Buriuotojo R.Milevičiaus mylimoji įprato prie ilgų išsiskyrimų

Aštuonerius metus su buriuotoju Roku Milevičiumi (28 m.) draugaujanti Erika Golub (27 m.) dėl dažnų išsiskyrimų kartais jaučiasi lyg jūreivio žmona. Ir dabar prestižiškiausiose jūrų jachtų lenktynėse aplink pasaulį su olandų komanda dalyvaujantis lietuvis per Kalėdas buvo tik trumpam grįžęs į Lietuvą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas“

Jan 17, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 8:16 PM

Pažįstami nuo gimnazijos laikų

Artimiausias Roko ir Erikos pasimatymas – sausio pabaigoje Kinijoje, Sanjos uoste. Pastaruoju metu moteris į pasaulio uostus keliauja ne vien tik pabučiuoti mylimojo – E.Golub tapo „Brunel“ buriuotojų palaikymo komandos krante nare, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Gyvenimo būdas".

Kauniečių E.Golub ir R.Milevičiaus pažintis užsimezgė dar Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ gimnazijoje.

Erika mokėsi žemesnėje klasėje negu Rokas, bet jų draugai gimnazijoje buvo bendri. Mokydamasi dešimtoje klasėje E.Golub nebuvo susikūrusi vaikino idealo portreto, neturėjo jokių išankstinių nuostatų dėl pažinčių su sportininkais, todėl buvo atvira nuoširdžiai draugystei.

„Buvome naivūs, nekėlėme vienas kitam jokių reikalavimų, gal todėl santykiai ir dabar klostosi sklandžiai“, – apie pirmąją meilę pasakojo E.Golub.

R.Milevičius netgi neprisiminė, kodėl iš būrio merginų jo širdis labiausiai linko prie Erikos. Buriuotojas nė nežino, ką reiškia ieškoti merginos, – juk širdies draugė atsirado tarsi savaime. Ir jam buvo visai nesvarbu, kad E.Golub nieko bendra neturėjo su sportu.

Mokydamasi gimnazijoje ji lankė vaikų mados teatrą, tad gerai jautėsi scenoje, o ne sporto salėje. Ir dabar, kai R.Milevičius su širdies drauge Vilniaus centre atidarė sporto studiją, Erika neprisiverčia padirbėti su treniruokliais. Ji atsakinga už studijos vadybos projektus ir dirba buhaltere.

Pateko tarp geriausių buriuotojų

Trumpų atostogų į gimtinę sugrįžęs jūrų jachtų aplink pasaulį lenktynių „Volvo Ocean Race“ dalyvis nepraleido progos paklausti draugės: „Ar jau pradėjai bėgioti?“ Ji prieš atsakydama plačiai nusišypsojo: „Būtų smagiausia bėgioti kartu.“

Tačiau R.Milevičius, pirmasis istorijoje lietuvis, 2014-ųjų spalį startavęs pragariškiausiose buriavimo lenktynėse aplink pasaulį, savo žygį baigs tik 2015 metų birželį.

Vasara Lietuvoje – geras metas bėgioti lauke, apie tai jis draugei vėl užsimins birželį. „Per savaitę prisivertus pabėgioti tris keturis kartus, vėliau įpranti ir be to jau negali gyventi“, – tikino buriuotojas.

Dabar jo gyvenimas – elitinės buriuotojų lenktynės.

Kai Londono olimpinių žaidynių dalyvis R.Milevičius iš olandų komandos sulaukė kvietimo atvykti į atranką, nes per savo gimtadienį buvo užpildęs anketą, E.Golub širdis nujautė, kad jam pasiseks. Tačiau mylimoji nenujautė, kad ir jos gyvenimas apsivers aukštyn kojomis.

Kauno Vytauto Didžiojo universitete aplinkotyros ir aplinkos apsaugos politikos studijas baigusi E.Golub kurį laiką privačioje įmonėje dirbo vadybininke.

R.Milevičiui laimėjus atranką į „Brunel“ komandą, moteris prieš keturis mėnesius metė darbą.

„Rūpinuosi mūsų sporto studijos Vilniuje reikalais, taip pat keliauju paskui Roką – po kiekvieno lenktynių etapo laukiu jo uoste kartu su palaikymo komanda“, – apie permainas pasakojo buriuotojo mylimoji.

Mylimoji - palaikymo komandoje

Kranto komanda, kuriai priklauso ir lietuvio buriuotojo draugė, rūpinasi, kad lenktynių etapą baigę „Brunel“ nariai tinkamai pailsėtų, būtų sotūs, turėtų švarių drabužių.

„Komandoje – apie dvidešimt žmonių, kurie turi savo pareigybes. Bet jeigu matai, kad kuriame nors darbų bare trūksta rankų, skubi padėti. O darbų daugybė: reikia supirkti ir į laivą pristatyti maistą, į skalbyklą atiduoti skalbinius, užsakyti viešbučio kambarius, suorganizuoti vakarienę su rėmėjais, sukurti laisvalaikio leidimo programą“, – vardijo Erika.

Ilgiausios ir sunkiausios buriavimo varžybos suskirstytos į devynis etapus. Pora susitinka vidutiniškai kas mėnesį. Anksčiau E.Golub dažniau jausdavosi lyg jūreivio žmona, kuri mylimojo krante laukia kone pusę metų.

