Kūdikio laukimas alytiškę įkvėpė įkurti vaiko ir mamos centrą

„Pradėti šią veiklą mane paskatino kūdikio laukimas. Bandžiau įsivaizduoti, kaip auginsiu vaikelį. Žinojau, kad norėsiu veiklos. Alytuje trūko erdvės, kur jaunos šeimos galėtų susitikti, bendrauti. Todėl ir nusprendėme įkurti centrą, kuriame būtų siūlomi užsiėmimai šeimoms“, – pasakojo jau trečius metus Dzūkijos sostinėje veikiančio vaiko ir mamos dienos centro „Kutis“ įkūrėja ir vadovė Rimantė Adomaitienė.

Sūnų auginanti pedagogė R.Adomaitienė džiaugiasi ir šeima, ir savo veikla.<br>Alytusplius.lt nuotr.
Sūnų auginanti pedagogė R.Adomaitienė džiaugiasi ir šeima, ir savo veikla.<br>Alytusplius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Agnė Buzūnaitė (Alytusplius.lt)

2015-03-12 12:06, atnaujinta 2018-01-10 20:33

R. Adomaitienė – pedagogė, todėl darbas su vaikais jai nebuvo naujovė. Su sunkumais moteris susidūrė kurdama įmonę. „Man tai buvo visiškai nežinoma sritis. Įstatų parengimas, įmonės registravimas, patalpų, finansavimo paieška – viskas buvo iššūkis. Trūko žinių, todėl kreipėmės į specialistus“, – apie veiklos pradžią pasakojo jaunoji verslininkė.

Šiandien vaiko ir mamos dienos centre „Kutis“ siūlomi nėščiųjų muzikinės terapijos, kūdikių muzikinės teorijos, vaikų muzikinio ugdymo, ankstyvojo anglų kalbos ugdymo užsiėmimai, paskaitos, mokymai tėvams. Taip pat centre organizuojamos šventės vaikams. Rengiamuose užsiėmimuose dalyvauja vaikai nuo šešių mėnesių iki dvylikos metų amžiaus. Didžiausios paklausos sulaukia anglų kalbos užsiėmimai. Ikimokyklinio amžiaus vaikai labai imlūs žinioms, greitai viską įsisavina“,- savo mokinių rezultatais didžiuojasi R. Adomaitienė.

Įmonė dalyvauja įvairiuose projektuose, bendradarbiauja su Visuomenės sveikatos biuro, kitomis įstaigomis. Centro vadovę liūdina alytiškių pasyvumas.

Moteris pasakoja, kad dažnai girdi miestelėnus kalbant, jog Alytuje trūksta veiklos, renginių, pramogų. „Mieste yra daug veiklos, tereikia apsidairyti už savo kiemo ribų. Atvyksta lektoriai vesti nemokamų paskaitų, o ateina tik keli asmenys. Alytus verslui – draugiškas miestas, trūksta tik žmonių iniciatyvumo“,- tikino verslininkė.

Jauna moteris, vadovaudama įmonei, dar organizuoja vaikų šventes, veda anglų kalbos pamokas tiek centre, tiek mokykloje pradinių klasių mokiniams. R. Adomaitienė pasakoja, kad taip dirbti nėra lengva, bet įmanoma. „Šiuo metu centre dirbame dviese su muzikos mokytoja. Negalime samdyti daugiau darbuotojų. Esu nežinia kiek vaidmenų viename. Neturiu nei pavaduotojų, nei ūkvedžių ar kitų pagalbininkų“,- teigia veikli verslininkė.

„Dabar esu ten, kur noriu būti ir užsiimu mėgstama veikla. Vaikai visada padaro kažką, kas priverčia nusišypsoti ir suprasti, kad eini teisingu keliu“,- savo mintimis pasidalijo R. Adomaitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.