Griūvant šeimai Dainei Baumilei ramsčiu tapo jaunesnė sesuo

Teisininkė Dainė Baumilė (33 m.) kadaise savo jauniausiąją seserį Rūtą Žibaitytę (22 m.) migdydavo pietų miego. Dabar jiedvi vienuolikos metų amžiaus skirtumo nejaučia – gali pasidalyti širdies paslaptimis. Atlikėjos karjeros siekianti R.Žibaitytė prieš kurį laiką išgyveno dėl sesers šeimos pamatus sudrebinusios sutuoktinio dainininko Donato Baumilos (32 m.) neištikimybės, o dabar džiaugiasi, kad pora gyvena laimingai. Dainė taip pat turi ką patarti dar netekėjusiai Rūtai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Nov 23, 2014, 11:09 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:17 PM

Rūta su dviem vyresnėmis seserimis mėgsta dainuoti per giminės susibūrimus ir šventes, rašo "Lietuvos ryto" šeštadienio žurnalas "Gyvenimo būdas". O neseniai perliuką radęs džiaugėsi ir operos tenoras Merūnas Vitulskis, vienas televizijos projekto „Lietuvos balsas“ mokytojų. Jis Rūtą pakvietė į savo komandą.

O kaip R.Žibaitytė sutaria su seserimis?

Rūta: Aš, Raminta ir Dainė esame labai skirtingos, bet ir labai artimos. Išgyvename viena dėl kitos ir dalijamės viskuo.

Aš, kaip jauniausia, džiaugiuosi, jog seserys mane palaiko, – jaučiu jų jaudulį dėl kiekvieno mano vaidmens spektaklyje, dėl koncertinio numerio.

Ką aš be seserų daryčiau? Nuo mažens man atitekdavo jų išaugti drabužiai. Iš jų sėmiausi ir gyvenimiškos patirties.

Naktimis viena kitai pasakodavome meilės istorijas. O kur dar užtarimai prieš tėvus, kurie mus auklėjo. Išaugome skirtingos, bet protingos ir garbingos merginos.

– Jums, vyriausiai, tekdavo prižiūrėti jauniausiąją Rūtą? Keisti jai sauskelnes?

Dainė: Aišku, kad tekdavo prižiūrėti. Ar sauskelnes keičiau, neatsimenu, bet migdydavau pietų miego.

Ji buvo paklusnus vaikas, net išdaigų neprisimenu. Nors ji pati sako, jog jų prikrėtė daug, tik, matyt, tėvai vaikų išdaigas geriau prisimena.

Rūta: Mėgau gąsdinti namiškius: pasislėpdavau už kampo ir laukdavau, kol kas pro šalį praeis, o aš sušuksiu: „Bū.“ Ilgainiui tai šeimai įgriso ir jie nutarė mane išgąsdinti: kartą žiūrint namuose siaubo filmą tėtis įbėgo į kambarį užsidengęs užklotu ir taip mane išgąsdino, kad nuo to laiko daugiau nieko nebaugindavau. Bet noro žiūrėti siaubo filmus nepraradau.

– Ar dabar, kai esate suaugusios, Rūtą pamokote kokių nors gyvenimo tiesų?

Dainė: Nemokau, mes viena kitą išklausome, diskutuojame ir tariamės. Ypač kai į situaciją reikia pažvelgti iš šalies.

– Ar turite širdies draugą? Ar su Daine dalijatės širdies paslaptimis?

Rūta: Turiu artimą draugą ir esu laiminga. Tačiau artimiausiu metu neplanuoju kurti šeimos – esu dar labai jauna.

Kokios mes būtume seserys, jei nesidalytume paslaptimis? Viskas lieka tik tarp mūsų.

– Ar patartumėte seseriai jau dabar kurti šeimą? Kada tam tinkamiausias laikas?

Dainė: Ištekėjau 24 metų. Šeimą reikia kurti subrendus dvasiškai. Ne nuo amžiaus tai priklauso. Labai sunku pasakyti, kokios partnerio savybės yra svarbiausios.

Svarbu visuma: meilė, pagarba, tarpusavio supratimas, mokėjimas juoktis kartu ir bendros vertybės.

– Kam jūs teikiate pirmenybę?

Rūta: Šiuo metu džiaugiuosi ne tik jausmais, bet ir kūrybine sėkme. Vilniaus kolegijoje baigiau muzikinio teatro studijas, jomis esu patenkinta. Mokslai mane labai pakeitė – pripildė gyvenimą įvairių spalvų. Tikrai jaučiu, kad vaidyba ir muzika tapo neatsiejama mano dalimi.

Mane žavi darbas teatre „Kitas kampas“, kai niekada nežinai, ar pavyks, nes vaidmuo kuriamas čia ir dabar.

Jaunimo teatre šiuo metu mano buvęs vaidybos dėstytojas Balys Latėnas stato spektaklį, kuriame gavau vaidmenį. Neužleidžiu ir dainavimo. Daug kuriu, ieškau, todėl neatsitiktinai atsidūriau ir televizijos projekte „Lietuvos balsas“.

– O jums muzika yra artima sritis? Kaip vertinate Rūtos pasirodymus televizijoje?

Dainė: Mėgstu dainuoti namuose, bet nedegu noru būti scenoje ir dalytis emocijomis per dainas. O Rūta tuo gyvena. Scenoje ji pražysta.

