Gražuolė V.Štenger pasiryžusi atleisti net vyro neištikimybę

Kiekvieno žmogaus kelyje pasitaiko išdavysčių. Nėra vieno recepto, kuris pamokytų, kaip ištverti skausmą, pakilti iš nuoskaudų duobės, rasti dvasinę ramybę.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Apr 26, 2014, 1:01 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:56 AM

Interjero dizainerė, tituluota grožio konkursų dalyvė Violeta Štenger (44 m.) stiprybės semiasi iš maldos, gamtos: „Mano rytas visada prasideda nuo maldos. Esu krikščionė, todėl jaučiu, kad kiekvienais metais per šv.Velykas su Jėzumi prisikelia ir nauja viltis. Manau, kad gyvenimas žemėje yra savotiška laboratorija, kurioje Dievas mus įkurdino ir stebi, ką pasirinksime: ar tarnausime materialinėms gėrybėms, ar ieškosime gilesnės prasmės.

Man visada svarbiausia buvo vyras, šeima. Tačiau dabar nematau didžiulės tragedijos, kad mano šeima subyrėjo. Žinoma, pradžioje buvo labai sunku.

Ar sunku atleisti savo skriaudikams? Kartą pas Jėzų atėjo jo mokiniai ir paklausė: kiek kartų galima atleisti, jei asmuo septynis kartus tave dėl to paties įžeidė? Jėzus pasakė, kad reikia atleisti 77 kartus kiekvieną dieną.

Laikausi taisyklės: „Elkis su kitais taip, kaip nori, kad su tavimi elgtųsi.“ Gyvenimas per trumpas kolekcionuoti nuoskaudas. Kartais moteris sako, kad niekada vyrui neatleistų neištikimybės. Aš manau, kad viską reikia atleisti, priešingu atveju tampi šiukšlių dėže, saugančia svetimas šiukšles.“

Beveik po 20 santuokos metų Violeta 2012 metų pavasarį ryžosi skyryboms su Edmundu Štengeriu (38 m.), labiau žinomu Mundžio slapyvardžiu.

„Atrodo, kad kalbame skirtingomis kalbomis. Praėjo daug laiko, kol supratau, kad kito žmogaus nepakeisiu. Nebuvo taip, kad po vieno barnio nusprendžiau skirtis.Galėjau tik prisitaikyti ar toliau ieškoti savo kaltės. Bet to nebenorėjau, todėl paprašiau, kad Edmundas išsikraustytų”, – skyrybų priežastis tuomet nurodė moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.