Atlikėja Neringa Šiaudikytė į svečius nešasi savo salotų dubenį

Grupės „Naujos pupytės“ narė Neringa Šiaudikytė (23 m.) jau įprato į repeticijas, koncertus, paskaitas universitete ar net pas bičiulius vykti nešina indais, kuriuose – pačios ruoštas maistas. Griežtas mitybos planas ir intensyvus sportas padėjo dainininkei per keturis mėnesius atsikratyti 5 kilogramų. Rašoma "Lietuvos ryto" žurnale "Gyvenimo būdas".

Dainininkės N.Šiaudikytės vakarienė – įvairių daržovių salotos.<br>A.Nareikos nuotr.
Dainininkės N.Šiaudikytės vakarienė – įvairių daržovių salotos.<br>A.Nareikos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jun 24, 2014, 8:53 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:50 PM

Laikytis mitybos plano Neringa pradėjo šių metų žiemą. Planą sukūrė pati, perskaičiusi daugybę informacijos internete ir pasitarusi su specialistais.

Jo esmė – valgyti ne mažiau nei penkis kartus per dieną nedidelėmis porcijomis. Būtini baltymų turintys produktai, ryžiai, salotos ir smarkiai sumažintas druskos kiekis.

Kiekvieną vakarą mergina išverda 150 gramų ryžių, 300 gramų vištos krūtinėlės arba 600 gramų žuvies.

Tai – kitai dienai skirtas maistas, kurį ji suvalgo per tris kartus, pradėdama nuo priešpiečių. Ryte N.Šiaudikytė įprastai valgo kiaušinį su rieke juodos duonos.

Per vakarienę dainininkė dažniausiai mėgaujasi šviežių daržovių salotomis, kurias gardina tik prieskoninėmis žolelėmis.

Ar ji niekada nepadaro net mažos nuodėmės ir nenusižengia griežtam, vienodam mitybos planui?

„Iš pradžių buvo sunku, tačiau gražėjančios formos ir gerėjanti savijauta padėjo viską iškęsti. Atsigriebiu savaitgaliais – pavalgau kiek gausiau.

Tačiau tai nereiškia, kad ant mano stalo atsiranda kepsnių su riebiais padažais, bulvių ar cepelinų.

Kai leidžiu sau atsipalaiduoti, salotas pagardinu alyvuogių aliejumi ar suvalgau plytelę juodojo šokolado, vaisių. Prasidėjus šaltibarščių sezonui tikrai neatsisakau vienos kitos lėkštės šio skanėsto“, – sakė N.Šiaudikytė.

Net skaičiuodama kiekvieną kąsnį ji nevengia kavos – išgeria du ar tris puodelius per dieną. Tačiau be cukraus – jo nevartoja.

Neringa per dieną išgeria maždaug du litrus vandens. Ji įsitikinusi, kad daugiau jo ir nereikia, nes gyvename ne atogrąžose ar dykumose.

Dainininkė laikosi ir intensyvaus sporto plano, kurį jai sudarė asmeninis treneris ir mylimasis Tomas Uroška. Septyneriais metais vyresnis vyras išrinktąją nuo pat draugystės pradžios skatina netinginiauti.

Penkis kartus per savaitę N.Šiaudikytė pluša sporto klube su įvairiais treniruokliais, kilnoja svarmenis.

„Kadaise lankiau aerobiką, tačiau ji ne tokia veiksminga kaip jėgos pratimai“, – sakė N.Šiaudikytė, sporto salėje per dieną praleidžianti ne mažiau kaip porą valandų.

Kai šiemet baigs mokslus Vytauto Didžiojo universitete, sporto salėje ketina praleisti dar daugiau laiko. Grupės „Naujos pupytės“ narė siekia numesti dar 3–4 kilogramus. Tuomet jos figūra būtų kone tobula.

N.Šiaudikytė svorį meta ne pirmą kartą – tai sulieknėja, tai vėl šiek tiek papilnėja. Ji – viena iš nedaugelio jaunų Lietuvos atlikėjų, paatviravusi apie riebalų nusiurbimo operaciją, atliktą pernai. Nuo klubų srities ir pilvo buvo pašalinta pusė kilogramo riebalų.

Dainininkė neslėpė, kad jos giminėje yra stambių žmonių, todėl ir ji turi polinkį į apkūnumą.

„Tikriausiai kalti genai, nes visada buvau apkūnoka ir turiu nuolat su tuo kovoti. Ir prižiūrima dietologų, ir be jų nekart laikiausi įvairių dietų, neužkandžiavau vakarais, išbandžiau keletą maisto papildų – net kelis kartus drastiškai badavau.

Bet to nepakako – ant šonų vis tiek pūpsodavo nepageidaujami riebalai, kurių sunku atsikratyti vien tik sportuojant. Todėl ryžausi operacijai, kuri pakeitė mano figūrą“, – prisipažino N.Šiaudikytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.