Aktorės O.Kunsungos kraujas - afrikietiškas, pasas - lietuviškas

„Niekada nešokau aplink laužą su banano žieve, nesikarsčiau po palmes, neskyniau kokosų, tačiau norėčiau pažinti afrikietišką kultūrą, apeigas. Esu egzotiškos išvaizdos, bet gimiau ir gyvenu Lietuvoje. Man, kaip ir visiems Lietuvos žmonėms, būna šalta, nepatinka lietus. Aš, kaip ir daugelis lietuvių, laukiu vasaros“, – svajingai nusiteikusi apie savo likimą pasakojo aktorė Oneida Kunsunga (25 m.), kurios tėvas yra kilęs iš Angolos.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

2014-04-19 12:16, atnaujinta 2018-02-14 13:00

Tačiau vasarą ir taip tamsaus gymio O.Kunsunga netrokšta įdegti saulėje. Egzotišką išvaizdą jai dovanojo lietuvė motina ir iš Angolos kilęs tėvas, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Gyvenimo būdas".

„Slapstausi nuo saulės, nes spinduliai tamsius žmones ima labiau negu šviesius. Negulinėju priešais saulę, nes stiprus įdegis man nepatinka“, – užsiminė televizijos projekte „Dvi žvaigždės“ dalyvaujanti teatro aktorė O.Kunsunga.

Apie savo vardą kuria istorijas

Žiūrovai jau spėjo įsidėmėti temperamentingą, stipraus balso aktorę ne tik dėl egzotiškos išvaizdos. Emocingai savo mintis reiškianti Oneida niekada nelieka nepastebėta. O nauji pažįstami neretai klausia, ką reiškia negirdėtas jos vardas.

Aktorė įsitikinusi, kad jos skambus vardas neturi išskirtinės reikšmės nei Lietuvoje, nei Angoloje.

„Mano vardas Lietuvoje retas, nes jį man davė tėtis. Todėl negalėjau būti Ona. Oneidos vardas nelietuviškas, bet man patinka. Nežinau jo reikšmės, niekuomet ir nesidomėjau. Bet jeigu esu geros nuotaikos, smalsuoliams sukuriu kokią nors savo vardo istoriją“, – šyptelėjo O.Kunsunga, nuo mažens augusi Kupiškio rajone, Subačiuje.

Aktorė geriausiai jaučiasi vilkėdama juodais drabužiais. „Ir taip esu ryški, kad į mane atkreiptų dėmesį, kuris ne visada man patinka. Bet gal taip galvoti savanaudiška. Tuomet, kai man patinka, bendraukite su manimi, draugaukite, bet kai to nenoriu, galiu piktai nokautuoti žvilgsniais. Taip dažnai jaučiuosi ir dėl to rengiuosi tamsiai“, – prisipažino egzotiškos išvaizdos moteris, daugybę kartų girdėjusi įvairių komplimentų dėl savo grožio.

Pastebima buvo jau vaikystėje

Oneida nuo mažens – lyg vijurkas. Mažame mieste ji būdavo pastebima ne tik dėl tamsaus gymio, bet ir dėl to, kad visur dalyvaudavo. Subačiaus gimnazijoje besimokiusi lietuvės ir angoliečio dukra vaidino spektakliuose, dainavo, šoko. Todėl tikėjo, kad vieną dieną taps aktore.

„Būti aktore – kokia čia svajonė. Vakarais nedėjau talismanų po pagalvėmis ir kitaip nebūriau, kad tapčiau aktore. Neturėjau keistos mergaitiškos svajonės, kad mane visi matytų.

Prisipažinsiu: savęs neįsivaizdavau niekur kitur – tik teatre, scenoje. Nuo vaikystės buvau scenoje, visur manęs buvo pilna – gal net per daug. Man sekėsi vaidinti, dainuoti, todėl ir patikėjau, kad tai yra mano kelias“, – sakė iš aktorystės duoną valganti O.Kunsunga.

Gimnaziją baigusi Oneida juto didelio miesto baimę: svarstė aktorinį meistriškumą studijuoti ne Vilniuje, o Klaipėdoje. Bet teatro būreliui vadovavusi mokytoja gimnazistę įtikino, kad reikia vykti į sostinę, nes tais metais Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje aktorių kursą rinko garsus režisierius Jonas Vaitkus.

„Bijojau egzaminų, bet pavyko iš pirmo karto įstoti į akademiją. Tačiau net ir tapusi diplomuota aktore turiu scenos baimės – prieš kiekvieną pasirodymą giliai įkvepiu ir iškvepiu, taip bandydama įveikti jaudulį.“

Mieliausias - gimtojo Subačiaus kvapas

Įvairių režisierių spektakliuose vaidmenis jau kūrusi O.Kunsunga prisipažino – scena nėra jauki kaip namai. „Būnu ir sumišusi, įmesta į nepatogias situacijas, iš kurių reikia išplaukti. Visaip nutinka. Juk scena – vieta, kur esi nuoga ir neturi kur pasislėpti.

Spektakliai O.Kunsungai atvėrė langą į platesnį pasaulį – gastroliuodama su teatrais aktorė aplankė nemažai šalių. Kiekvienoje jų Oneida įsiminė išskirtinius aromatus.

