Aktoriaus R.Crowe gyvenimas – lyg melodrama, kurios jis nemėgsta

„Daugiau jokių viešų romanų. Nenoriu, kad mano sūnūs matytų mane bendraujantį su moterimi, kuri nėra jų motina. Aš noriu, kad niekas jiems nesudaužytų įsitikinimo, jog jų motina – puikiausia moteris pasaulyje“, – neseniai pareiškė Holivudo žvaigždė Russellas Crowe (50 m.). Regis, kad širdgėla dėl skyrybų su Danielle Spencer atslūgo. Arba iš Naujosios Zelandijos kilęs R.Crowe – tikrai geras aktorius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-28 14:21, atnaujinta 2018-02-13 10:37

Aktoriui užkliuvo žmonos nevalyvumas

Gražus 2012-ųjų balandžio sekmadienis.

R.Crowe pažadėjo savo sūnums Charlesui ir Tennysonui suvaidinti pagrindinį vaidmenį trumpametražiame filme, kurį berniukai planavo nufilmuoti Sidnėjaus botanikos sode.

Danielle paruošė jiems sumuštinių. Russellui užkliuvo žmonos nevalyvumas: stalą ji ištepė majonezu, ant grindų ranka nužėrė trupinius, beveik visą nesupjaustytą agurką išmetė į šiukšlių kibirą.

Moteris atrodė susierzinusi, apie kažką mąstė. Danielle atsisakė su vyru ir sūnumis eiti į botanikos sodą teisindamasi svarbiu dalykiniu susitikimu.

Daugybę metų namie praleidusi Danielle pagaliau sutiko dalyvauti televizijos šokių šou. Dėl to ji dažnai išeidavo tai į repeticijas, tai matuotis kostiumų. Bet Russellas tvardėsi: juk žmona dėl šeimos paaukojo karjerą ir dabar darbas televizijoje jai tapo tikru atokvėpiu.

Pribloškė žinia apie neištikimybę

R.Crowe su sūnumis patraukė į botanikos sodą. Bet netoli jo tiesiog suakmenėjo: populiaraus leidinio viršelis laikraščių kioske skelbė: „Russello Crowe žmona neištikima jam su šokėju.“

Sūnūs buvo nubėgę toli į priekį ir vis skubino tėvą, o jis negalėjo pajudėti iš vietos. Russellas prisiminė, kaip rytą Danielle nerūpestingai sumetė sumuštinius į maišelį, kaip skubėjo išeiti.

R.Crowe nusipirko žurnalą. Fotoreportažui neprireikė jokių paaiškinimų. Vienoje nuotraukoje jo žmonos, sėdinčios prie baro, liemenį apkabinęs simpatiškas blondinas. Kitoje – jo ranka nuslydusi žemiau. Trečioje – juodu bučiuojasi.

Po fotografijomis – nedidelis tekstas: kino žvaigždės R.Crowe sutuoktinė buvo pastebėta intymioje draugijoje su profesionaliu šokėju britu Damianu Whitewoodu.

Danielle trumpu sijonėliu, išsitaršiusiais plaukais ir, akivaizdu, įkaušusi. Ant staliuko stovi nugertas butelis. Kas tai? Degtinė, portveinas? Kada Danielle pradėjo vartoti stipriuosius gėrimus?

„O, jis turi gerą skonį. Prieš pusę metų britas suviliojo seksualiąją amerikietę Pamelą Anderson, kuri buvo jo partnerė amerikietiškoje „Šokiai su žvaigždėmis“ versijoje. Kartu jie praleido septynias savaites.

Bet kai apie Damiano ir Pamelos romaną sužinojo jos jaunikis, profesionalus banglentininkas Jonas Rose’as, britas dingo. Sklido kalbos, kad įniršęs Jonas pažadėjo „šokančiam idiotui“ sulaužyti kojas, jei jis nepaliks Pamelos ramybėje. Dabar D.Whitewoodas tupinėja aplink naują blondinę, kol jos vyras triūsia filmavimo aikštelėje. Tą vakarą jie gerokai išgėrė ir, paryčiais palikę barą, patraukė į viešbutį, kur praleido naktį“, – buvo rašoma šalia nuotraukų.

Pavergė moters balsas

R.Crowe pasijuto kvailai: apie žmonos neištikimybę sužinoti iš laikraščio! Tą akimirką aktoriui pasirodė, kad jis prieš savo valią pateko į vieną tų holivudiškų melodramų, kuriose iš principo atsisakydavo vaidinti.

