Režisierius A.Giniotis: „Santuoka man nereikalinga“

„Negaliu pasakyti, kad greitai, bet dažnai įsimylėdavau“, – kone pirmą kartą viešai apie asmeninio gyvenimo užkulisius prabilo režisierius, bardas, vienas Keistuolių teatro įkūrėjų Aidas Giniotis (49 m.). Bet jis iki šiol negali pasakyti, kas labiau patinka – brunetės ar blondinės. Pirmiausia jis žvelgia į akis, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Gyvenimo būdas".

Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Mar 17, 2014, 10:16 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:09 AM

Keturiais Auksiniais scenos kryžiais ir dviem „Mūzomis“ apdovanotas žinomas aktorius ir režisierius neslėpė – mūzos jo, kaip ir kiekvieno jausmingo menininko, gyvenime užėmė svarbią vietą. Tačiau jis nėra tradicinės šeimos šalininkas ir santuoka jam nereikalinga.

„Šiokia tokia gėda liko, bet yra ką prisiminti“, – apie jaunystės šėliones šypsodamasis pasakojo A.Giniotis. Jam teko ne tik bėgti paskui troleibusą, kuriuo važiavo mylimoji, bet ir iškrėsti daugiau romantiškų staigmenų.

Kad režisieriaus gyvenime figūravo ne viena moteris, neslėpė ir jo artimas bičiulis, humoristas Haroldas Mackevičius: „Visos jo moterys, kiek aš pažinojau, labai skirtingos. Negaliu įvardinti bendro vardiklio, Jėzau, tai neįmanoma! Tų moterų tiek daug!“

A.Giniotis yra beviltiškas romantikas, tik meistriškai tai slepia. Taip apie aktorių atsiliepė jo kolegos ir išdavė – visos Aido moterys buvo labai skirtingos.

A.Giniotis prasitarė, kad buvo ne kartą vedęs, tačiau teigė santuokai neteikiantis daug reikšmės. „Jei yra meilė, sutarimas, bendri planai, santuoka nieko nereiškia“, – aiškino vyras.

O kokios išvaizdos moterys A.Giniočiui gražiausios?

„Svarbiausia – akys, kurios atspindi vidų. Man ne kartą yra tekę prisėsti prie gražios moters, kuriai prabilus norėjosi kuo greičiau atsistoti ir sprukti šalin“, – prisiminė režisierius.

Apie meną, sūnų ir nuolat lydinčią meilę vyras pasakojo „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Kitoks pokalbis“.

„Kartais pagalvoju, ar aš esu savo vietoje. Pasvarstau – gal reikėjo tapti verslininku? Viską pasvėręs kuo toliau, tuo labiau suvokiu, kad tai mano rogės“, – dėstė A.Giniotis.

Didžiausiu jo gyvenimo kūriniu galima pavadinti Keistuolių teatrą, kurį jis kartu su aktoriais Ilona Balsyte, Sigučiu Jačėnu ir Romualdu Vikšraičiu į pasaulį paleido prieš 25 metus. Sukaktį švenčiantis ir šiuo metu po šalies miestus gastroliuojantis teatras užaugino ne vieną kartą.

„Nemėgau pavadinimo Keistuolių teatras. Atrodė, kad žodis „keistuoliai“ apibūdina kažkokius nenormalius. Tačiau per tiek metų jis taip prigijo, kad žodyne šalia žodžio „keistuolis“ būtų galima įrašyti dar vieną reikšmę – aktorius, dirbantis Keistuolių teatre“, – sakė A.Giniotis.

Dabar jis dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, yra Vaidybos ir režisūros katedros vedėjas, prieš aštuonerius metus įkūrė teatro laboratoriją „Atviras ratas“.

„Sunku su manimi gyventi, esu nebuitiškas, neūkiškas. Savaitgaliais dirbu teatre. Nesu pavyzdingas vyras“, – savikritiškai prisipažino A.Giniotis.

A.Giniočio talentas pasireiškė neanksti. Šiauliuose augęs vaikinas buvo įsidarbinęs šio miesto dramos teatro rūbininku, kad galėtų pažiūrėti kuo daugiau spektaklių. O galutinai susieti savo gyvenimą su teatru apsisprendė pamatęs spektaklį „Vaikų dienos“.

„Aktorių žaidimas, muzikalumas mane tiesiog užbūrė. Supratau, kad teatras yra patrauklus azartiškam ir žaismingam žmogui. Tokiam kaip aš“, – pasakojo A.Giniotis.

Jis lankė muzikos mokyklą, baigė dabartinę Lietuvos muzikos ir teatro akademiją.

„Niekada neturėjau tikslo suvaidinti Hamletą. Man labiausiai patinka kūrybos procesas, o už individualią saviraišką visuomet buvo svarbesnis komandinis darbas. Esu laimės kūdikis, nes sutikau puikių žmonių“, – prisipažino Keistuolių teatro įkūrėjas.

Kuo skiriasi dabartiniai „keistuoliai“ nuo tų, kurie prieš ketvirtį amžiaus pasirodė scenoje?

„Pasenę, – šyptelėjo A.Giniotis ir pridūrė: – Šiais laikais aktoriams sunkiau. Tuo metu į teatrą eidavo žmonės, žinantys, ko nori. Tad mums būdavo lengviau su jais rasti bendrą kalbą.“

Režisieriaus įsitikinimu, dabartiniam jaunimui sunkiau save išreikšti. Apie tai ir apie kitus rimtus dalykus teatro vadovas mėgsta pasikalbėti su vienuolikamečiu sūnumi Ignu Antanu. Su juo Aidas praleidžia daug laiko, kartu keliauja.

A.Giniotis neslepia turintis silpnybę, kuri turbūt ir padeda suprasti vaikus. Šiemet penkiasdešimtmetį švęsiantis vyras be galo mėgsta kompiuterinius žaidimus, ypač strateginius.

„Jei man vaikystėje kas nors būtų davęs spalvotą ekraną, kuriame kareivėliai manęs būtų klausę, vargu ar būčiau mokęsis“, – šyptelėjo A.Giniotis, vaikystėje mėgęs žaisti karą.

„Lietuvos ryto“ televizijos laidą „Kitoks pokalbis“ žiūrėkite penktadieniais 19.50 val., o kartojimą – pirmadieniais 9 val. ryto. Laidą jums patogiu metu galite pasižiūrėti internete tv.lrytas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.