Kokia turi būti nuotakos suknelė: patogi ar pritrenkianti?

Kad ir kokios būtų vestuvės - didelės, su būriu svečių, ar mažytės, tik dviese, - didžiausias galvos skausmas yra nuotakos suknelė. „Vestuvinė suknelė neturi būti patogi - ji turi būti pritrenkianti", - įsitikinęs mados namų „Vamp" kūrėjas Arvydas Videika (34 m.)

"Vamp" modeliai.
"Vamp" modeliai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2014, 12:52 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:14 PM

– Sunku patikėti, bet prieš metus madingiausia vestuvinės suknelės spalva buvo rausva. Kas naujo šįmet?

– Neseniai grįžome iš Milano audinių parodos, kurioje rinkome audinius jau 2015-ųjų kolekcijai, tad galiu drąsiai teigti, kad rausva buvo ir liko madinga.

Suknelę iš rausvo audinio populiaru marginti baltais nėriniais ir šilko gėlėmis.

Vis dėlto vyšnaitė ant pyragėlio – mėlyna spalva, siūloma ir jaunikio kostiumui. Madinga dūmų spalva – ją ypač mėgsta dizaineris Elie Saabas, kuris, galima sakyti, šiuo metu diktuoja vestuvių madas.

Kaip visada populiariausia tyra, švelni pieno baltumo spalva, tinkanti visoms nuotakoms.

– Ar mados srovėse yra kas nors ekstravagantiška, ką būtų galima pasiūlyti to pageidaujančioms būsimoms nuotakoms?

– Atveriama dar daugiau nuogo kūno. Madingos labai gilios iškirptės, suknelės atvira nugara – tai pasaulinė tendencija. Vis labiau nuotakos per vestuves nori atrodyti lyg tikros damos, parodyti, kokią įspūdingą figūrą turi – šie troškimai ypač tinkami, kai sutuoktuvės vyksta vilose, rūmuose, tad tariamo davatkiškumo lieka vis mažiau.

Tačiau noriu pabrėžti, kad ceremonijai bažnyčioje derėtų rinktis šiek tiek uždaresnę, subtilesnę suknelę. Tuomet siūlyčiau siūdintis dvi sukneles, jokiu būdu ne transformuojamą suknelę – esu pats matęs, kaip šokio metu atsiriša kaspinai ir kyla nepatogumų.

Savo klientėms siūlau pirmenybę teikti suknelei, kuri tobulai tinka ir su kuria jaunoji gerai jaučiasi. Bet gerai nereiškia patogiai: renkantis vestuvines sukneles nereikia ieškoti patogumo, tai turi būti savo grožiu pritrenkiantis rūbas, o patogius drabužius reikia rinktis darbui ar išvykai.

– Kokie dabar madingi siluetai? „Vamp“ dažniausiai renkasi vadinamąjį undinėlės siluetą.

– Taip, dažniausiai, nes tokį reikia mokėti pasiūti. Tai labai sudėtingas siluetas, tinkantis tik išskirtinei figūrai.

Tikrai visada buvo ir bus madinga pūsta tiulinė suknelė. Patogiausias variantas – graikiško stiliaus plazdančios, drapiruotos suknelės.

– Kokį suknelės ilgį derėtų rinktis?

– Kaip visada madingiausias yra maksi ilgis, kita tendencija – iki vidurio blauzdų. Gražu, bet! Merginos neturėtų tokio ilgio suknelės užsisakinėti internetu – ją būtina pasimatuoti. Renkantis suknelę, kurios ilgis iki pusės blauzdų, reikia būti atidžioms – kojos turi būti dailios, bateliai – įspūdingi, o ir kūno proporcijos atitinkamos.

– Vienas būsimosioms nuotakoms kylančių klausimų – rankovių ilgis. Ar tinka ilgos sutuoktuvių ceremonijai, rengiamai vasarą?

– Taip, ilgos rankovės tinka ir vasarą. Ilgos rankovės – viena naujienų. Jos siuvamos iš plonyčių nėrinių, dekoruojamos iškiliais siuvinėjimais, aplikacijomis, gėlėmis. Bet su puošmenomis reikia elgtis atsargiai – rankovių raštas turi būti toks, kad nestorintų rankų.

Ilgos rankovės tapo madingos dėl to, kad suknelės tapo atviresnės. Juk sakoma, kad jei jau rodai krūtinę ar nugarą, derėtų pridengti likusį kūną, nes kitaip bus sukurtas vulgarus įvaizdis.

– Kaip madinga puošti suknelę – dekoro elementų mažėja ar daugėja?

– Viena naujovių – labai stambūs raštai, dideli dekoro elementai, metaliniai diržai. Puošmenų nedaug, bet jos didelės.

Kita tendencija – gausiai gėlėmis, žiedlapiais, blizgiais žvyneliais išpuoštos suknelės. Tai tarsi suknelė tikrai fėjai.

– Kokį rinktis audinį? Ne viena nuotaka skundėsi, kad pasisiuvusi suknelę iš šilko paskui susigadino nuotaiką: pasėdėjusi automobilyje vos keliolika minučių, išlipo susiglamžiusia suknele.

– Šilkas, kaip ir kiti audiniai ar daiktai, gali būti įvairiausių rūšių. Metras šilko gali nekainuoti nė šimto litų ir jis tikrai bus glamžus. Mes užsakome kelis šimtus litų kainuojančio šilko, bet tai nereiškia, kad jis nesiglamžantis. Tiesiog tam tikram modeliui reikia parinkti specialią šilko rūšį ir, svarbiausia, tinkamai sukirpti. Kaip kirpti? Taip, kaip kerpamos aukštosios mados suknelės, – tai ir yra visa paslaptis.

Galima apibendrinti – vestuvinių suknelių audinių klasika nemari: apdarai siuvami iš šilko, organzos, tiulio.

– Kaip derinti prie suknelės šukuoseną ir batelius? Atsižvelgti į apdarą ar savo grožį?

– Būtinai atsižvelgti į savo grožį. O jei viskas tinka, galima atsižvelgti į apdaro stilių, pavyzdžiui, prie griežto kirpimo suknelės tiks elegantiškas kuodelis. Jo nederėtų bijoti, net jei ausytės nuotakai atrodo netobulos: geras meistras ir kuodą susuks, ir sruogomis ausis paslėps.

Palaidi tiesūs ar garbanoti plaukai tinka prie laisvesnio stiliaus romantiškų graikiško kirpimo suknelių iš plazdančio šifono.

Parengė Daiva Kaikarytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.