Netrukus visi sužinos apie jo šeimos problemas. Bet kodėl viskas įvyko taip staiga? Ir kodėl Russellas net nieko neįtarė?

D.Spencer jis sutiko 1990-aisiais, filmuodamasis kino juostoje „Kryžkelė“. Ji – pradedančioji aktorė, jis – jau žvaigždė. Danielle akivaizdžiai varžėsi, nuleisdavo akis, dažnai painiodavo replikas.

„Klausyk, nejau aš toks tau nemalonus?“ – paklausė Russellas, nusprendęs pakoketuoti su Danielle.

„Ne, tu – stulbinantis!“ – netikėtai atsakė mergina.

Russellui buvo malonu girdėti, kaip per filmavimų pertraukas mergina grodavo gitara, ieškodavo melodijos gana liūdniems eilėraštukams apie kažkokią baltą beždžionėlę.

Russellui patiko muzika, jis visada svajojo apie atlikėjo karjerą, tad Danielle dainos griebė jam už širdies.

Danielle rengėsi išleisti muzikos albumą ir kūrė dažniausiai naktimis. Russelas dažnai girdėdavo, kaip ji dainuoja gretimame viešbučio kambaryje. Jam atrodė, kad gražesnio balso anksčiau nebuvo girdėjęs, nebuvo sutikęs ir gražesnės merginos, nors draugių turėjo daugybę.

Gerbėjų nestigo

Viena jų – įspūdingoji žaliaakė brunetė Australijos topmodelis Erica Baxter. Su ja R.Crowe buvo labai nuobodu. Išskyrus įspūdingas kūno linijas, ji neturėjo jokių privalumų.

Su šviesiaplauke kolege Nicole Kidman nepavyko – viską sugadino jos tėvas, per Kalėdas Russellui užsiminęs, kad visuomet svajojo apie anūkus.

Tuomet neseniai į trečiąją dešimtį įžengusiam R.Crowe dar nesinorėjo kurti šeimos, o kadangi kiekviena su Nicole praleista diena nenumaldomai vedė būtent prie altoriaus, jis nusprendė pasipustyti padus.

Išmintingoji kolegė Jodie Foster tapo tikra drauge. Tiesa, jai labiau patiko moterų draugija, bet kartais ji įsimylėdavo, anot jos, ypatingus vyrus, turinčius jaudinančią paslaptį.

J.Foster buvo netipiška draugė – nekaprizinga, nekėlė jokių reikalavimų. Iš tiesų jai reikėjo nedaug: pafilosofuoti, išlenkti stiklelį, kartais užsiimti eksperimentais lovoje – vien dėl smalsumo.

Keista jųdviejų draugystė nutrūko, kai Jodie paprašė Russello pradėti su ja vaiką arba bent jau tapti donoru.

Tuomet ji pagaliau apsisprendė dėl savo prioritetų sutikusi moterį, su kuria užsinorėjo sukurti tikrą šeimą. Ši idėja R.Crowe visiškai nepatiko, kaip ir naujasis J.Foster „vyras“ – stambi, gana įžūli moteris.

Vėliau Oprah Winfrey laidoje J.Foster prisipažino apgailestaujanti dėl kategoriško R.Crowe atsisakymo.

„Jis – geriausias draugas ir juo liks amžinai. Tiesiog Russellas šiais klausimais yra pernelyg konservatyvus. Jis nepasirengęs žaisti jokių žaidimų. R.Crowe – vaikinas be išmonės“, – sakė ji.

O štai aktorės Meg Ryan Russellas vos nevedė. Jų romanas prasidėjo trilerio „Įkaitas“ filmavimo aikštelėje. Russellui tada įtampą kėlė vienintelė aplinkybė: ji apgaudinėjo savo vyrą. O jis nemėgo slidžių situacijų.

Beje, Meg Ryan tikino, kad jos santuoka su Dennisu Quaidu jau seniai tėra dekoracija. Iš tikrųjų ji melavo – vyras su sūnumi laukė jos sugrįžtančios į Los Andželą ir bergždžiai stengėsi prisiskambinti į nuolat užimtą žmonos mobilųjį telefoną.

Tikėjo, kad gali išsipildyti svajonė

Meg Ryan buvo pirmoji mergina, kurią Russellui norėjosi nusivežti į fermą Kvynslande, esančią septynios valandos kelionės automobiliu į šiaurę nuo Sidnėjaus.

