Vyrai apie moters dieną: svarbu, kaip elgiesi, o ne ką dovanoji

Alytiškiai nuo pat ryto šiandien skuba į Jotvingių gatvėje esantį gėlių turgų. Tulpių puokštėmis nešini vyrai atvirauja, kad Moters dienos proga savo mylimas moteris stengsis nustebinti ir kitais būdais: paruoš skanią vakarienę, nusiveš papramogauti.

Tulpės – populiariausios gėlės kovo 8-ąją.<br>D.Umbraso nuotr.
Tulpės – populiariausios gėlės kovo 8-ąją.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Andriulionytė (alytusplius.lt)

Mar 8, 2015, 10:57 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:54 AM

„Dovanosiu tulpių, o vakare eisime į kavinę pavakarieniauti“, – sakė turguje sutiktas alytiškis Darius. Kai kurie ruošiasi kartu su dovanomis padovanoti kvepalų, pakviesti žmonas į kiną.

Visgi daugelis vyrų tvirtino, kad šią dieną apsiribos gėlėmis, nes ne materialūs dalykai svarbiausi. „Kas iš to, jeigu šiandien apipils dovanomis, o rytoj vadins baisiais žodžiais. Juk būna ir taip. Moterims reikia parodyti dėmesį, rūpestį. Svarbu, kaip tu elgiesi, o ne kokios tavo dovanos ar gėlės“, – savo požiūrį dėstė tris tulpes žmonai dovanosiantis Giedrius.

Turguje prekiaujančios moterys teigė, kad vyrai, kaip ir kasmet, gausiausiai perka tulpes. Šiemet daugelis renkasi įvairiaspalvių tulpių puokštes.

„Daug užsakymų sulaukiau iš anksto. Nemažai vyrų jau penktadienį pirko gėles, nes norėjo prieš savaitgalį pasveikinti bendradarbes. Ne visi nori tulpių. Kai kurie sako: duokite man gėlių, o ne žolių. Tulpės jiems asocijuojasi su žolėmis, o rožės, pasak jų, tai tikros gėlės“, – pasakojo gėlėmis prekiaujanti Rasa.

Puokštę rožių nusipirkęs Šarūnas sakė neįsivaizduojantis, kokias kitas gėles galėtų pirkti Kovo 8-ąją. „Pavasario pradžia. Tulpės man simbolizuoja gamtos atbudimą, būtent jas norisi dovanoti moterims“, – įsitikinęs Šarūnas.

Vienos tulpės kaina turguje svyruoja nuo 80 iki 90 euro centų. Gėlių parduotuvėse tulpės kaina siekia nuo 90 euro centų iki vieno euro. Prekybos centre tris tulpes galima įsigyti už 1,39 eurus.

Tulpes turguje pardavinėjanti Kristina pastebėjo, kad šiemet vyrai dažniausiai perka 5 tulpių puokštes. „Atsivežiau puokštelių po tris tulpes, bet pasirodo, kad alytiškiai perka didesnį kiekį gėlių“, – sakė Kristina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.