Marijus Berenis įsitikinęs: diplomas - dar ne viskas

Radijo laidų vedėjas Marijus Berenis (42 m.) jaučiasi atradęs save ir yra dėkingas tėvams, kurie nevertė jo įgyti aukštosios mokyklos diplomo.

Radijo stoties „Lietus“ laidų vedėjas M.Berenis nebijo prisipažinti, kad neturi aukštojo mokslo diplomo.
Radijo stoties „Lietus“ laidų vedėjas M.Berenis nebijo prisipažinti, kad neturi aukštojo mokslo diplomo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2014, 9:38 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:19 AM

Radijo stoties „Lietus“ laidų vedėjas M.Berenis  nebijo prisipažinti, kad neturi aukštojo mokslo diplomo. Dėl to jam niekada nepriekaištavo ir tėvai.

„Prastus pažymius mokykloje vaikas renka ne todėl, kad tingi mokytis. Neretai tai būna savotiška protesto forma. Praėjus paauglystės krizei jaunuolis susiima ir gali daug pasiekti“, – įsitikinęs M.Berenis.

Jis iš patirties žino, kad daug naudingų žinių galima įgyti dirbant.

Baigęs vidurinę mokyklą M.Berenis norėjo mokytis Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, bet neįstojo. Tuomet įsidarbino sanitaru ligoninėje.

Vyras nesėdėjo be jokios veiklos – jam reikėjo susirasti savo kelią. Sekti tėvų pėdomis jis nenorėjo. Jo tėvas ekonomistas, o motina – dailininkė.

Prieš dvidešimt metų Marijus tapo radijo laidų vedėju. „Tuomet radijo laidų vedėjas buvo svajonių profesija. Ir dabar šalyje ne tiek daug šios srities profesionalų“, – kalbėjo M.Berenis.

Meilė radijui jam atvėrė daug galimybių, bet prie studijų jis nebegrįžo. Eksperimentuoti, mokytis iš klaidų, išmanyti šiuolaikines technologijas – tokie įgūdžiai M.Bereniui padėjo įsitvirtinti radijo erdvėje.

Jo teigimu, tokios profesijos kaip radijo laidų vedėjo neįmanoma įgyti nė vienoje šalies aukštojoje mokykloje.

„Manau, kad mūsų visuomenėje diplomas pernelyg sureikšminamas. To neturėtų būti, nes daug kas priklauso nuo žmogaus, nuo to, kuo jis užsiima“, – įsitikinęs Marijus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti