Seksologo patarimas – iki vestuvių būtina pasimylėti 20 kartų

Iki vedybų – 20 pasimatymų ir 20 pasimylėjimų. Psichologai ir seksologai tvirtina: jeigu po to nesinori nuo jos (jo) dumti kuo toliau, gali būti, kad esate skirti vienas kitam.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2014, 9:01 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:08 PM

Kartą į seksologą ir psichologą Viktorą Šapurovą kreipėsi 22 metų studentė, per dvejus metus pasimylėjusi su 180 vyrų, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. 

Mergina skundėsi nė su vienu jų nepajutusi malonumo.

„Moteris malonumą gali patirti tik su tuo vyru, kurį myli ir gerbia. Turite bent jau simpatizuoti jam. Ieškoti malonumo renkantis partnerius pagal fizinius duomenis – tuščias užsiėmimas”, – merginos pastangas negailestingai sukritikavo seksologas.

Šią pacientę gydytojas prisiminė dalyvaudamas „Lietuvos ryto” TV laidoje „Viskas bus gerai!”.

Iš pradžių kikendamos ir rausdamos, o vėliau vis drąsiau laidos vedėjos Raminta Stanaitytė, Edita Užaitė ir Renata Mikailionytė svečią užvertė klausimais apie seksą bei moterų ir vyrų santykius.

Moters pėda – seksualu?

„Kodėl viena moteris, net ir vilkėdama žemę siekiančiu sijonu, yra labai seksuali, o kita su trumpu sijonėliu ir pilvą atidengiančia iškirpte nesukelia jokio jaudulio?” – klausė laidos vedėjos.

„Seksualumo suvokimas kinta, – aiškino V.Šapurovas. – Prieš šimtą metų apnuoginta moters pėda buvo labai seksualu, nes moterys savo kūną apskritai slėpdavo. Ar daug vyrų toks vaizdas sujaudintų šiais laikais? Vargu.

Be to, reikėtų skirti holivudinį seksualumą, skirtą parduoti, ir gyvenimišką, tikrąjį. Tikrasis seksualumas nėra rėksmingas.”

„Juk teigiama, kad raudoni apatiniai arba ryškiai dažytos lūpos yra ypač seksualu”, – bandė ginčytis E.Užaitė.

„Kiekvienas turime savo seksualumo apibrėžimą, – aiškino V.Šapurovas. – Jeigu kalbėsime apie aprangą, svarbiausia išlaikyti harmoniją. Drabužis gali kviesti, bet ne siūlyti žmogų.”

Kamasutros išmintis

Kokie žmonės yra linkę demonstruoti savo seksualumą?

„Į kraštutinumus yra linkę tie, kurie nepasitiki savo jėgomis, jaučiasi esą menkaverčiai”, – teigė psichologas ir seksologas.

„Daugybė moterų didinasi krūtis, storinasi lūpas. Ar tai reiškia, kad jos nepasitiki savimi?” – pasiteiravo R.Mikailionytė.

„Gerai, kai moteris atitinka partnerio pageidavimus. Tai gali būti reikšminga santykiams. Bet jeigu porą sieja meilė ir pagarba, moteriai nereikia tobulintis kūno plastinėmis operacijomis”, – įsitikinęs V.Šapurovas.

Jis atkreipė dėmesį, kad Kamasutroje apibrėžti trys moters ir vyro meilės elementai: emocinis, dvasinis ir fizinis.

Šeima – sunkus išbandymas

„Lytinis kontaktas pirmiausia yra dėmesys partneriui.

Grįžus namo pirmiausia reikėtų apsikabinti ar prisiliesti prie partnerio, pažvelgti jam į akis. Tai lyg trumpas pranešimas – nors ir esu pavargęs, tu man labai patinki”, – pateikė pavyzdį V.Šapurovas.

„Po dešimties bendro gyvenimo metų tokių prisilietimų dažnai nesinori”, – replikavo laidos vedėjos.

„Šeima – sunkus išbandymas, – nepaguodė laidos svečias. – Yra žmonių, kurie šio išbandymo neišlaiko. Žmonės skiriasi dėl daugybės priežasčių: biologinių, socialinių, ekonominių.

