Vaikų piešiniuose – prašymas tėvams nesipykti

Smurtas šeimoje – nesvetima tema net ikimokyklinio amžiaus vaikams. Tuo įsitikino keliose Alytaus miesto bei rajono ikimokyklinio ir pradinio ugdymo įstaigose vykusio projekto organizatorės.

„Vaikų piešiniuose perskaitėme prašymą, kad tėvai namuose nesipyktų“, - sakė projekto koordinatorė R. Opolskienė.<br>Organizatorių nuotr.
„Vaikų piešiniuose perskaitėme prašymą, kad tėvai namuose nesipyktų“, - sakė projekto koordinatorė R. Opolskienė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Alytusplius.lt“

Dec 23, 2014, 9:33 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 12:44 PM

„Vaikų piešiniuose perskaitėme prašymą, kad tėvai namuose nesipyktų“, - sakė projekto koordinatorė Rasa Opolskienė.

Šis projektas, kurį organizavo viešoji įstaiga „Pietų regiono veiklos grupė“, buvo socialinės akcijos „16 dienų be smurto!“ dalis.

Jame dalyvavę Alytaus lopšelių-darželių „Obelėlė“, „Girinukas“, „Šaltinėlis“, „Putinėlis“ ir Alytaus rajono Miroslavo Talokių pradinio ugdymo skyriaus auklėtiniai piešiniais reiškė savo požiūrį į smurtą.

„Piešiniai parodė, kaip vaikai suvokia smurtą ir atskleidė jų norą jaustis saugiais, gyventi darnioje šeimoje“, - pasakojo R. Opolskienė.

Pirmą kartą tokį projektą organizavusi jo koordinatorė viliasi, kad jis bus tęstinis. „Kaip bebūtų gaila, smurto tema tebėra labai opi ir svarbu, kad vaikai nebijotų apie ją kalbėti jiems suprantamu ir priimtinu būdu, o piešiniai – vienas jų“, - įsitikusi R. Opolskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.