Kultūros ministro Šarūno Biručio spintoje - naujas kostiumas

Kultūros ministras Šarūnas Birutis (53 m.) su žmona Rasa neseniai pasisiuvo tautinius kostiumus. Autentiškais Aukštaitijos kraštui būdingais kostiumais pora rengiasi pasipuošti per jubiliejinę Dainų šventę.

Kultūros ministras Š.Birutis kviečia liepos 6-ąją į gatves išeiti pasipuošus tautiniu kostiumu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kultūros ministras Š.Birutis kviečia liepos 6-ąją į gatves išeiti pasipuošus tautiniu kostiumu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Jul 1, 2014, 11:03 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:32 AM

„Mano gyvenime tautinis kostiumas atsirado anksti, kai, būdamas vaikas, o vėliau jaunuolis, šokau tautinius šokius.

Ir šiandien vilkėdamas tautinį kostiumą jaučiuosi puikiai, nes tai atspindi ir mano tiesioginį – kultūros ministro – darbą.

Daug kolegų ir pažįstamų šiandien užsisako tautinius drabužius, būdingus regionams, iš kurių jie yra kilę.

Tikiu, kad tautinis kostiumas tikrai gali Lietuvoje atstoti vakarinį drabužį. Pavyzdžių, kur taip yra, turime daug“, – sakė Š.Birutis.

Anot ministro, šįmet pirmą kartą liepos 6-ąją bus pradėta graži tradicija – švenčiama Tautinio kostiumo diena. Tokią dieną turi norvegai ir kitų tradicijas puoselėjančių šalių gyventojai.

„Tautiniam kostiumui Lietuvoje atėjo laikas nulipti nuo scenos ir grįžti į mūsų gyvenimą“, – teigė Š.Birutis ir kvietė liepos 6-ąją visus išeiti į gatves pasipuošus tautiniais kostiumais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.