Dešimt, dvidešimt ar daugiau metų gyventi šeimoje yra ir loterija, ir sunkus darbas. Viena mano klientė, vos neišsiskyrusi su vyru, pamažu atgaivino santykius. Tačiau tam, kad liktų drauge, ji turi sunkiai dirbti – kasdien analizuoja ir aiškinasi įvairias situacijas.”

Sėkmė – moters rankose

„Esate minėjęs, kad šeimos lytinis gyvenimas pirmiausia priklauso nuo moters. Ar tikrai?” – pasiteiravo laidos vedėjos.

„Šeimos lytiniame gyvenime svarbiausia vyro užduotis – daryti taip, kad moteris visuomet būtų patenkinta. Kitaip sakant, užtikrinti moteriai orgazmą. O jį reikia kurti, – aiškino V.Šapurovas. – Vyras sekso srity yra priklausomas nuo moters. Jis turi tokių fiziologinių poreikių, kokių moteris neturi.”

Nejaugi visa tai, kas kalbama apie moterų lytinį apetitą yra tik didžiulis muilo burbulas?

„Gamindamasi sėkla vyrui spaudžia nervų galūnes ir siunčia signalus į smegenis. Tuomet jis neturi kur dėtis. O moters organizme vyksta kiti procesai. Moteriai noras mylėtis susijęs su konkrečiu žmogumi, kurį ji myli, gerbia ir kuriam simpatizuoja, – moterų ir vyrų aistros skirtumus aiškino V.Šapurovas. – Seksualumas susijęs ir su psichologija.

Kai vyras atstumia moterį, ji tampa ypač seksuali. Tai yra pasąmoninis būdas sulaikyti partnerį, kad jis neišeitų.”

Vyrai traukia į medžioklę

Netrukus vasara, o kartu su ja prasideda ir kurortiniai romanai. Per atostogas vyrai dažnai leidžiasi į medžioklę.

„Tie, kurie medžioja, nori lengvų pergalių. Yra vyrų, kurie be jų jaučiasi menkaverčiai.

Žinoma, tai priklauso ir nuo vyro amžiaus, – vyrų medžioklės ypatumus aiškino psichologijos specialistas. – Natūralu, kai jauni žmonės dažnai keičia partnerius. Taip jie ieško poros.

Žinoma, jei tie partneriai skaičiuojami dešimtimis ar net šimtais, nėra gerai. Taip galima šeimos ir nebesukurti.”

„O kokios moterys jums pačiam yra seksualios? Ar šaudote akimis pavasarį vaikščiodamas gatvėmis?” – seksologą kamantinėjo E.Užaitė.

„Man neseksualus rėksmingas moters grožis. Seksualus – santūrus grožis. Seksuali ta moteris, kuri iš pradžių būna santūri, o bendraudama skleidžiasi kaip rožė”, – atviravo psichologijos specialistas.

Poros sėkmės receptas

„Gaunu nemažai laiškų, kuriuose pacientai guodžiasi, kad laimingo lytinio gyvenimo neturi jau dešimt metų. Tuomet pagalvoju: ar ne per vėlai kreipėtės? Kur buvote tuos dešimt metų?

Juk normalų lytinį gyvenimą reikia susikurti per pirmuosius metus. Jei nepavyksta, reikia kreiptis į specialistą. Priešingu atveju santykiai pradeda griūti”, – aiškino psichologas.

Ar yra porų laimingo lytinio gyvenimo formulė?

Kiek kartų reikia partnerį pagirti, apsikabinti, pabučiuoti, kad poros gyvenimas būtų darnus?

„Reikia kokių 20 valandų susitikimų, pasivaikščiojimų, pašnekesių. Mano galva, pirmiausia reikia išsišnekėti, – patarė jau 30 metų laimingai vedęs V.Šapurovas. – Kitas etapas – 20 meilės aktų. Ir geriau, kad jie būtų atlikti ne per penkerius metus, bet per pusmetį. O pagrindinė laimės formulė yra būti savimi ir stengtis suvokti, ką jauti. Jei sugebi pajusti ir suprasti save, sugebėsi suvokti ir partnerį.”

Parengė Erika Zabulėnienė  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.