Rusijos prezidentas pavaldinius užkrėtė skyrybų virusu

28-ųjų santuokos metinių išvakarėse 55 metų Maskvos meras Sergejus Sobianinas paskelbė skiriąsis su žmona Irina. Rusijos sostinės vadovo aplinkoje kalbama, kad jis „tiesiog seka Vladimiro Putino pavyzdžiu“.

Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka

Feb 27, 2014, 12:34 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:30 PM

Rusijos prezidentas V.Putinas išsiskyrė su žmona praėjusią vasarą pareiškęs, kad juodu su žmona „ilgą laiką gyvena atskirai“. Jo spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas patvirtino: „V.Putino darbo grafikas, išvykų geografija tokia, kad su žmona jis seniai matėsi.“

Netrukus po to paaiškėjo apie jau įvykusias prezidento ilgamečio padėjėjo, o dabar – bendrovės „Rosneft“ vadovo Igorio Sečino skyrybas, taip pat daugybę Valstybės Dūmos deputatų skyrybų (Maskvos žiniasklaidos duomenimis, daugiau negu trisdešimt). Beje, po skyrybų šalia daugelio jų atsirado jaunos gyvenimo draugės arba palydovės.

Tačiau S.Sobianino skyrybos panašiausios į prezidento. Kaip ir V.Putinas, jis jau ilgą laiką faktiškai negyvena su žmona. Abu jie, neoficialiais duomenimis, turi kitas drauges ir net vaikų: V.Putinas – sūnų ir dukterį, S.Sobianinas – dukterį. Tačiau oficialiai tai nepatvirtinta.

S.Sobianinas Maskvoje atsidūrė visiškai netikėtai 2005 metų lapkritį, kai prezidentas V.Putinas staiga paskyrė jį, Tiumenės gubernatorių, savo administracijos vadovu. Jis turėjo žmoną ir dvi dukteris: Ana jau studijavo Sankt Peterburgo universitete, Olga lankė vidurinę mokyklą.

Be šeimos, S.Sobianinas iš Tiumenės atsivežė vienintelį žmogų iš gubernatoriaus komandos – 29 metų sekretoriato vadovę, gana patrauklią moterį Anastasiją Rakovą, su kuria dirbo  daugiau kaip septynerius metus. Kaip šnekėjo S.Sobianino aplinkos žmonės, ne tik dirbo.

Maskvoje A.Rakova tapo prezidento administracijos vadovo S.Sobianino sekretoriato viršininko pavaduotoja ir, padedama savo šefo, toliau darė karjerą – iš pradžių Kremliuje, o po to Rusijos vyriausybėje. Be kita ko, padirbėjo ir Rusijos Federacijos regioninio vystymo viceministre.

Kai S.Sobianinas buvo paskirtas Maskvos meru vietoj „pasitikėjimą praradusio“ Jurijaus Lužkovo, jo nepakeičiama protežė iškart tapo sostinės vyriausybės vicepremjere ir mero aparato vadove.

Šias pareigas 38 metų A.Rakova eina ir dabar. Ji taip pat vykdo kai kuriuos mero pavedimus, paprastai sudėtingiausius ir atsakingiausius. O kalbos apie jos asmeninį artumą viršininkui nutilo po to, kai visiems tapo aišku: A.Rakova – puiki darbuotoja, sumani organizatorė, malonus žmogus. Žodžiu, jokio „pompaduriškumo“.

Mero aplinkos žmonės ėmė ją netgi truputį užjausti: girdi, jai seniai laikas tapti oficialia S.Sobianino žmona. Juolab kad 2010 metais ji susilaukė mergaitės, kuri, kaip sako artimi pažįstami, kasmet vis labiau panašėja į S.Sobianiną, kurio gyslomis, be kita ko, teka ir Šiaurės tautos mansių atstovo kraujo.

Dabar merijoje šnekama, kad juodu, ko gero, pagaliau susituoks. Bet tam reikia, kad pavyzdį vėl parodytų V.Putinas: vestų Aliną Kabajevą ir pripažintų savais du jos pagimdytus vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.