– Gal Rūtai kokių vertingų patarimų duoda jūsų vyras dainininkas Donatas ar jo brolis, taip pat atlikėjas Vaidas?

Dainė: Rūta, Donatas ir Vaidas diskutuoja apie muziką, dalijasi mintimis, idėjomis ir požiūriais.

Rūta: Džiaugiuosi Vaido profesiniu keliu – jis viską pasiekė ne skandalais, o talentu ir darbu. Donatas man kaip brolis, tad aš visuomet klausau jo patarimų, nes jis žino, kokia esu.

– Televizijos projekto mokytojai jūsų balsą vadina aksominiu. Ar anksčiau mokėtės dainavimo?

Rūta: Ačiū tiems, kurie gražiai atsiliepia, nepykstu ir ant tų, kuriems nepatinka. Juk negalime patikti visiems, todėl ir nereikia kam nors pataikauti ir meilikauti.

Randu savo klausytoją. Dainuoti mokiausi nuo mažens.

Aštuonerius metus dainavau vokalinėje džiazo grupėje „Kivi“, ten išmokau improvizuoti, klausyti ir pamėgau muziką. Daug keliavau su šia grupe ir džiaugiuosi, kad turėjau galimybę daug patirti – tiek laimėjimų, tiek nusivylimų.

Vilniaus kolegijoje trejus metus lankiau klasikinio vokalo pamokas pas dėstytoją Eglę Juozapaitienę. Jai liksiu dėkinga, matyt, visą savo gyvenimą. Klasikinis vokalas man buvo naujas dalykas, tačiau aš labai stengiausi, klausiausi, ką sako dėstytoja, ir, manau, pasiekiau neblogų rezultatų.

Giminėje taip pat nemažai dainuojančių, muzikuojančių. Tėtis supažindino mane su džiazo stiliumi. Jis taip pat puikiai išmano ir kitus muzikos žanrus, todėl nuo mažens pratino mane prie muzikos.

Mama taip pat muzikali, mėgsta dainuoti ir žarsto patarimus man nulipus nuo scenos.

– Ar esate kartu dainavusios?

Dainė: Duetu nesame dainavusios. Dainuojame atskirai giminių susibūrimuose. Esame dainavusios ir visos trys seserys trimis balsais.

Rūta: Trimis balsais mėgstame dainuoti Elvio Presley „Love Me Tender“. Man šis kūrinys labai sentimentalus. Gera vien dėl fakto, kad gebame kartu gražiai padainuoti, o dar tas seseriškas ryšys. Tačiau per pobūvius dabar dažniau dainuojame atskirai: Dainė su Donatu, o aš viena.

Beje, Dainės labai gražus balsas, tik, matyt, ji tuo negyvena, todėl jos ir nėra didžiojoje scenoje.

– Kodėl savo ketverių metų dukters Smiltės krikštamote pasirinkote jauniausią seserį?

Dainė: Ilgai svarsčiau, kurią iš dviejų seserų pasirinkti. Dabar jau įsitikinau, kad Rūta yra gera krikštamotė, tik šiuo metu labai užsiėmusi. Visada laisvą minutę stengiasi aplankyti krikšto dukrą, apgalvoti dovanas jai, kad būtų išskirtinės ir asmeniškos. Kaip tik ketvirtojo gimtadienio, kurį šventėme lapkritį, proga ji padovanojo Smiltei marškinėlius su pačios sukaktuvininkės nuotrauka ir pirmosiomis baltomis eilėmis, sukurtomis vasarą sodyboje.

– Ne tik Smiltė, bet ir judvi gimtadienius švenčiate lapkritį. Ar kartu rengiate šventę?

Dainė: Aš pagal horoskopą esu Skorpionas, Rūta – Šaulys. Kiek žinau, Rūta turėjo gimti per mano gimtadienį gimti – tokią datą buvo numatę medikai. Bet į šį pasaulį ji atėjo savaite vėliau. Net ir toks sutapimas, kad mūsų gimtadienius skiria savaitė, malonus. Švenčiame atskirai, nes taip smagiau – dvi progos.

– Ar jūsų charakteriai panašūs?

Rūta: Esame panašios, tik aš kiek skystesnė ir švelnesnė. Kartais nemoku už save pakovoti, todėl dažniausiai skambinu Dainei dėl patarimų. Dabar, matyt, mūsų amžius tinkamas gražiems seseriškiems santykiams. Juk nesu mažametė ir nieko nesuprantanti mergaitė.

Kai aš buvau penkerių metų, o ji – šešiolikametė, nelabai rasdavome bendrų pokalbio temų.

Dainė: Mūsų charakteriai, sakyčiau, labiau papildo vienas kitą. Aš didesnė realistė, ji – menininkė.

Aš greitai užsiplieskiu, o ji moka mane nuraminti.

– Neabejoju, kad Dainę guodėte ir tuomet, kai prieš dvejus metus jos šeimą buvo ištikusi santykių krizė. Ar jūs taip pat būtumėte pasielgusi kaip sesuo – priėmusi vyrą į namus po to, kai jis buvo užmezgęs romaną su kita moterimi?

Rūta: Svarbiausia, kad šeima buvo išsaugota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.