Viengungio solisto Edgaro Montvido širdį šildo draugų dėmesys

Kaip ir su kuo sutiksi Naujuosius, tokie bus ir metai. Tenoras Edgaras Montvidas (39 m.), 2015-uosius sutikęs Turkijos mieste Stambule su draugu, kostiumų dailininku, scenografu Jonu Morrelliu (49 m.) bei sutuoktiniais Beata (35 m.) ir Tomu (39 m.) Nicholsonais, džiaugėsi, kad bėgantis laikas tik sustiprino visų draugystę. Bet kai ketvertuką į oro uostą vežęs taksistas susidūrė su kitu automobiliu, E.Montvidas sunerimo: „Nejau šie metai bus paženklinti avarijų?“

Didžiąsias metų šventes E.Montvidas (dešinėje) sutiko su draugu J.Morrelliu (kairėje) bei sutuoktiniais Beata ir Tomu (priekyje) Nicholsonais.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Didžiąsias metų šventes E.Montvidas (dešinėje) sutiko su draugu J.Morrelliu (kairėje) bei sutuoktiniais Beata ir Tomu (priekyje) Nicholsonais.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas"

Jan 10, 2015, 10:45 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:03 PM

Mintis apie gresiančias avarijas E.Montvidas vijo šalin, mat šį pavasarį jis planuoja smagiai atšvęsti keturiasdešimtmetį.

Darbų - lyg iš gausybės rago

Nors operos tenoras dar nesukūrė šeimos, jam svarbu, jog puikiai klostosi karjera. E.Montvidas keturiasdešimtmetį pasitiks repetuodamas Wolfgango Amadeaus Mozarto operą „Pagrobimas iš seralio“, kuri nuskambės Glaindborno operos festivalyje Jungtinėje Karalystėje.

„Šios operos veiksmas vyksta būtent Turkijoje, pašos Selimo rūmuose, todėl metų sandūrą vainikavusi kelionė man tarsi tapo ir darbine aplankant Topkapio Osmanų rūmus, susipažįstant su istorija, tradicijomis. Tačiau didžiausią įspūdį vis dėlto paliko architektūros šedevru laikoma Bizantijos imperijos laikų bazilika – Šv.Sofijos soboras!“ – mintimis į Stambulą grįžo šiuo metu Prancūzijoje, Lilio operos teatre, repetuojantis lietuvis.

Darbų lyg iš gausybės rago, todėl E.Montvidas nejaučia vienatvės naštos. Viengungis nesijaučia vienišas ir dėl to, kad turi nemažai draugų.

Juk ir 2015-uosius E.Montvidas sutiko ne vienas, todėl šįmet tikrai turės į kieno petį atsiremti, jeigu tik reikės.

Ketveriulę sieja tamprūs saitai

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad kompanija, kurioje E.Montvidas sutiko Naujuosius metus, tarpusavyje nieko bendra neturi. Tačiau taip tik gali pasirodyti nežinant, kokie saitai sieja šį šaunų ketvertuką.

Londone nemažai laiko praleidžiantis lietuvis tenoras su žinomu teatro dizaineriu britu J.Morrelliu susipažino dar 2002-aisiais, kai dainavo Karališkajame „Covent Garden“ operos teatre.

„Vėliau kartu su Jonu dirbome Škotijos nacionalinėje operoje, po to ir Vilniaus miesto operoje. Taigi tapome gerais draugais ir draugai esame jau daugiau nei dešimtmetį“, – gražia draugyste džiaugėsi Edgaras.

Operos solistas kulinarijos knygų autorę B.Nicholson pažįsta irgi nemažai metų – juodu susipažino žurnalistei dirbant Lietuvos nacionalinėje televizijoje. O labiau su kulinarijos knygų autore ir televizijos laidų vedėja jis suartėjo jai su šeima gyvenant Londone.

„Todėl pasiūlymą kartu švęsti Naujuosius metus Stambule Beata su vyru Tomu priėmė nedvejodami“, – patikino E.Montvidas.

Nors pastaruoju metu J.Morrellis ilgokai užsibuvo Vilniuje, nes kūrė kostiumus Dalios Ibelhauptaitės režisuotai Giuseppe Verdi operai „Trubadūras“, nei jis, nei Edgaras nenorėjo žiemos švenčių praleisti Lietuvoje.

