Vaikų reakcijos, kai tėvai pirmą kartą jiems pasakoja apie seksą

 

Cut.com nufilmavo devynias mamas ir tėčius, kurie pirmą kartą bando pakalbėti su savo vaikais apie seksą.<br>Youtube nuotr.
Cut.com nufilmavo devynias mamas ir tėčius, kurie pirmą kartą bando pakalbėti su savo vaikais apie seksą.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2015, 12:56 PM, atnaujinta Jun 20, 2021, 11:02 AM

Vaikų lytinis švietimas daugeliui tėvų – viena sudėtingiausių užduočių. Amerikiečių gyvenimo būdo tinklalapis Cut.com nufilmavo devynias mamas ir tėčius, kurie pirmą kartą bando pakalbėti su savo vaikais apie seksą, paaiškinti jiems apie lytinių santykių fiziologiją.

Filmuke visi tėvai sėdi priešais savo vaikus. „Ar žinai, dėl ko mes esame čia?“ - viena moteris paklausė savo sūnaus. „Dėl video“, - nesutriko šis.

Kita mama savo dukrai aiškino, kad ruošiasi su ja pasikalbėti apie tai, iš kur atsiranda vaikai.

Tuo tarpu vienas tėtis savo dukros tiesiai paklausė: „Ar žinai ką nors apie lytinius santykius?“

Įraše sutrikę ir nustebę vaikai dalijosi savo mintimis šia tema.

Maža šviesiaplaukė mergaitė mamai paaiškino, kad jos atsiradimas pasaulyje buvo ne kas kita, kaip nekaltas prasidėjimas. „Galvoju, kad taip atsitiko, nes Dievas atsiuntė mane į tavo pilvą, kad aš gimčiau“, - aiškino ji.

Nors dauguma vaikų pasirodė menkai išmanantys sekso temą, vienas mažas berniukas nustebino tėtį savo žiniomis. „Spermatozoidas ir kiaušinėlis susiduria, bla bla bla“, - pareiškė vaikas.

Šokiruotas tėvas paklausė: „Ką turi omenyje, kad spermatozoidas ir kiaušinėlis susiduria? Iš ko apie tai sužinojai?“ „Taigi iš Nicko, savo brolio“, - prisipažino berniukas.

Šiek tiek susirūpinęs tėtis paklausė: „O ką dar jis tau pasakė?“ Mažas berniukas ėmė kikenti: „Blogų dalykų“.

Paaiškėjus, kad dauguma vaikų visgi nelabai žino, kaip jie atsirado, tėvai bandė nušviesti situaciją, aiškindami apie vyrų ir moterų anatomiją.

Tėčio paklausta apie skirtumus tarp vyrų ir moterų, viena maža mergaitė nekaltai paaiškino, kad tėčio rankos didesnės, nei mamos.

Kai kurie atsakymai buvo ypač žibantys fantazija – vienas vaikas nustebino mamą parodydamas į jos pilvą ir pasakydamas, kad ji čia turi „tokią skylutę, kaip iglu (eskimų trobelės, - red.) landą“.

Lesbiečių pora paklausė sūnaus, kokia ypatinga dalis jos kaip moterys skiriasi nuo jo. Tačiau berniukui toks klausimas pasirodė pernelyg sudėtingas.

Kita mama su sūnumi pažengė kiek toliau. Mamos paklaustas, ką moteris turi tarp kojų, berniukas atsakė - „vanginą“. Mama pataisė, kad „vaginą“, tada abu kartojo tą žodį, kol pradėjo kikenti.

Dvi lesboetės taip pat bandė paaiškinti savo sūnui, kad moterys turi vaginas. Bet vaikui to pasirodė per daug – jis užsidengė rankomis ausis ir ėmė šaukti.

Tėvams būna nelengva paaiškinti vaikams, ir pro kur tiksliai kūdikis gimsta – daugelis vaikų šį dalyką įsivaizduoja klaidingai.

Viena mama su tėčiu paklausė dukros, kaip jų draugų šeimai gimė kūdikis, ir mergytė atsakė: „Jis išlindo iš jos užpakalio“.

Kad vaikai gimsta pro užpakalį, įsitikinę nemažai mažylių.

Viena mergaitė labai nustebo išgirdusi, kad vaikai gimsta iš vaginos, ir pakomentavo: „Tai keista“.

Tačiau sunkiausia būdavo paaiškinti, kaip moteris pastoja.

Iš vyresniojo brolio informaciją gavęs berniukas jau žinojo, kad kiaušinėlis būna moters, o sperma – vyro.

Tuo tarpu dvi lesbietės, paklaususios sūnaus, ar jis žino, iš kur atsiranda sperma, ir pasakiusios, kad ji atsiranda iš penio, sulaukė ypač audringos reakcijos – berniukas užsidengė rankomis veidą ir ėmė klykti.

Kita mama dukrai išsamiai paaiškino, kad vyras per seksą išleidžia skystį, ir kad jie mylisi, kad gimtų vaikas. Įdėmiai išklausiusi mergaitė pasakė: „Man tai nepatinka“.

Kiti tėvai bandė aiškinti kūrybingiau. Viena mama sūnui nupiešė diagramą su spermatozoidais.

Dar vienas tėtis nustebusiam sūnui išdėstė išsamią istoriją. „Taigi, mamytė ir tėvelis buvo kartu. Mes nusirengėm visus drabužius ir palindome po antklode, taigi, buvo labai šilta. Ten mamytė ir tėvelis sušoko specialų šokį, ir tai tu buvai padarytas“, - aiškino tėtis. „O dievulėliau“, - teištarė apstulbęs berniukas.

Kitas tėtis dukrai nusprendė paaiškinti su konkrečiais pavyzdžiais: „Gerai, matai šitą kišenę? Tarkim, kišenė yra vagina. Kad turėtų vaiką, tėtis į kišenę turi įkišti savo penį, ar supranti?“ Dukra šokiruota pažiūrėjo į tėtį ir teištarė: „Fui“.

„Dabar tu žiūrėsi į pasaulį visai kitaip“, - pokalbį užbaigė tėtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.