Tuomet R.Crowe atrodė, kad jo sena svajonė – didesnę gyvenimo dalį praleisti toli nuo triukšmingo miesto gyvenimo – artimiausiu metu gali išsipildyti.

Jei jau įsikurti užkampyje, tai tik su šeima, žmona ir vaikais. Apie tai jis papasakojo Meg Ryan, bet jos reakcija – kreivoka šypsena – jį įžeidė.

Fermoje Meg Ryan vis kas nors nutikdavo: tai po kojomis jai painiodavosi vištos, tai nusilauždavo nagus stengdamasi atidaryti pupelių skardinę, tai automobilis įklimpdavo purve, o pyragas su kopūstais, iškeptas pagal virtuvėje rastą kulinarijos knygą, kažkodėl išslysdavo iš kepimo formos.

Sielos gilumoje Meg Ryan tikėjosi Russellą ištempti į Los Andželą, užmiršti šią velnio fermą kaip baisų sapną. Ji aktyviai rengėsi vestuvėms ir nuolat skraidė į Holivudą pas plastikos chirurgą.

Matydamas, kaip keičiasi mylimos moters veidas, Russellas kraupo iš siaubo. Kartą jis jos nepažino: mielą ir valiūkišką veidą pakeitė visiškai svetimas – truputį nustebęs ir net kvailokas.

Tai buvo visai ne tai, ko ilgėjosi Russello širdis. Būtent tuomet jis išgirdo Danielle dainas.

Žmonos gyvenimą norėjo paversti pasaka

Kai juodu susituokė, įžymybė buvo pasirengęs žmonos gyvenimą paversti pasaka. Jaunajai žmonai Sidnėjaus centre padovanojo prabangų būstą, kuriame įrengė įrašų studiją, net užveisė žiemos sodą, kad mylima žmona galėtų kurti savo balades lyg sėdėdama ūksmingame miške, pakibusiame virš miesto.

Bet D.Spencer, tapusi R.Crowe žmona, užleido kūrybą: atsisakydavo vaidmenų, vis rečiau dainuodavo. Svajonės ir muzika, kuriomis ji gyveno, tarsi išgaravo. Russellas labai ilgėjosi tų naktų viešbutyje, kai jie dar nebuvo artimi ir jis klausėsi, kaip už sienos dainuoja Danielle.

Tiktai sužinojęs apie žmonos romaną su šokėju R.Crowe suprato: Danielle niekada nebuvo laiminga.

Jei ji nebūtų atsisakiusi karjeros, jos pasaulis nebūtų pasibaigęs buitimi. Arba viskas būtų buvę kitaip, jei į filmavimo aikšteles jis visada būtų vykęs su Danielle ir sūnumis.

Kol sūnūs Charlesas ir Tennysonas buvo maži, jie nuolat keliavo su tėvais, bet prasidėjus mokslams berniukai iš Sidnėjaus galėdavo išvykti tik per atostogas.

R.Crowe stengėsi nesuteikti žmonai preteksto pavydui, nors į žiniasklaidą kartais patekdavo istorijos apie jo „pramogas“. Per tokius ilgus išsiskyrimus jos būdavo neišvengiamos.

Su atsitiktinėmis filmavimo aikštelėse sutiktomis moterimis – grimuotojomis, kostiumų dizainerėmis, asistentėmis – siejo tik trumpalaikės intrigėlės. R.Crowe niekada prie nieko neprisirišdavo.

Ar ji kentėjo vyro išdavystes?

Žinoma, Danielle pasiekdavo vienokie ar kitokie gandai, bet ji visuomet elgdavosi taip, lyg jiems neteiktų ypatingos reikšmės. Bet ar iš tikrųjų buvo būtent taip?

Tame pačiame žurnale, kuriame buvo paviešintos R.Crowe žmonos nuotraukos su britų šokėju, kažkas iš artimų porai šaltinių teigė: „Danielle ilgai kentėjo Russello išdavystes – juk jis visuomet grįždavo namo, rūpinosi ja ir berniukais. Jis niekada iš tikrųjų nedavė jai preteksto suabejoti juo.“

Kentėjo išdavystes? Nejau tie nereikšmingi epizodai galėjo Danielle iš tikrųjų nuliūdinti, o laikui bėgant sugriauti viską, kas juos siejo daugelį metų? Ir tų epizodų buvo visai nedaug.

Filmuodamasis Provanse, juostoje „Geri metai“, jis praleido porą karštų naktų su aktore Archie Panjabi, bet abu susitarė apie tai nekalbėti.

