Svajonių jaunikis čiuožėjas A.Reklys tuoksis tik vieną kartą

Banguoti plaukai, balti dantys plačioje šypsenoje, tvirtas liekno sudėjimo kūnas, šešiaženklė per vienus metus uždirbta suma. Čiuožėjas, treneris ir verslininkas Aidas Reklys (31 m.), pastaruosius aštuonerius metus gyvenantis JAV, ne veltui vadinamas svajonių jaunikiu. Tačiau jis tikino neturįs kur skubėti – vesti visada spės. Draugavęs su amerikiete, japone, mergina iš Pietų Amerikos, dabar jis akis suka į Rusiją, Lenkiją, Baltijos šalis, tarp jų, žinoma, ir Lietuvą, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

Čiuožėjas A.Reklys kaip ir jo tėvas tuoksis tik vieną kartą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Čiuožėjas A.Reklys kaip ir jo tėvas tuoksis tik vieną kartą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Feb 23, 2014, 9:34 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:40 AM

Kiek pavargęs, bet giedro veido Aidas paspaudė dešinę ir pabučiavo į skruostą. Susitikome prie ledo arenos viename Vilniaus prekybos centrų. Ant jo peties kybojo juodas krepšys. „Einu apsiauti pačiūžų“, – persirengimo kambario link pasuko A.Reklys.

Lietuviškoje jo kalboje neišgirdau amerikietiško akcento. Po akimirkos pro areną juosiantį stiklą visi aplinkui galėjo stebėti, kaip Aidas atliko vieną triuką po kito. Stiprioji jo pusė – šuoliai. Jis nuo vaikystės treniruojasi, praeityje aštuonis kartus yra tapęs Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionu.

„Kai atrankoje į olimpiadą man pritrūko vieno balo, sportininko karjeroje padėjau tašką“, – apie savo kelią pradėjo pasakoti jaunimo treneris ir verslininkas.

Jis patogiai įsitaisė minkštasuolyje aukštu atlošu ir nenustojo šypsotis. Jaunam vyrui svarbiausia – gera nuotaika.

Tai jis akcentuoja ir kalbėdamas apie televizijos projektą „Šokis ant ledo“, dėl kurio atvyko į Lietuvą. Projekte čiuožėjas pasirodo su sportinių šokių šokėja Katerina Voropaj.

„Svarbiausia, kad žiūrovai ir mes su Katia mėgautumės. Pirmasis pasirodymas žiūrovams patiko. Nuo jų ir priklausys, kiek laiko liksiu Lietuvoje. O Katia – fantastiška panelė, ant ledo puikiai leidžiame laiką, gerai sutariame“, – kalbėjo Aidas, atrėmęs galvą į atlošą ir kiek prisimerkęs.

Lietuvoje čiuožėjas – nuo gruodžio. Vyras turi skubėti, kad viską spėtų. Jo dėmesio laukia vienišas tėvas, ant ledo kelias valandas treniruotis įpareigoja Katerina, pamokų prašo ir iš Amerikos jį atlydėjusios mokinės – dvi japonų kilmės mergaitės.

Jas į Lietuvą pas trenerį atvežė tėvai. Prie šeimos prisijungė ir iš Japonijos atskridę seneliai.

Be to, kad ugdo būrį jaunųjų ledo čiuožėjų, A.Reklys gali pasigirti sėkmingu verslu. Prieš metus jis pradėjo gaminti ir pardavinėti specialias dailiojo čiuožimo treniruotėms skirtas liemenes.

„Jomis profesionalai ir mėgėjai naudojasi 23 pasaulio šalyse. Per metus iš šio verslo uždirbau šešiaženklę sumą“, – nenoriai gyrėsi verslininkas.

Kultūra turi būti sava

Tačiau grįžtame prie meilės reikalų. Prieš tris mėnesius jis išsiskyrė su širdies drauge iš Pietų Amerikos. Pora draugavo apie metus. Ji nebuvo čiuožėja kaip Aidas.

Juodu susipažino viename Aido vestų praktinių seminarų apie dailųjį čiuožimą.

„Atstumas porai – sudėtingas dalykas. Buvo matyti, kad mums nieko neišeis“, – karčią patirtį prisimena gražuolis. Kad kilometrai ne suartina, bet išskiria, jis patyrė ir prieš aštuonerius metus išvažiuodamas iš Lietuvos, kai Kaune liko jo mergina farmacijos studentė Roberta. Porai nepavyko išsaugoti draugystės.

Šiltus jausmus draugei iš Pietų Amerikos gesino ir kultūriniai skirtumai. Ne kartą Aidas įsimylėjo paneles iš tolimų pasaulio kampelių – Pietų Amerikos, Japonijos, Šiaurės Amerikos, tačiau nieko neišeidavo.

„Kultūra turi būti sava, taip santykius kurti lengviau. Man tiktų mergina iš Rusijos, Lenkijos, Baltijos šalių“, – vardijo į ketvirtą dešimtį įkopęs verslininkas.

Buvusi jo trenerė kaunietė Lilija Vanagienė, žinomo ledo šokėjo Povilo Vanago mama, juokavo – jei sulaukęs 30-ies Aidas neves, taip ir liks viengungis. L.Vanagienė jam tarsi antra motina – labai skaniai maitindavo savo mokinį, o jis ragindavo ją įkurti savo restoraną.

„Labai bijau nuo adrenalino nualpti prie altoriaus. Kai reikės sakyti „taip“, keberiokšt, ir manęs nėra“, – pašnekovas pasitelkė humorą.

Žinoma, jei sutiktų sielai artimą žmogų, kurti šeimos nebijotų. Tačiau kol abejoja, nespaudžia savęs. Jis norėtų tuoktis vieną kartą gyvenime – jam nepatinka vedybų ir skyrybų maratonai, kuriuos stebi žiniasklaidoje. Aidas negali žiūrėti, kai žmonės pykstasi dėl niekų – materialių dalykų ar išlietų jausmų.

Svajonių jaunikis norėtų likti ištikimas žmonai iki mirties. Taip, kaip jo tėvas Kazys Reklys.

„Daugiau nei 30 metų jie buvo kartu, kol pernai mama mirė. Tėvas ilgisi mamos. Ji buvo pirmoji ir vienintelė jo žmona. Tai retenybė šiais laikais. Ir aš tuoksiuosi su žmogumi, kai jausiu, kad galiu būti su juo iki paskutinio atokvėpio“, – tikino A.Reklys.

Paklaustas, ar dainininkė Ingrida Kazlauskaitė, su kuria jis jau peršamas, galėtų būti ta moteris, jis diplomatiškai pažėrė komplimentų: „Ingrida draugiška, talentinga, aukštai kelia kartelę savo darbuose, turi gerą širdį.“ Bet tai ir viskas. Daugiau ta tema vyras nieko nepasakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.