Kaip pasikeis jūsų vaikas, tapęs skautu

Skautų judėjimas prieš daugiau nei šimtą metų atsirado iš poreikio vaikus išauginti savarankiškais, dorais ir linksmais žmonėmis.

Žaisdami gamtoje vaikai išmoksta išgyventi, geriau pažįsta save ir kitus, tampa drąsesni, labiau savimi pasitikintys, be to, tai puiki galimybė susirasti draugų ir bendraminčių, sukurti sau ir kitiems naujų iššūkių.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Žaisdami gamtoje vaikai išmoksta išgyventi, geriau pažįsta save ir kitus, tampa drąsesni, labiau savimi pasitikintys, be to, tai puiki galimybė susirasti draugų ir bendraminčių, sukurti sau ir kitiems naujų iššūkių.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2015, 11:00 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:20 AM

Žaisdami gamtoje vaikai išmoksta išgyventi, geriau pažįsta save ir kitus, tampa drąsesni, labiau savimi pasitikintys, be to, tai puiki galimybė susirasti draugų ir bendraminčių, sukurti sau ir kitiems naujų iššūkių.

Šiuo metu pasaulyje įvairios skautiškos organizacijos jungia bent 32 milijonus jaunų žmonių.Lietuvoje skautai yra didžiausias jaunimo judėjimas, telkiantis per 2000 narių, tarp kurių tokios iškilios asmenybės kaip Jo Ekscelencija Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus, kunigas Antanas Saulaitis, televizijos laidų vedėja, žurnalistė Aistė Stonytė, muzikos atlikėja Eglė Sirvydytė, pianistė Eglė Andrejevaitė, aktorė Toma Vaškevičiūtė.

Per vasaros savaitę „Kernavės" tunto skautai siūlo jūsų vaikams sužinoti, ką skautai veikia visą dieną!

Vaikai patirs vieną įsimintiniausių gyvenimo nuotykių, nes kiekvienas, jau esantis skautu, ryškiausiai prisimena būtent savo pirmąją stovyklą. Stovykloje netruks galimybių patirti:

 ką reiškia budėti prie laužų ir kaip juos saugiai kūrenti;

 kaip pasigaminti maistą nenaudojant indų;

 kaip tinkamai ruoštis žygiui;

 kaip susikrauti kuprinę;

 kaip surišti „Piemens“ kilpą;

 kaip atrodo Morzės „SOS“ signalas.

Mokymasis per praktiką yra vienas svarbiausių skautiškų principų. O čia vaikai turės galimybę mokytis žygiuoti, dainuoti, stebėti, žaisti komandoje, sėlinti, įsirengi namus vidury miško, nuotykiauti saugioje ir jiems pritaikytoje aplinkoje. Bus ugdomas vaiko savarankiškumas ir bendra, komandinė atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.