Rusijos primadoną A. Pugačiovą scena gydo, o vaikai – jaunina

Legendinė Rusijos dainininkė Ala Pugačiova (65 m.) beveik visą savo laiką skiria vaikams. Namie – vienų metų dvyniams Lisai ir Hariui, o už jų ribų – Maskvoje jos pačios įkurtos vaikų kūrybinio ugdymo mokyklos „Future Star“ mokiniams.

A.Pugačiovai ir M.Galkinui surogatinė motina pernai pagimdė dvynukus.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
A.Pugačiovai ir M.Galkinui surogatinė motina pernai pagimdė dvynukus.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 3, 2014, 8:29 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 9:40 AM

Rusijos žvaigždės A.Pugačiovos gyvenimas visiškai pasikeitė. Prieš penkerius metus ji pareiškė, jog baigia savo aktyvių gastrolių veiklą.

2011-aisiais A.Pugačiova visus nustebino ištekėdama už 27 metais jaunesnio garsaus Rusijos humoristo ir laidų vedėjo Maksimo Galkino (38 m.), o praėjusių metų rugsėjo 18-ąją garsioji pora dar labiau pribloškė – tapo tėvais. Surogatinė motina M.Galkinui ir A.Pugačiovai pagimdė dvynukus, kuriems pora davė Lisos ir Hario vardus.

„Vaikai – tai toks stimulas gyventi! Į juos žiūrėdama net pagalvoti nenoriu, kiek man metų“, – sakė A.Pugačiova interviu tuoj po dvynių gimimo.

Ir dabar Rusijos primadona nesiliauja tvirtinusi, kad scena gydo, o vaikai jaunina.

Pažvelgus į energingą, džiaugsmu trykštančią ir spindinčių akių A.Pugačiovą nesunku patikėti šių žodžių tiesa. Dabar savo energiją Rusijos scenos žvaigždė atiduoda vaikams.

Namie – dvyniams Lisai ir Hariui, kurių pirmąjį gimtadienį su sutuoktiniu Maksimu linksmai atšventė artimųjų ir bičiulių draugijoje.

Už namų slenksčio primadona rūpinasi vaikų profesionalaus kūrybinio ir asmenybės ugdymo centro „Family Club“ mokiniais, kurį atidarė su savo mylima mokine atlikėja ir verslininke Irson Kudikova.

Šiam centrui priklauso ankstyvojo ugdymo mokykla „Baby-K“, kur kartu su mamomis pagal Montessori sistemą lavinami vaikai nuo šešių mėnesių iki trejų metų.

Čia taip pat yra vaikų darželis, kurį lankantys septynerių metų sulaukę vaikai laisvai kalba trimis kalbomis. Bet svarbiausia centre – profesionalaus vaikų kūrybinio ugdymo A.Pugačiovos mokykla „Future Star“, kurią baigę jie tampa tikrais artistais.

Duodama interviu rusų scenos žvaigždė gėrė kavą ir nuolat rūkė elektroninę cigaretę. Kai ji išgirsdavo ne kartą anksčiau pateiktus klausimus, žvelgė ironiškai ir atlaidžiai, o kai jai buvo įdomu – pasakojo gyvai, nuklysdama į prisiminimus.

– Nevykstate į gastroles, rečiau pasirodote viešumoje, bet reikalų nesumažėjo. Ar pavyko pailsėti šią vasarą? – žurnalistai klausė estrados primadonos.

– Žinoma, pavyko. Dėl vaikų netgi įlipau į lėktuvą, o juk seniai nebeskraidau. Aš, Maksimas ir vaikai ilsėjomės Izraelyje – ten visada šilta ir šviečia saulė. Buvome išsinuomoję didžiulį namą ant jūros kranto, gerai pailsėjome, pasisotinome jūros oru.

– Hariui ir Lisai neseniai sukako metai. Jie labai maži, bet jau tokiame amžiuje pasireiškia charakteris, formuojasi įpročiai. Kuo jie panašūs ir kuo skiriasi?

– Pirmiausia jie – skirtingos lyties. Ir, žinoma, jų charakteris skirtingas.

Lisa jautri, švelni ir didelė koketė, o Haris, kaip ir dera berniukui, aktyvus, atkaklus ir kilnus.

– Garsaus aktoriaus ir režisieriaus Nikitos Michalkovo motina sakė, kad vaikus reikia auklėti, kol jie guli skersai lovos. Paskui jau vėlu. Ar pritariate tokiai nuomonei?

