Pavydžiausia pasaulyje moteris vyrą tikrina melo detektoriumi

43 metų britė Debbi verčia savo 31 metų mylimąjį pasitikrinti melo detektoriumi kiekvieną kartą, kai jis sugrįžta namo. Taip pat ji neleidžia jam žiūrėti televizoriaus ar skaityti žurnalų, kad šis neįsižiūrėtų kitos merginos. Be to, moteris nuolat tikrina savo gyvenimo draugo Steve'o Woodo telefoną, elektroninį paštą ir banko išrašus. Laukdama, kol Steve'as taps oficialiu jos sutuoktiniu, Debbi netgi pasikeitė savo pavardę į jo.

Šiemet per Heloviną Steve'as ir Debbi pagaliau susituokė.<br>Facebook nuotr.
Šiemet per Heloviną Steve'as ir Debbi pagaliau susituokė.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 24, 2014, 4:39 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:46 PM

Toks liguistas pavydas galų gale turėtų baigtis skyrybomis. Nepaisant to, Steve'as neseniai vedė savo merginą, vadinamą pačia pavydžiausia Didžiosios Britanijos ar net pasaulio moterimi.

Tikrina grįžusį namo

Moteriai, kuri verčia savo mylimąjį pasitikrinti melo detektoriumi kiekvieną kartą, kai jis grįžta namo, buvo diagnozuota reta liga – Otelo sindromas. Tai paaiškina, kodėl Debbi yra maniakiškai pavydi.

Debbi Wood iš Didžiosios Britanijos Lesterio miesto paranojiškai bijo, kad jos dvylika metų jaunesnis mylimasis Steve'as gali būti jai neištikimas. Todėl kelis kartus per dieną tikrina jo telefoną, elektroninį paštą ar banko sąskaitų išrašus.

Debbi taip bijo prarasti savo mylimąjį, kad draudžia stebėti moteris televizoriaus ekrane ir žurnaluose. Toks elgesys ne tik atrodo, bet ir yra liguistas.

Kaip rašo „Daily Mail“, medikai nustatė, kad D.Wood kenčia nuo Otelo sindromo – psichinio sutrikimo, verčiančio manyti, kad partneris galėjo būti neištikimas, net jeigu tokiems įtarinėjimams nėra jokios regimos priežasties.

“Man palengvėjo, kai sužinojau, kas man negerai, bet, kad pasveikčiau, reikia pavargti. Net jeigu Steve'as penkiolikai minučių išeina į parduotuvę nupirkti pieno, aš jį priverčiu pasitikrinti melo detektoriumi, vos tik sugrįžta namo. Aš taip susinervinu nuo minties, kad jis galbūt įsižiūrėjo kasininkę, jog turiu sužinoti tiesą.

Manau, kad Steve'as yra labai išvaizdus, bet ne dėl šios priežasties abejoju jo ištikimybe. Aš tiesiog bijau, kad jis gali įsižiūrėti į kitas merginas, kol manęs nėra šalia. Nenoriu, kad jis manytų, jog kitos merginos yra patrauklios. Jeigu draugauji su vienu partneriu ir esi juo patenkintas, turėtum galvoti tik apie jį vienintelį“, – įsitikinusi Debbi.

Pribloškė skyrybos

D.Wood 10 metų praleido JAV. Į Angliją ji sugrįžo prieš 3 metus, kai nutrūko jos ilgalaikiai santykiai su ten buvusiu mylimuoju.

Tos skyrybos Debbi pribloškė. Iširę santykiai sukėlė tiek skausmo, kad ji prisiekė daugiau niekam nebeįsipareigoti. Ekspertai mano, kad kaip tik ši emocinė trauma ir sukėlė ligą.

Su Steve'u Debbi pradėjo draugauti 2011 metais, kai juodu supažindino bendras draugas per „Facebook“. Kelias savaites naujieji pažįstami susirašinėjo per „Facebook“, o vėliau Debbi nuvyko į Londoną, kur jiedu pirmą kartą susitiko gyvai.

„Aš supratau, kad mums lemta būti drauge, kai pirmą kartą pasibučiavome po Londono tiltu. Aš neplanavau įsimylėti, bet Steve'as pavogė mano širdį. Vienintelė problema buvo ta, kad mes gyvenome labai toli vienas nuo kito.

Santykiai darėsi vis rimtesni, todėl nutarėme apsigyventi kartu. Tada aš sužinojau, kad Steve'as maždaug tuo pat metu, kai pirmą kartą susitikome, draugavo su kita mergina. Jis įtikinėjo mane galvojęs, kad dėl atstumo mūsų santykiai negali būti rimti. Aš jam atleidau, bet pradėjau abejoti, kad jis sugeba būti ištikimu“, – prisiminė Debbi.

Draudžia žiūrėti televizorių

D.Wood, kuri kenčia ne tik nuo Otelo sindromo, bet ir nuo kitų psichinių sutrikimų, tokių kaip maniakinė depresija ir kūno dismorfinis sutrikimas, mano, kad jos pavydas padidėjo kai pora apsigyveno kartu.

Į Steve'o nešiojamąjį kompiuterį ir mobilųjį telefoną Debbi įdiegė apsaugos nuo draudžiamo turinio programėles ir uždraudė jam žiūrėti televizijos laidas, kuriose rodomos moterys.