2009-aisiais R.Crowe buvo susižavėjęs aktore Tanya Clarke, kaip du vandens lašai panašia į Danielle. Bet santykiai truko vos savaitę – Tanya rengėsi vestuvėms, o Russellas išvyko namo.

2010 metais „Trijų įtemptų dienų“ filmavimo metu R.Crowe susitikinėjo su savo asmenine kirpėja. Bet jų pasimatymus viešbutyje buvo galima suskaičiuoti pirštais.

Atsirasdavo, kas pranešdavo Danielle, kaip jos sutuoktinis leidžia laiką už filmavimo aikštelės ribų. Ji ilgai tuo netikėjo, paskui pradėjo abejoti, o galiausiai jai nusibodo. Danielle reikėjo vyro dėmesio, todėl Russellas iš esmės pats nutiesė jai neištikimybės kelią.

Aktorius daug kartų girdėjo žmonos priekaištus. „Tau maža pinigų? Kodėl neatsisakai filmuotis? Mes gyvename be tavęs, vieni švenčiame šventes!“ – šaukdavo Danielle, kai jis trumpam grįždavo į Sidnėjų.

Russellui nesisekė paaiškinti žmonai, jog jis myli savo profesiją, negali ir nenori jos mesti, juk darbas filmavimo aikštelėse – svarbi jo gyvenimo dalis.

Žmona nesislapstė - susitikinėjo su šokėju

R.Crowe ketino pamėginti savo jėgas Niujorko teatro scenoje. Jis užsiminė Danielle, kad galbūt jie visi persikels į Niujorką ir bus kartu. Bet apie tai Danielle ir girdėti nenorėjo.

Sužinojusi, kad 2012-ųjų Kalėdas Russellas su ja ir vaikais norėtų švęsti rumunų kaime, Danielle visiškai nuliūdo. Jis du mėnesius turėjo filmuotis eilinėje Bramo Stockerio romano „Drakula“ kino versijoje.

Rumunų kaimas su eglute miške ir pasivažinėjimais vežimu tarp sniegų ar pūgų? Negi jis tyčiojasi? Jų santykiai vis labiau pleišėjo.

Danielle nebesislapstydama susitikinėjo su savo šokėju ir visiškai nebuvo panaši į išsigandusią šeimos motiną, surizikavusią pasukti į kairę.

Ji atsisakė bendrauti su vyru tiesiogiai: tik per advokatą. Danielle advokatas atsiuntė reikalavimus R.Crowe. Pagal sutuoktinių pasirašytą vedybų sutartį po skyrybų, jei jos įvyktų po trejų bendro gyvenimo metų (jų santuoka išsilaikė devynerius metus), Danielle turi teisę gauti 15 milijonų dolerių.

Bet ji paprašė dvigubai daugiau, taip pat pareikalavo, kad jai ir sūnums būtų paliktas prabangus butas Sidnėjaus centre, poilsio namas Provanse, kurį R.Crowe įsigijo filmuodamasis juostoje „Geri metai“.

Danielle pageidavo viena gauti vaikų globą, nes buvo įsitikinusi – kiaurus metus dirbantis tėvas neturi laiko jiems auklėti.

Jos patykojusiems žurnalistams Danielle atsakė: „Negalima mėnesių mėnesius gyventi skirtingose pasaulio vietose. Tai viską griauna.“

Jos tėvas, televizijos laidų vedėjas ir dainininkas Donas Spenceris, buvo šnekesnis.

„Berniukai labai ilgisi tėvo. Kai anūkų paklausiau, kokios norėtų Kalėdų dovanos, abu atsakė: „Tėvelio. Visam laikui,“ – sakė D.Spenceris.

Aktorius R.Crowe išsiskyrė su savo gyvenimo meile. Tiesa, per skyrybas jis ėmė abejoti tuo, ar Danielle jį mylėjo.

„Kai paduodi skyrybų pareiškimą, iš visų kampų pradeda lįsti niekšybės, apie kurias anksčiau netgi neįtariau. Pinigai, neištikimybė, paskalos. Klausiu savęs: o kaip anksčiau šalia viso to gyvenau? Kaip galėjau tikėti, kad ši moteris mane myli? Veikiausiai tikri įsimylėjėliai išsiskiria kitaip. Bet kokiu atveju ne taip, kaip mes.

Visa, kas vyko, man buvo skaudus pažeminimas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.