– Žinoma, auklėti reikia nuo gimimo.

Bet auklėjimas kūdikystėje – tai pirmiausia meilė vaikams. Kokie auklėtojai esame mes – Maksimas ir aš – parodys laikas. Na, o vaikai ir anūkai, prie kurių auklėjimo ir aš prisidėjau, man patinka, o svarbiausia – jie patinka ir kitiems.

– Ar Lisa ir Haris jau žino žodį „ne“?

– Į tėvų kalbą žodis „ne“ ateina vėliau, o dabar pakanka vienos intonacijos, kad jie jaustų, kas galima, o ko ne. Kita vertus, kas palepins vaikus, jei ne tėvai? Gyvenimas, kaip žinome, nelepina. Tiesa, atvirai pasakysiu, kad tėvelis ne toks griežtas kaip mama.

– O kokia muzika skamba vaikų miegamuosiuose?

– Ne tik miegamuosiuose – mūsų namuose apskritai visada skamba įvairi muzika: klasika, šiuolaikinė ir vaikiškos dainelės.

– Ko mokote savo mokykloje?

– Pradedame nuo muzikos pagrindų, dainavimo, gebėjimo klausyti. Po to supažindiname su muzikos istorija: popmuzikos, roko muzikos, mokome šokio meno, ritmikos.

Svarbiausia – suteikti vaikams galimybę patiems kurti. Ir jiems įdomu, ir dėstytojams įdomiau – juk kartais iš vaikų perimame originalų požiūrį į vieną ar kitą gerai žinomą dainą. Vaikams įdomiau ją sudainuoti kitaip.

Apskritai vaikas – atskiras ypatingas pasaulis. Mūsų mokykloje yra trys grupės. Pirmąją gali lankyti vaikas, kuris nieko nemoka, antrąją – turintis sugebėjimų ir polinkį į muziką, kuriuos reikia atskleisti ir ugdyti. Trečiąją grupę gali lankyti tik talentu apdovanoti vaikai.

Manoma, kad kiekvieną vaiką galima išmokyti, – pakanka jam suteikti reikiamą terpę ir sukurti atitinkamas sąlygas, stimulą.

Vaikas neturi jausti įtampos iš suaugusiųjų pusės. Tik tuomet jis išmoks saviraiškos, saviugdos.

– Suaugusieji jūsų dažnai varžosi. O vaikai ar bijo?

– Ne, gerbia, o tai – skirtingi dalykai. Galima bijoti ir negerbti.

– Ar manote, kad kiekvieną vaiką galima padaryti žvaigžde?

– Įsivaizduokite tokią situaciją: mažylis nenori būti artistas. Bet jis išmoksta kūrybiškai atlikti bet kokį darbą ir įsitikinęs, kad jam viskas pavyks. Jis nesibaimina žmonių, žino, kaip elgtis: yra etiketo pamokos, per kurias jie moksi bendrauti vienas su kitu.

O kur dar to mokoma? Ir tam reikia skirti dėmesio, kad į šį baisų suaugusiųjų pasaulį kiekvienas jų įžengtų pasiruošęs. Ir mano vaikai lankys šią mokyklą – tegul tik truputį ūgteli. Nėra nė mažiausios abejonės, kad mūsų mokyklos vaikai bus lyderiai. Kad ir ką jie vėliau darytų, visada darys geriau nei kiti.

Žinoma, reikia mokyti atsargiai, kad nebūtų priešingo rezultato, kad vaikai neįgytų kompleksų. Pastarųjų turėjau ir aš.

Vaikystėje manęs niekur nepriėmė: nei į dailiojo čiuožimo sekciją, nei šokti, nei į baletą – sunkoka buvau mergiotė. Įgijau siaubingų kompleksų.

Bet kai mane priėmė į muzikos mokyklą, koviausi iki galo, kad parodyčiau, ką sugebu.

– Ar lengva atpažinti, kad vaikas turi talentą?

– Talentas matyti iškart. Man pakanka penkių minučių.

– Ko pirmiausia norėtumėte išmokyti savo vaikus?

– Savus ar svetimus – pirmiausia norėtųsi išmokyti savarankiškumo ir pakantumo. Atiduodu viską, ką žinau, savo vaikams ir anūkams. Bet yra stebuklingi žodžiai, kuriuos vaikui turi sakyti ir tėvai, ir auklėtojai: „Tai – tavo pasirinkimas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.