartą. Linksmybės įprastai prasidėdavo po koncertų.

„Pastaraisiais metais neretą savaitgalį pasirodau Lietuvos miesteliuose. Po koncertų sulaukiu kvietimo pasivaišinti. Anksčiau po daugelio tokių pasisėdėjimų būdavau gerokai įkaušęs.

Nebuvau tapęs alkoholiku, bet vienu metu pajutau, kad tai geruoju nesibaigs. Todėl sau pasakiau: Aidai, sustok“, – tvirtino dainininkas.

A.Manikui nė kiek ne gėda, kad jis neretai pavadinamas kaimo kultūros namų dainininku. Atlikėjas tvirtino koncertuojantis ir miestuose, ir kaimuose. Tai esą daro didžioji dalis Lietuvos atlikėjų.

O jo kompaktinės plokštelės labiausiai perkamos didžiuosiuose miestų prekybos centruose.

Paklaustas, ar turi kokią nors slaptą svajonę, A.Manikas drąsiai išrėžė, kad jau seniai galvojantis vesti kokią nors televizijos laidą, nes jaučiasi velniškai patrauklus – ir išvaizda, ir vidumi.

Tačiau iki šiol vyras nesulaukė pasiūlymo.

Klampino skandalai su vyrais

Skandalų nevengiantis atlikėjas itin išgarsėjo 2003 metais, kai po vienu stogu apsigyveno su Kelmės rajono Kražių miestelio zakristijonu Kęstučiu Zybartu. Abu vyrai pusmetį glaudėsi kukliame mediniame name.

Vietos gyventojams dviejų vyrų artumas kėlė pasipiktinimą. Tad Kražių klebonas nusprendė atleisti bažnyčios tarną iš pareigų.

Su zakristijonu A.Manikas nutraukė santykius prieš išvykdamas į Didžiąją Britaniją. Kalbėdamas apie santykius su šiuo vyru A.Manikas neslėpė, kad zakristijono nemylėjo, tarp jų buvo draugiška trauka.

A.Manikas buvo poruojamas ir su kitu ne mažiau skandalais pagarsėjusiu dainininku E.Ostapenka. Tačiau atlikėjas šias kalbas pavadino gandais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą