Kodėl moterys palieka vyrus? Šešios priežastys

Statistika tvirtina: dauguma moterų, inicijuojančių skyrybas, negali susitaikyti su vyro priklausomybe nuo alkoholio. Girtuokliavimas ar narkotikų vartojimas – pirma priežastis, kodėl moterys palieka vyrus. Nuolat girtuokliaujantys vyrai praranda susidomėjimą moterimi, greitai įsiplieskia, susierzina, tampa net agresyvūs. Nekantrūs ir abejingi šeimos nariams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2014, 4:41 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:25 PM

Statistika tvirtina: dauguma moterų, inicijuojančių skyrybas, negali susitaikyti su vyro priklausomybe nuo alkoholio. Girtuokliavimas ar narkotikų vartojimas – pirma priežastis, kodėl moterys palieka vyrus. Nuolat girtuokliaujantys vyrai praranda susidomėjimą moterimi, greitai įsiplieskia, susierzina, tampa net agresyvūs. Nekantrūs ir abejingi šeimos nariams.

Moteris ima gėdytis savo sutuoktinio. Nuo nuolatinės baimės ir įtampos jai prasideda neurozės. Norėdama išsaugoti šeimos likučius ir savo sveikatą ji nusprendžia palikti vyrą.

Vyras - smurtautojas

Fizinė prievarta – antra priežastis, kodėl moterys palieka vyrus. Fizinė prievarta – ne vien smarkūs sumušimai. Vyras gali mėtytis daiktais, grasinti. Тokie vyrai paprastai pažada pasitaisyti. Tačiau dažniausiai tai ir lieka pažadais. Palikti tokį vyrą moteriai iš dalies reiškia išgelbėti save.

Neištikimybė

Neištikimybė – irgi dažna moterų, liejančių karčias ašaras, priežastis. Kai kurios moterys pasiruošusios atleisti atsitiktinę ir vienkartinę neištikimybę. O kai kurios užsimerkia prieš fizinę neištikimybę guosdamos save tuo, kad tarp vyro ir meilužės neatsirastų emocinio artumo. Dar kitos žiūri į vyro neištikimybę pro pirštus, jos stengiasi bet kokia kaina išsaugoti santuoką.

O yra ir tokių, kurios negali atleisti. Ir todėl palieka vyrus, tuo pačiu norėdamos pabėgti nuo savo skausmo ir nusivylimo.

Moteris jam – nuosavybė

Ne vienam vyrui žmona – tai nemokamas ir patogus priedėlis. Žmona, jų supratimu, tai toks žmogus, kuris turi rūpintis viskuo ir tenkinti jų norus bei poreikius. Tada moteris pradeda jaustis virtuviniu kombainu, gumine lėle, amžinu varikliu, traukiniu, tempiančiu visus ir viską. O kartais ir bankomatu, iš kurio traukiami pinigai. Visas tokio vyro seksualinis gyvenimas susiveda į tai, kad pats patirtų malonumą. O apie moters norus jis net nesusimąsto.

Tuo tarpu moteriai atsiranda noras įrodyti sau ir kitiems, kad ji taip pat žmogus, asmenybė, kad ji verta pagarbos ir dėmesio. Be to, gana dažnai toks vyro požiūris į žmoną tampa jos neištikimybės priežastimi. Svetimame glėbyje moteris atranda tai, ko jai taip trūko šeimoje. Ir po to dažnai ji palieka netikusį vyrą.

Vyras degraduoja

Skyrybų priežastimi dažniausiai įvardijamas charakterių nesutapimas ir skirtingas požiūris į gyvenimą. Tačiau santykių pradžioje dažniausiai porą vienija bendri tikslai ir gyvenimo principai. Kaip sakoma, moterys išsirenka sau geriausius vyrus, tačiau jie nepajėgia visą laiką išlikti geriausiais. Todėl būna, kad po kiek laiko išsiskiria į priešingas puses. Vyras degraduoja, o moteris žiūri toliau į priekį.

Dabar merginos skuba į pasimatymus tik su išsilavinusiais ir protingais, nemažai gyvenime pasiekusiais vyrais. Tačiau rytoj tie patys vyrai jau gali būti bejėgiai, nuobodūs ir tingūs sutvėrimai, prisirinkę galybę žalingų įpročių ir neturintys jokių tikslų gyvenime. Dar vakar jis buvo pasirengęs nuversti kalnus, o šiandien jau šaknimis priaugęs prie minkštasuolio, atidarinėja kažkelintą butelį alaus.

Ką daryti moteriai? Mėginti perauklėti? Ar verta? Kiek reikės įdėti pastangų ir sugaišti laiko? Ar ne lengviau atrasti vyrą, kuris galėtų padėti vėl džiaugtis gyvenimu?

Vyras nenori vaikų  

Kodėl? Tam gali būti nemažai priežasčių. Pavyzdžiui, prasta materialinė padėtis. O galbūt jis jau turi vaikų iš pirmosios santuokos ir daugiau jų nenori. Arba jis sąmoningai nenori turėti vaikų, nes nori gyventi tik sau.

Moteris, norinti pagimdyti vaiką, supranta, kad ji turi tam tik ribotą laiką. Vyro nenoras turėti vaikų gali atstumti bet kurią net ir mylimą moterį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.