10 dalykų, kuriuos laiminga šeima daro kitaip

Nueinate į svečius pas draugus ir matote, kad jie labai laimingi. Vienas kitam šypsosi, meiliai patarnauja, taip pat labai draugiškai elgiasi su jumis bei jūsų bei savo vaikais. Atrodo, kad jų santykiai – idealūs.

Laiminga šeima palaiko vienas kitą ir per sunkumus, ir džiaugsmuose.<br>123rf nuotr.
Laiminga šeima palaiko vienas kitą ir per sunkumus, ir džiaugsmuose.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:53 PM

Norėtumėte ir jūs būti nors truputį panašūs į juos, bet nežinote kaip. Laimingi sutuoktiniai Marcas ir Angela Hackai savo interneto svetainėje www.marcandangel.com aprašo dešimt dalykų, kurie bet kuriai šeimai padės ne tik atrodyti laimingai, bet ir iš tiesų tokia tapti.

Žemiau pateikiamas dešimtukas paprastų, bet svarbių laimingos šeimos gyvenimo taisyklių.

1. Kiekvieną dieną, kiekvienas šeimoje apsisprendžia būti šeimos dalimi. Šeima – tai jūsų gyvenimo žmonės, kurie džiaugiasi jūsų buvimu. Jie gali būti geriausi jūsų draugai. Šeima yra kuriama su meile. Megzkite ir stiprinkite santykius su savo šeima kiekvieną dieną.

2. Šeimos nariai atsisako savo planų dėl vienas kito. Pasiaukojimas – viena iš laimingos šeimos savybių. Yra dienų, kai kiekvienam tenka daryti tai, ko jis nemėgsta. Pasiaukojimas nelieka tuščias – jis suteikia laimės mylimiems žmonėms ir džiaugsmo tam, kuris aukojasi. Matyti brangius žmonės besišypsančius – tai tikroji laimė.

3. Laiminga šeima palaiko vienas kitą ir per sunkumus, ir džiaugsmuose. Parama vienas kitam per didelius pokyčius – mylinčių ir laimingų žmonių bruožas. Nei darbas, nei viršininkas, nei klientai, nei pinigai, nei šlovė nesuteiks jums tokio palaikymo, kokį gali ir nori suteikti jūsų šeima.

4. Kiekvienas – laisvas būti ištikimas sau. Kartais stengiamės lipdyti kitus, kaip skulptūras, padaryti juos tokius, kokių mums norisi. Meilės esmė – leisti kitiems būti savimi. Kitaip mylėsime ne žmonės, bet savo fantazijas.

5. Kiekvienas prisiima atsakomybę už savo pačių laimę. Būti laimingam – tai vidinis žmogaus pasirinkimas. Jį darome kasdien. Pasirinkite padaryti kažką prasmingo, pasirūpinti savo kūnu, susitikti teisingus žmones, pasielgti pagal sąžinę, atleisti, matyti, ką turite, o ne ko trūksta. Nuo šiandien prisiimkite atsakomybę už savo paties laimę.

6. Visada bendraukite švelniais žodžiais. Užtenka sekundės, kad pasakytumėt ką nors nemalonaus, ir metų, kad mylimas žmogus pamirštų žodžių padarytą žaizdą. Atsargiai rinkite žodžius. Būkite sąžiningi, bet ir kantriai apsvarstykite, kaip pasakysite savo mintis.

7. Palaikykite tiesą ir tesėkite pažadus. Melas ir apgaulės yra šeimų griūties priežastis. Nuoširdūs santykiai nekelia skausmo, nors kartais ir reikalauja skausmingo atvirumo. Prisiminkite – kai tiesą keičia tyla, ji taip pat tampa melu. Be to, žadėkite tik tai, ką iš tiesų galėsite ištesėti.

8. Skirkite kokybiško laiko vienas kitam. Kai miršta artimi žmonės, daugelis supranta, kad skyrė per mažai laiko susitikimams ir pokalbiams su šiuo žmogumi. Nepadarykite tokios klaidos. Išreikškite savo meilę, kol jūsų artimieji dar yra gyvi. Nesigėdykite jautrių ir svarbių pokalbių, pasakykite savo šeimai tai, ką turite pasakyti. Taip pat klausykitės jų, sekite, kas vyksta jų gyvenimuose.

9. Buvimas yra šventas. Tiesiausias kelias į šiltus santykius yra meilė. Tiesiausias kelias į meilę yra priimti dabarties akimirką – leisti viskam būti kaip yra, be vilties ir siekio pakeisti dalykus. Buvimas su kitu žmogumi gali būti sunkus, nes jis reikalauja drąsos visiškai dalintis savimi. Toks buvimas kartais gali skaudinti, tačiau tokia yra buvimo sąlyga. Jei norite tapti „vasara“, turite priimti ir „žiemos“ būsenas.

10. Kantrybė ir atleidimas – kasdien. Nesvarbu, kaip stengsitės būti atviras ir malonus, kartais užminsite mylimam žmogui ant nuospaudos. Kantrybė jūsų mylimajam leis lengviau išgyventi skausmą, atleidimas – priimti tikrovę, kad jūs netyčia jį įskaudinote.

Parengė Sigita Purytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.