Kaip pagerinti santykius su anyta?

Sukūrus šeimą svarbu išsaugoti gerus santykius su vyro motina. Juk marčios visada atsiduria lyg po didinamuoju stiklu – anytos stebi kiekvieną jūsų žingsnį, seka kiekvieną žodį.

Anytos patirtis iš tiesų gali jums praversti – argi nemalonu iš mylimojo išgirsti, kad jums pavyko iškepti tokį skanų pyragą, kokį kepa ir jo mama.<br>123rf nuotr.
Anytos patirtis iš tiesų gali jums praversti – argi nemalonu iš mylimojo išgirsti, kad jums pavyko iškepti tokį skanų pyragą, kokį kepa ir jo mama.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2015, 7:07 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 9:18 AM

Jos ilgai tiria, kokia moteris gyvena su jos sūnumi. Mat iki tol motina buvo svarbiausia moteris jo gyvenime, o dabar jos vietą užėmėte jūs. Kaip reikėtų bendrauti su anyta, portalas „elle.ru“ pateikė tris svarbius patarimus.

1. Dažna blogų santykių su anyta priežastis – konkurencija. Ne visoms motinoms pavyksta susitaikyti su mintimi, kad kurį nors kita moteris gali labiau pasirūpinti sūnumi nei jos – todėl pasipila begalė kritikos ir komentarų dėl kiekvienos smulkmenos pradedant jūsų sugebėjimais paruošti valgį ar įsigyti drabužį.

Būkite kantrios ir nebandykite konkuruoti su vyro mama – pripažinkite jos patirtį ir kompetenciją. „Aš niekada neišmoksiu būti tokia puiki šeimininkė kaip jūs“, – kartais tokios pagiriamosios frazės pakanka, kad pralaužtumėte gražaus sutarimo ledus ir išvengtumėte barnių.

2. Paprašykite patarimo. Žiūrėdama į suaugusį sūnų, motina neretai bijo pasijusti nereikalinga, ir dėl to ima kištis į jo šeimos gyvenimą, nurodydama, kuo geriau gydytis peršalus arba kaip teisingai auklėti vaikus.

Vietoj to, kad anytai įrodinėtumėte, kad ir jūs esate ne iš kelmo spirta, pamėginkite konfliktams užbėgti už akių – kreipkitės patarimų į ją pirmiau nei ji susigriebtų jūsų mokyti.

Pirma, teiraudamasi anytos nuomonės, jūs rodykite, kad pripažįstate jos autoritetą ir kad jūs vertinate jos patarimus. Antra, jos patirtis iš tiesų gali jums praversti – argi nemalonu iš mylimojo išgirsti, kad jums pavyko iškepti tokį skanų pyragą, kokį kepa ir jo mama.

3. Nebūkite atvira. Jeigu jūs esate reta išimtis ir jums vis dėl to pavyko užmegzti šiltus santykius su anyta, nebūtina jai žinoti visų jūsų problemų su vadovu darbe ar ankstesnio bendravimo su buvusiais vaikinais.

Taip pat reikėtų vengti slidžių temų, kurios galėtų išprovokuoti konfliktą, – pavyzdžiui, pokalbio apie politiką. Atminkite, kad ginčo atveju neatsargūs pasisakymai gali atsisukti prieš jus – tad atrinkite, ką galima sakyti, ko – ne.

Parengė Ligita VALONYTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.