Norėjo pabėgti nuo kalėdinio chaoso

Įprastai E.Montvidas Kalėdas ir Naujuosius sutikdavo savo vasarnamyje Prancūzijoje arba vykdavo į Lietuvą pas artimuosius – Kaune gyvenančius motiną ir seserį su šeima.

Tačiau dabar jo širdis troško ko nors egzotiško, išskirtinio ir nenuobodaus.

Vyras norėjo aplankyti miestą, kuriame dar nebuvo buvęs, nors tokių vietų pasaulyje nėra likę daug.

Be to, jam rūpėjo pabėgti ir nuo kalėdinės karštligės – chaoso ir pirkimo manijos, kuri tvyro Europoje.

Pasirinkęs Stambulą operos solistas neapsiriko. Juolab kad pirmoji Kalėdų diena labiau priminė įsisiūbavusį pavasarį – buvo šilta ir saulėta.

Vyrą šildė ir draugų dėmesys – juk šventes sutiko mieloje draugijoje.

E.Montvidą Stambule žavėjo neįprasti garsai, kvapai ir vaizdai. Iš minaretų skambantis muedzinų kvietimas melstis penkiskart per dieną, būriai žvejų, ant Galatos tilto gaudančių žuvis čia pat esantiems restoranėliams, neįprasta maldos namų architektūra, spalvingi žmonių apdarai nukėlė lyg į pasakų šalį.

Čia juntamas chaosas, bet po dienos kitos lietuvis įžvelgė stulbinamą sistemą net Didžiajame Stambulo turguje.

„Viso to man pakako, kad pamirščiau Kalėdų eglutes (nors nesu jų priešas, anaiptol!), o iki gyvo kaulo įgrisusias Kalėdų dainas pakeitė rytietiškas melodijas gatvėje grojantys muzikantai“, – pasakojo solistas.

Stambulo gatvėmis su draugais vaikštinėjęs E.Montvidas nepraleido progos skirti laiko fotosesijai – jis vienas įsiamžino gražiausiose vietose, tačiau viešbutyje ir prie vakarienės stalo solistas nusifotografavo su draugu bei sutuoktinių pora.

Žiemos šventes ketvertukas sutiko prabangiai – apsistojo viešbutyje „Pera Palace“, kuriame anglų rašytoja Agatha Christie parašė savo garsųjį kūrinį „Žmogžudystė Rytų eksprese“.

Tame pačiame viešbutyje kadaise buvo apsistojusi ir legendinė aktorė Greta Garbo. E.Montvidui padarė įspūdį ne tik prabangūs apartamentai, bet ir tai, kad pasitaikė galimybė vaikščioti detektyvų autorės pėdomis.

Nors lietuvio ir jo bičiulių kelionė taksi automobiliu į oro uostą neapsiėjo be nesklandumų, E.Montvidas linkęs tikėti, kad avarijos šįmet nepasikartos.

Juolab kad po nežymaus susitrenkimo su kitu automobiliu niekas nebuvo sužeistas, o atvykus į oro uostą ir registruojantis skrydžiui darbuotoja netikėtai jų ekonominės klasės bilietus pakeitė į verslo.

„Štai kaip kontrastingai prasidėjo naujieji metai“, – pasakojimą baigė operos solistas.

Dainininkas sužibės filme

E.Montvidas viliasi, kad 2015-ieji bus labai įdomūs jau vien dėl to, kad vasario mėnesį jo laukia nauji potyriai – operos tenoras pakviestas filmuotis dokumentiniame filme apie pirmąją „Traviatą“ Didžiojoje Britanijoje.

„Filmas bus rodomas milijoninei auditorijai per BBC televiziją, o aš jame debiutuosiu kaip kino aktorius!“ – džiugesio neslėpė E.Montvidas.

Vėliau jo laukia koncertai su Bostono simfoniniu orkestru diriguojant maestro Charles’iui Dutoit, spektakliai Glaindborno festivalyje, pagrindinis vaidmuo operoje „Hofmano istorijos“ Berlyne kartu dirbant su australų režisieriumi Barrie Kosky. „Ir dar daug kitokių darbų – vos spėk suktis!“ – patikino įvairiose scenose geidžiamas lietuvių tenoras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.