Taip nutiko, kai Rokas prieš jachtų žygį aplink pasaulį tiek laiko praleido treniruočių stovykloje vienoje iš Kanarų salyno salų Lansarotėje Ispanijoje.

Laukti po mėnesį mylimojo Erika jau įprato. Tiek laiko jai nebeatrodo daug. Juk R.Milevičius dalyvauja ir varžybose, ir Lietuvą garsinančiuose projektuose. Jis yra buriavęs net ir viename „Ambersail“ jachtos plaukimo aplink pasaulį etape – nuo Australijos iki Brazilijos krantų.

Gavęs kvietimą prisijungti prie olandų komandos, Rokas paklausė, ar Erika tam pritaria: „Ar tau nebus baisu?“ Erika nesutriko: „Žinojau, kas jo laukia, nes jis yra plaukęs „Ambersail“ jachta. Ar man dabar ramu, kai jis dalyvauja pragariškose lenktynėse?

Nėra laiko apie tai galvoti – įsiliejau į „Brunel“ komandą visomis jėgomis. Jau nuvykusi į Alikantę Ispanijoje, kur prasidėjo lenktynės, pasisiūliau padėti.“

Ji nenorėjo ramiai dirbti savo darbo Lietuvoje, be to, ir Rokas prašė prisidėti prie kranto palaikymo komandos. Tai nėra oficialus darbas – labiau savanorystė.

„Žinojau, kokio masto šis projektas ir kiek pagalbininkų jam reikia. Be to, „Brunel“ vadovas Bouwe Bekkingas – šeimyniškas žmogus, jis pritaria, kad buriuotojams padėtų artimieji.

Ilgas buvimas mažoje erdvėje su komandos nariais slegia, atsigauti psichologiškai gali, kai baigęs etapą krante susitinki su artimaisiais“, – aiškino Rokas, kodėl buvo svarbus draugės pritarimas leidžiantis į šį žygį.

Apie romantiką nesvaičioja

Buriuotojo mylimoji apie romantiką nesvaičiojo, nes kasdienybėje jos būna nedaug. Laisvalaikis irgi susijęs su buriavimu.

„Visur būname kartu, bet dažniausiai esame įsukti daugybės reikalų. Atostogas irgi deriname prie Roko buriavimo – po varžybų kelias dienas galime pagulėti paplūdimyje“, – pasakojo Erika.

Rokas netgi nėra pakvietęs mylimosios paplaukioti jachta dviese, nes jam buriavimas – sportas, ne romantika.

„Kaune turėjome jachtytę – dažniausiai visi draugai norėdavo, kad išplauktume į marias. Bet man nuo to jau darėsi bloga – pasijutau lyg anekdotinėje situacijoje: „Ir vėl į jūrą.“

Stengiuosi laisvalaikiu kuo daugiau praleisti ne ant vandens, o ant žemės. Geriau į mišką nuvažiuoti nei iš neturėjimo ką veikti vėl buriuoti“, – šypsojosi R.Milevičius.

Nors pora draugauja aštuonerius metus, buriuotojas tikino neturėjęs laiko pasipiršti mylimajai. „Visur spėsime, dabar duoklę atiduodame buriavimui“, – ieškoti vestuvinės suknelės neskuba E.Golub.

Bet R.Milevičius tvirtai žino, kad Erika – tikroji jo meilė. „Mūsų požiūriai sutampa, esame apsisprendę eiti kartu gyvenimo keliu“, – užsiminė buriuotojas.

Po varžybų tikisi sėslesnio gyvenimo

Jokios gyvenimiškos audros poros santykių nepajėgė išardyti.

„Man sunkesni buvo pirmi ketveri draugystės metai, nes reikėjo priprasti prie kitokio gyvenimo ritmo.

Kadangi Rokas nedirbo jokio nuolatinio darbo, kaip aš, jis nuolat keliavo į varžybas, treniruočių stovyklas, man atrodė keistas toks bendravimas. Jaučiausi nei vieniša, nei kartu su juo.

O dabar kitokio gyvenimo negalėčiau įsivaizduoti. Kai Rokas išvyksta, ar nebūna liūdna? Nesu pesimistė.

Tuo metu stengiuosi kuo daugiau atsiduoti darbui ir kuo daugiau nuveikti“, – patikino E.Golub, kuri šiuo metu su lenktynėse dalyvaujančiu mylimuoju ryšius palaiko elektroniniais laiškais. Pora juos išsiunčia per savaitę po kelis kartus, ir dėl to Erikai ramu.

Mylimasis laiškuose trumpai pasidalija varžybų nuotaikomis, aprašo tai, ką gražaus regėjo.

„Indijos vandenyne mane sužavėjo salelės su trimis palmėmis – jos įspūdingos. Viena jachta ant jų užplaukė, nes sunku pastebėti. Nieko aplinkui nėra, o staiga prieš akis tarsi išdygsta smėlio kalniukas su palmėmis“, – apie gamtovaizdį prie Mauricijaus krantų pasakojo R.Milevičius.

Buriuotojas tikisi, kad pasiekus lenktynių „Volvo Ocean Race“ finišą jo gyvenimas taps sėslesnis. Todėl jau svarsto, kur norėtų sukti šeimos lizdą.

Apsispręsti nebus lengva – pora veiklos turi Vilniuje, jų tėvai ir seneliai gyvena Kaune, o jūra – Klaipėdoje. Visi šie trys miestai juodu traukia. „Negi reikės įsigyti tris būstus?“ – sutartinai juokėsi Erika ir Rokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.