Vyras jaunesnis už moterį: daugiau pliusų ar minusų?

Poros, kai vyras gerokai vyresnis už moterį, nieko nestebina. Manoma, kad bet kokio amžiaus vyras gali sau leisti turėti jaunutę mylimąją, net jeigu tarp jų – 40 metų amžiaus skirtumas. Tačiau egzistuoja ir atvirkščias reiškinys, kai jaunuoliai pasirenka moteris, pagal amžių tinkančias jiems į motinas. Garsenybių pasaulyje – nemažai porų, kur vyras gerokai jaunesnis už moterį.

Turtinga vyresnio amžiaus moteris lengvai gali tapti alfonso, kuriam iš jos reikia tiktai pinigų, auka.<br>123rf nuotr.
Turtinga vyresnio amžiaus moteris lengvai gali tapti alfonso, kuriam iš jos reikia tiktai pinigų, auka.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2015, 11:27 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 8:20 PM

Tokios poros sulaukia prieštaringų vertinimų. Vieni giria moters drąsą ir sugebėjimus net ir būnant tokio amžiaus atkreipti į save jauno vyro dėmesį, kiti tokius santykius smerkia kaip amoralius. O kaip yra iš tiesų?

Nuo senų senovės buvo laikoma, kad vyras, tinkamas kurti ir išlaikyti šeimą, aukėlti palikuonis, turi būti suaugęs ir sąmoningas žmogus, gebantis suteikti patikimą atramą ir apsaugą. Tuo tarpu iš moters buvo reikalaujama visų pirma stiprios sveikatos, kad galėtų gimdyti ir prižiūrėti vaikus, taip pat rūpintis namais ir kurstyti jų židinį. Būtent todėl vyras privalėjo būti vyresnis.

Šiuolaikinis pasaulis kitoks, moterys tapo savarankiškesnės, išmoko siekti karjeros, palaikyti fizinę formą, išsaugoti jaunystę. Jos pilnos ambicijų, ir mintys galvoje sukasi anaiptol ne vien apie „židinį“.

Kol moteris kyla karjeros laiptais, uždirba pinigus, užsiima kūno linijų dailinimu, laikas vietoje nestovi. Sulaukus tam tikro amžiaus jai, neretai jau turinčiai vaikų ir nesėkmingos santuokos patirtį, ima norėtis meilės, švelnumo ir poilsio.

Jeigu moteris turi gerą sveikatą, puikią išvaizdą, laisvo laiko ir jaučiasi 10-15 metų jaunesnė, ji pradeda dairytis į jaunesnius vyrus.

Santykių su jaunesniu vyru minusai

Reikia pradėti nuo to, kad amžiaus skirtumas gali būti įvairus. Moteris už savo išrinktąjį gali būti vyresnė 2-5 metus, bet gali ir 15-20 metų. Akivaizdu, kad pirmasis variantas atrodo visiškai priimtinas, toks amžiaus skirtumas santykiams nelabai turi įtakos. Bet apie antrąją situaciją to nepasakysi. Su kokiomis problemomis susiduria tokios poros?

Pirmoji ir pagrindinė problema – interesų skirtumai. 40-50 metų moteriai norisi vis daugiau laiko praleisti namuose su mylimu žmogumi, o jaunas vyras veržiasi į triukšmingas draugų kompanijas, žvejybą ar medžioklę, įvairias pramogas. Iš to gali kilti konfliktinės situacijos – moteris jausis, kad jai trūksta dėmesio, o vyras jausis, kad ji jam daro spaudimą.

Su amžiaus skirtumu gali būti susijęs ir pasaulėžiūrų skirtumas. Moteris, kuriai šiuo metu 50 metų, išaugo kitoje visuomenėje, buvo kitaip auklėjama, turi kitokią gyvenimo patirtį. Vyras, kuriam 30-35 metai – tai kita karta su kitu mentalitetu ir kitomis vertybėmis. Pasiekti tarpusavio supratimą ne taip ir lengva. Pradinėje santykių stadijoje, kai partneriai vienas kitą įsimylėję ir jaučia aistrą, tokius klausimus galima ignoruoti, bet santykiams pažengus toliau, sukūrus šeimą, tokių niuansų nepastebėti bus nebeįmanoma.

Vyresnės moters ir jauno vyro sąjungoje gali iškilti ir dar viena nemaloni situacija. Moteris dėl savo amžiaus, sveikatos ar socialinės padėties gali negalėti ar nenorėti turėti vaikų, o jaunas vyras – būti visai nieko prieš tapti tėvu. Dėl tokių nesutarimų išyra daug porų.

Dar vienas trūkumas – moteris, artimai bendraujanti su jaunesniu už save vyru, neapsaugota nuo pavydo priepuolių ir neištikimybės. Juk aplink jos mylimąjį sukasi tiek daug jaunų, lieknų jo bendraamžių su natūraliai stangriomis krūtimis ir puikia veido spalva. Moterims pavydo jausmas neretai tampa nepakeliamas ir įstumia į sunkią depresiją, sukelia stresus ir tampa skandalų priežastimi.

Jeigu moteris – gerai materialiai apsirūpinusi, neretai jos sutikti gyvenimo kelyje jauni vyrai būna pasirengę vaidinti meilę dėl materialinės gerovės. Turtinga vyresnio amžiaus moteris lengvai gali tapti alfonso, kuriam iš jos reikia tiktai pinigų, auka.

Santykių su jaunesniu vyru pliusai

Vis dėlto ne viskas taip blogai. Santykiai, kur moteris vyresnė už vyrą, turi ir gana rimtų privalumų.

Pagrindinis privalumas, kurį nurodo visi vytai, turintys vyresnes žmonas – moters išmintis ir patirtis. Jaunos merginos dažnai nežino, kaip elgtis su vyru, ko geriau nedaryti, jos sekso reikaluose gali būti visiškai nepatyrusios ir netgi nuobodžios. Tuo tarpu vyresnės damos tiksliai žino, ko nori, ir yra pasirengusios pildyti partnerio norus. Taip pat jos kantresnės, supratingesnės ir atsakingesnės.

Moteriai, įsimylėjusiai jauną vyrą, toks jausmų pliūpsnis gali tapti puikia motyvacija naujiems siekiams ir žygdarbiams. Žinomi atvejai, kai moterys gerokai virš 40-ties, įsimylėjusios vos 30 perkopusį vyrą, atrasdavo ir ekstramalų sportą, jogą ar naują aprangos stilių. Ir visai ne tam, kad patiktų savo išrinktajam, o kad atrastų su juo bendrų interesų.

Be abejo, moteris, įsimylėjusi jaunesnį už save vyrą, negali leisti sau blogai atrodyti. Būtent todėl ji pradeda atidžiai rūpintis savo figūra, dienos režimu, mityba, atsikrato žalingų įpročių ir kartais pasiekia tokių rezultatų, kad bet kuriai jaunai merginai belieka pavydėti ir norėti atrodyti taip pat.

Tačiau pati tikriausia tiesa – visai nesvarbu, kiek metų kuriam iš sutuoktinių. Svarbiausia – kad juos sietų nuoširdūs jausmai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.