5 vaikų miegojimo pozos: ką sako psichologai?

Miegantys mažyliai atrodo angeliškai. Pavargusiems tėvams vaiko miegas – ilgai lauktas atokvėpis po nesibaigiančių rūpesčių, kuomet galima trumpam stabtelėti ir pasigrožėti, kaip saldžiai mažylis miega lovelėje. Įdomu tai, kad pagal mėgstamą vaiko miegojimo pozą galima nustatyti, kas jam kelia nerimą, rašo zhenskoe-mnenie.ru.

Miegojimo poza ant šono fiziologiniu požiūriu laikoma viena iš komfortiškiausių.<br>123rf nuotr.
Miegojimo poza ant šono fiziologiniu požiūriu laikoma viena iš komfortiškiausių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 21, 2014, 6:05 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 4:26 PM

„Karaliaus“ poza

Jeigu vaikui patinka miegoti ant nugaros, atmetus rankas ir kojas, savo, o dar geriau – tėvų lovos centre, tai liudija, jog jis jaučiasi komfortiškai ir gerai, saugiai, jis aktyviai pažįsta supantį pasaulį. Jeigu šia poza miegančio mažylio rankos atmestos virš galvos – vadinasi, jis visiškai atsipalaidavęs. Bet jei rankos suspaustos į kumštelius – tai aiškus vidinio protesto ar gynybos ženklas.

Ant pilvo

Mažyliai dažnai mėgsta miegoti ant pilvo. Jeigu jūsų brangenybė miega ištiesęs kojas, o rankas iškėlęs virš galvos arba priglaudęs prie savo šonų, tai reiškia, jog jis jaučiasi pažeidžiamas ir stengiasi perimti tam tikrų problemų kontrolę. Miegas ant pilvo įstrižai lovos liudija nenorą priimti permainas.

Užpakaliu į viršų

Labai daug vaikų miega atsiklaupę ant kelių, veidu įsirėmę į lovą, o užpakaliukas būna iškeltas į viršų. Tai – protesto įsikūnijimas, tokia poza paprastai vaikai miega pavardę arba prisikapriziję, tarsi rodydami tėvams savo nenorą paklusti jų nustatytai dienotvarkei.

Embriono poza

Tai poza, kai vaiko kojos pritrauktos prie smakro, galva – prie kelių, o rankomis jis mėgina apglėbti save – tai bandymas apsiginti. Jeigu miegodamas šia poza jis iki pat smakro užsiklojęs antklode, tai rodo, kad jis ieško jaukaus ir saugaus prieglobsčio. Embriono poza miega tie vaikai, kurie nelinkę suaugusiems atvirai pasakoti apie savo problemas.

Ant šono

Miegojimo poza ant šono fiziologiniu požiūriu laikoma viena iš komfortiškiausių. Miegant šioje pozoje, rankos paprastai padedamos po skruostu arba toliau nuo kūno, o keliai būna kiek sulenkti. Tai – harmonijos, pusiausvyros ir ramybės išraiška. Vaikai, kurie mėgsta miegoti ant šono, yra užtikrinti dėl ateities ir atsipalaidavę, jie pasirengę staigmenoms ir geranoriškai žiūri į pasaulį.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje