Kiek kainavo prabangios krepšininko Jono Valančiūno vestuvės?

Daugiau nei 4 tūkstančiai baltų rožių itin dideliais žiedais. Specialiai šioms vestuvėms pagamintos metro aukščio veidrodinės vazos. Ceremonijos metu jaukią šviesą skleidžiančios dvidešimt pusės metro aukščio baltų žvakių, besipuikuojančių stiklinėse cilindro formos metro aukščio žvakidėse. Taip praėjusį šeštadienį buvo išpuošta Šiluvos Švč.Mergelės Marijos Gimimo bazilika, kur antrąkart vienas kitam amžinąją meilę prisiekė NBA rungtyniaujantis buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos žaidėjas Jonas Valančiūnas (22 m.) ir jo žmona Eglė Valančiūnienė (25 m.). Šįkart – prieš Dievą.

Kiek atsiėjo garsiausioje pasaulyje lygoje – NBA, Kanados „Toronto Raptors“ komandoje, žaidžiančio 2 metrų ir 13 centimetrų ūgio vidurio puolėjo J.Valančiūno ir politiko R.Ačo dukters Eglės vestuvės?<br>P.Mantauto nuotr.
Kiek atsiėjo garsiausioje pasaulyje lygoje – NBA, Kanados „Toronto Raptors“ komandoje, žaidžiančio 2 metrų ir 13 centimetrų ūgio vidurio puolėjo J.Valančiūno ir politiko R.Ačo dukters Eglės vestuvės?<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 6:57 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:44 AM

Mat oficialiai vyru ir žmona ši pora tapo jau beveik prieš metus – pernai rugsėjo 27 dieną susituokė „Karpynės“ restorane Raseinių rajone.

Kodėl garsiai porai prireikė net metų, kad ryžtųsi bažnytinei santuokai?

Šiluvos bazilikoje yra susituokusi ne viena pora. Tačiau taip prabangiai ir skoningai, kaip praėjusį savaitgalį, maldos vieta išpuošta būna retai.

Kanados „Toronto Raptors“ vidurio puolėjo ir politiko Remigijaus Ačo dukters Eglės vestuvės buvo labai ištaigingos. Pagyros už sukurtą ypatingą šventišką nuotaiką iki šiol skamba stilistui Mantui Petruškevičiui.

Kurdamas išskirtinį grožį jis praėjusį penktadienį užtruko nuo pietų iki vėlumos.

„Nuotakai buvo svarbu, kaip ypatingą jos gyvenimo dieną atrodys vieta, kur ji su savo mylimuoju amžinąją meilę prisieks prieš Dievą.

Eglė pageidavo, kad bažnyčia būtų papuošta skoningai, stilingai ir išskirtinai. Ji domėjosi kiekviena smulkmena, tačiau visiškai manimi pasitikėjo. Už tai moteriai esu labai dėkingas“, – sakė M.Petruškevičius.

Iš kur buvo atvežta specialiai užsakytų per 4 tūkstančiai baltų rožių? Į kokias įspūdingas vazas jos buvo pamerktos?

„Labai nemėgstu plastiko. Todėl puošdamas atsisakiau neretai Lietuvos floristikos meistrų vis dar naudojamų beskonybių ir dirbtinių puošmenų“, – tikino M.Petruškevičius.

Išskirtinė buvo ir kitos detalės – baltos pagalvėlės, ant kurių bažnyčioje priimdami Santuokos sakramentą priklaupė jaunavedžiai.

Ant aukso apvadais ir kutais pagražintų iš balto laukinio šilko pasiūtų pagalvėlių auksiniais siūlais buvo išsiuvinėti jaunavedžių vardai, vestuvių data romėniškais skaitmenimis, bažnytinės santuokos sudarymo vieta ir du žirgai.

Jonas su Egle ir vestuvių fotosesiją prie Baltijos jūros surengė su žirgais.

Kodėl vestuvių simboliu pasirinkti būtent žirgai?

Nuotakos puokštei taip pat buvo naudojamos karališkos gėlės. Kokios?

Kas Eglei kūrė nuotakos suknelę. Ar ji naudojosi lietuvių dizainerių paslaugomis, ar dairėsi į užsienį?

Kodėl po ceremonijos Šiluvos bazilikoje net atsitiktiniai praeiviai galėjo pasivaišinti vestuvininkų šampanu ir užkandžiais?

Iš Šiluvos jaunieji su svečiais išdūmė į pajūrį, kur visą vakarą linksminosi Palangoje, krepšinio legendai Arvydui Saboniui priklausančiame viešbutyje „Pušų paunksnėje“.

Į šventę susirinko per 100 svečių, koncertavo žinomi dainininkai.

Šventė tęsėsi ir kitą dieną, sekmadienį, kai linksmybės iš viešbučio persikėlė į Mančiškės paplūdimį.

„Vestuvių biudžetas priklauso nuo jaunųjų įgeidžių, skonio pojūčio, svečių skaičiaus ir šventės trukmės. Gražią šventę galima surengti už protu suvokiamą sumą“, – tikino L.Vagonė.

Kiek atsiėjo garsiausioje pasaulyje lygoje – NBA, Kanados „Toronto Raptors“ komandoje, žaidžiančio 2 metrų ir 13 centimetrų ūgio vidurio puolėjo J.Valančiūno ir politiko R.Ačo dukters Eglės vestuvės?

Ir kodėl pasiruošimas Eglės ir Jono vestuvėms, kaip sakė šventę organizavusi vestuvių planuotoja Laura Vagonė, buvo  sudėtingas?

Apie tai skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto" žurnale „Gyvenimo būdas".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.