Rusijoje įstatymų spraga leido susituokti lesbiečių porai

Rusijoje, garsėjančioje netolerantišku požiūriu į homoseksualius asmenis, lyg niekur nieko susituokė lesbiečių pora. Vestuvės įvyko penktadienį, nepaisant Rusijoje galiojančio tos pačios lyties asmenų santuokų draudimo. Paslaptis paprasta – Irina Šumilova ir Aliona Fursova užregistravo santuoką pasinaudojusios įstatymų spraga, mat Irina yra transseksualas, ir pase nurodyta, kad ji yra vyras, rašo „Daily Mail“.

Irina (kairėje) pagal pasą yra vyras.<br>vk.com nuotr.
Irina (kairėje) pagal pasą yra vyras.<br>vk.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2014, 12:46 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:56 PM

Irina kategoriškai atsisako būti laikoma vyru. „Taip, mano pase rašoma, kad esu vyriškos lyties, - pasakoja ji. - Translytiškumas yra terminas, apibūdinantis neatitikimą tarp socialinės ir biologinės lyties. Aš esu transseksualas, ir tai reiškia, kad, nepaisant mano tyrimo XY genomo, psichologiškai aš esu moteris“.

Pora susituokė Sankt Peterburge, vilkėdamos tradicines baltas nuotakų sukneles. Ceremonijoje dalyvavo jų draugai ir šeimos nariai. Visi šypsojosi, kai nuotakos įžengė į civilinės metrikacijos biuro pastatą.

„Dviejų moterų santuoka buvo oficialiai užregistruota, nes, pagal dokumentus, viena iš jų yra vyras, - aiškina gėjų teisių aktyvistė Ana Anisimova. - Formaliai tai buvo vyro ir moters santuoka, bet faktiškai – dviejų moterų santuoka. Tai pirmoji homoseksualų santuoka Rusijoje. Abi nuotakos vilkėjo baltas sukneles“.

Irina ir Aliona, kaip ir priklauso, gavo santuokos liudijimą. Irinai šiuo metu atliekama hormonų terapija, ji visada nešioja šviesių plaukų peruką ir yra pasidažiusi.

Tačiau jų santuoka sulaukė ir nemažai kritikos. Sankt Peterburgo politikas Vitalijus Milonovas pažadėjo ištirti šios santuokos teisėtumą. Jis aiškino, kad santuokų rūmų darbuotojos turėjo pasižiūrėti ne tik į atėjusiųjų pasus.

Pasak V.Milonovo, Irinos ir Alionos santuoka yra bjaurus įžeidimas milijonams Rusijos šeimų. „Yra tam tikri moraliniai standartai, kuriuos vykdyti – gyvybiškai svarbu. Šiems išprotėjusiems žmonėms turi būti neleidžiama tuoktis“, - piktinosi jis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.