Karjeros pasiekusi jauna moteris – jau ir močiutė

Toks pirmas įspūdis apgaulingas. Nuotrauka tapo daug iškalbingesnė, kai raudona suknele pasipuošusi ir plačiai besišypsanti Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros darbuotoja Jūratė Venciuvienė (45 m.) pristatė savo dukras – 26 metų Kristiną (kairėje) ir šešiolikametę Klementiną.

J. Venciuvienė su dukromis – 26 metų Kristina (kairėje) ir šešiolikamete Klementina.<br>G.Žilinsko nuotr., iš „Sugiharos“ 20-mečio projekto.
J. Venciuvienė su dukromis – 26 metų Kristina (kairėje) ir šešiolikamete Klementina.<br>G.Žilinsko nuotr., iš „Sugiharos“ 20-mečio projekto.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė ( „Lietuvos rytas“)

Mar 12, 2015, 9:57 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 9:08 PM

„Turiu mėgstamą darbą, energingą jauną kolektyvą, kuriam vadovauju ir su kuriuo organizuojame Lietuvos žemės ūkio ir maisto pramonės įmonių dalyvavimą tarptautinėse parodose. Laisvalaikį leidžiu turiningai – jau ketvirti metai mokausi šokių, labai mėgstu operą ir klasikinę muziką.

Kiekvieną laisvą vakarą skubu pas anūkėlius – žaidžiame, skaitome pasakas, išdykaujame“, – pasakojo jaunatviška mama ir jau dviejų anūkų močiutė J.Venciuvienė.

Anūkams dvyniams Majai ir Arūnui dveji metai, jie – Jūratės dukters Kristinos pirmagimiai. Anksti ištekėjo ne tik mama, bet ir duktė.

Kristina iki vestuvių suspėjo baigti studijas Vilniaus Gedimino technikos ir Mykolo Romerio universitetuose.

„Šiais laikais tuokiamasi vis vėliau. Daugelis moterų, baigusios studijas, pirmiausia siekia įgauti profesinės patirties ir įsitvirtinti darbo rinkoje.

Niekada nesigailėjau, kad ištekėjau labai anksti, vos baigusi vidurinę mokyklą. Greitai gimė dukra Kristina.

Prisimenu, nelengvos buvo bemiegės naktys net ir esant jaunai. Dukrai paaugus supratau, jog reikia pasirūpinti išsilavinimu.

Gal todėl, kad vėlai pradėjau studijas, turiu keturis diplomus, tris iš jų – aukštojo mokslo. Esu laiminga, kad turiu artimą ryšį su abiem dukromis. Daugelis mus vadina seserimis“, – pasakojo J.Venciuvienė.

Vyresnėlė Jūratės duktė gyvena su šeima atskirai nuo tėvų.

Tačiau gimdytojai dažnai nuvyksta prižiūrėti jos atžalų – juk ir Kristina su Klementina užaugo padedant jų seneliams.

Namuose tėvams dabar tik vienintelis džiaugsmas – jaunėlė Klementina. Jai duotas šviesaus atminimo močiutės vardas.

Šešiolikametė mokosi M.K.Čiurlionio menų gimnazijos smuiko klasėje ir savo ateitį ketina sieti su profesionalia smuikininkės karjera.

„Dabar suvokiu, kad vaikai ir anūkai – tai, kas gali būti nuostabiausia pasaulyje. Vaikai niekada nebuvo našta net ir jų susilaukus labai jauname amžiuje, jie – pati tikriausia privilegija ir Dievo dovana!“ – kalbėjo J.Venciuvienė, o tuo įsitikinti lengva pažvelgus į šią linksmą nuotrauką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.