Su Oskaro Koršunovo teatru 2011 metų vasarą Sibire viešėjusi O.Kunsunga nepamiršo šio Rusijos miškingo regiono: „Vos išlipus iš lėktuvo Krasnojarske pirmiausia pajutau pušų kvapą.“

Izraelyje Oneida užuodė gaivų jūros kvapą, o Jungtinėse Amerikos Valstijose ją persekiojo svilinančios kaitros saldus aromatas.

Egzotiškoji gražuolė norėtų pajusti, kuo kvepia jos tėvo gimtinė Angola.

„Angoloje nebuvau, bet tikiuosi, kad ten kada nors nukeliausiu“, – įsitikinusi O.Kunsunga.

Jai mieliausias – gimtojo Subačiaus kvapas. Jis Oneidai asocijuojasi su svaiginančiu alyvų aromatu. Mat šiame mieste pavasarį pražysta daug alyvų, o panašiu metu aktorė yra gimusi. Klasės draugai, sveikindami Oneidą gimtadienio proga, jai įteikdavo glėbius žydinčių alyvų šakų.

„Pasiilgstu savo Subačiuko, bet ten sugrįžusi dabar jaučiuosi keistai. Pernakvojusi namuose, rytą jaučiu tarsi mane kas spaustų iš visų pusių – jau noriu lėkti į Vilnių.

Išvažiavusi į Vilnių pasikeičiau, pasikeitė ir mano aplinka. Subačiuje buvo didelė draugų kompanija, turėjome ką veikti. Dabar ten gyvena tik vyresnio amžiaus žmonės arba vaikai.

Miestas apmiręs, ištuštėjęs. Ir tie keturių aukštų daugiabučiai, kurie vaikystėje atrodė dideli, dabar man atrodo ankšti“, – pasakojo O.Kunsunga, Vilniuje įsikūrusi su kino režisieriumi Mykolu Vildžiūnu.

O.Kunsunga pastebima ne tik šio režisieriaus draugijoje, bet ir jo kūryboje. „Žmogus planuoja, o Dievulis juokiasi“, – taip apie planus su Mykolu kalbėjo Oneida, nusifilmavusi gyvenimo draugo režisuotame ilgo metražo filme „Nesamasis laikas“.

M.Vildžiūno mylimoji šiame filme sukūrė operacinės slaugytojos vaidmenį. „Tai mažas epizodas, bet pirmas mano pasirodymas ilgo metražo kine“, – bendradarbiavimu su mylimuoju ir premjera džiaugėsi O.Kunsunga.

Kraujas afrikietiškas – pasas lietuviškas

Tamsūs garbanoti plaukai, gražios lyg migdolai akys, šilkinė tamsiai ruda oda – visa tai O.Kunsunga paveldėjo iš tėvo, kilusio iš Afrikos. Bet aktorė didžiuojasi savo lietuviška kilme: „Mano pase parašyta, kad esu lietuvė. Gimiau Kupiškyje. Mano tėvai susipažino studijuodami. Taip atsiradau aš.“ O.Kunsungos tėvas Lietuvoje negyvena.

Kupiškio rajone, Subačiuje, užaugusi Oneida nuo mažens linko į meną. Mokydamasi Subačiaus gimnazijoje O.Kunsunga lankė moksleivių chorą, giedojo bažnyčios chore, dalyvavo televizijos konkurse „Dainų dainelė“.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje O.Kunsunga įgijo aktorinio meistriškumo magistro laipsnį. Aktorė nėra kurio nors teatro etatinė darbuotoja, bet vaidmenų jai netrūksta. Ji sukūrė policininkės Liz vaidmenį Oskaro Koršunovo pastatytame spektaklyje „Išvarymas“. Šio režisieriaus spektaklyje „Vasarvidžio nakties sapnas“ atliko Titanijos III vaidmenį.

Vilniaus mažajame teatre sukūrė mergaitės vaidmenį režisieriaus Pauliaus Ignatavičiaus šįmet sausį pastatytoje premjeroje „Kruvinos vestuvės“.

Aktorė nusifilmavo televizijos seriale „Naisių vasara“. Oneidą galima išvysti naujame interaktyviame seriale „0 sveikų“, kurį režisavo Ramūnas Cicėnas.

Ji įsitikinusi, kad egzotiška išvaizda daugiau vaidmenų nepritraukia: „Teatre mano gymis arba yra labiau paryškinamas, arba visai neakcentuojamas.“

Sulaukusi projekto „Dvi žvaigždės“ kūrėjų kvietimo išmėginti jėgas televizijos šou, O.Kunsunga nė kiek nedvejojo: „Dainuojame gyvai su orkestru. Be to, man pasisekė ir dėl gabaus partnerio Tado Juodsnukio.“

O.Kunsunga mėgsta klausytis klasikinės muzikos, džiazo, repo, soulo. „Mano partneris T.Juodsnukis mane bando užkrėsti roku. Mano skonis lavėja: rokas kadaise nepatiko, bet dabar dainuojame roką, patinka gitaros.“

Egzotiškos išvaizdos 158 cm ūgio moteriai patiktų būti modeliu: „Jeigu kas nors sukurtų kolekciją žemaūgėms, mielai pavaikščiočiau podiumu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.