“Vieną vakarą per televizorių pamačiau moteriškų skutimosi priemonių reklamą ir išsigandau, kad Steve'as įsižiūrės reklamoje vaidinusį modelį. Vienintelis dalykas, kuris galėjo mane nuraminti, buvo sprendimas uždrausti jam žiūrėti televizijos laidas kuriose nufilmuotos moterys.

Dabar aš jam nebeleidžiu žiūrėti televizijos laidos „Silpniausia grandis“, kurią veda Anne Robinson, ir labai bijau, kad jis nežiūrėtų televizoriaus pasislėpęs kitame kambaryje. Štai kodėl internetu užsisakiau melo detektorių. Tai buvo vienintelis būdas sužinoti, ar Steve'o žvilgsnis nenukrypo kur nereikia.

Apskritai tai jis pakankamai patikimas, bet pagavau jį kelis kartus meluojantį dėl to, kad nežiūrėjo į kitas moteris“, – atskleidė Debbi.

Lankė terapijos kursus

Pernai rugsėjį D.Wood buvo diagnozuotas Otelo sindromas. Kai tai paaiškėjo jos būklė taip pablogėjo, kad po to šešis mėnesius ji beveik neišėjo iš namų.

Debbi buvo išrašyti vaistai ir ji lankėsi pas terapeutą, kad galėtų susituokti su S.Woodu, kuris jai pasipiršo dar iki terapijos.

D.Wood jau iki vestuvių ėmė prisistatinėti savo būsimo sutuoktinio pavarde, taip parodydama, kad laukia vestuvių. Taip pat ji domėjosi Otelo sindromu internete ir lankėsi pagalbos grupėse, kuriose dalyvavo ir kiti asmenys, kenčiantys nuo šio sutrikimo.

Nužudė žmoną

Otelo sindromas yra liga, pavadinta pagal Williamo Shakespeare'o pjesę „Otelas“. Šios tragedijos herojus Otelas nužudo savo žmoną Dezdemoną, įtardamas ją neištikimybe.

Tyrimas parodė, kad maždaug 15 proc. žmonių, kenčiančių nuo Otelo sindromo, prieš savo partnerius naudojo fizinę jėgą. Tarp jų buvo 63 metų amžiaus Robertas Mercatis, kuris pernai namuose nužudė savo bendraamžę žmoną Margaret po to, kai jam buvo diagnozuotas Otelo sindromas.

R.Mercatis savo namą Bloomsbury rajone, centriniame Londone, kuriame jis gyveno su žmona, buvo prikimšęs elektroninių pasiklausymo įrenginių, nes buvo įsitikinęs, kad jo sutuoktinė gali būti neištikima.

Tiksliai nežinoma, kaip paplitęs Otelo sindromas, bet manoma, kad dažniausiai jis pasireiškia tiems, kurie sulaukia 68 metų. Apie 62 proc. šia liga sergančių žmonių yra vyrai. Pastarieji dažniausiai bijo seksualinės neištikimybės, tuo tarpu moterys labiau emocinės išdavystės.

Sutrikimas gydomas antidepresnatais bei antipsichoziniais vaistais ir/arba terapija.

Tikrinamas jaučiasi įsitempęs

D.Wood taip pat prisipažino, kad pavydas ją skatino elgtis nekontroliuojamai.

“Mano pavydas buvo toks stiprus, kad pradėdavau po kambarį mėtyti daiktus. Steve'as dėl manęs daug patyrė, bet manęs nepaliko, todėl aš dabar žinau, kad jis man skirtas. Aš manau, kad nemažai moterų serga ta pačia liga, tik to nesupranta.

Manau, kad tokia liga susergama dėl labai stipraus visuomenės spaudimo būti liekna blondine didelėmis krūtims. Esu laiminga, kad mano partneris toks supratingas – kitos gali ir nebūti tokios laimingos“, – džiaugėsi Debbi.

Bedarbis S.Wood'as pripažino, kad gyventi su tokia partnere gali būti sudėtinga, bet Debbi esą to verta.

“Kartais aš labai susijaudinu per melo detektoriaus testą: širdis praded stipriaia plakti, todėl rezultatas būna netikslus ir Debi pradeda manimi abejoti. Man tenka pasakyti, kad buvau ištikimas, ir melstis, kad ji tuo patikėtų. Aš su tuo susitaikau, nes žinau, kad mes esame sielos draugai. Ji skirta tik man, todėl truputis pavydo to nepakeis“, – kalbėjo Steve'as.

Susituokė per Heloviną

Šiemet per Heloviną Steve'as ir Debbi pagaliau susituokė. Kaip pranešė interneto portalas „Mirror“, po vestuvių S.Woodas pareiškė „Facebooke“, kad Debbi buvo verta tapti jo žmona, nepaisant savo pavydo.

Prieš pat vestuves Steve'as savo „Facebook“ paskyroje parašė: „Kitą kartą, kai ką nors čia parašysiu, aš tai darysiu jau kaip vedę žmogus... Kas galėtų pagalvoti, a? Ačiū visiems, kurie buvo su manimi šiame gyvenimo kely ir nuostabiai moteriai, kuri vos po keleto valandų taps mano žmona... Myliu tave, mažyte“.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.