Filmukų kūrėjas 14 metų Domas: „Išgarsėjome smagiais nuotykiais“

Praėjusiais metais Domo ir jo komandos kurtas filmukas, skirtas prancūzų kalbai, žinių taikymo informacinių komunikacinių technologijų konkurse Alytuje užėmė pirmąją vietą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Praėjusiais metais Domo ir jo komandos kurtas filmukas, skirtas prancūzų kalbai, žinių taikymo informacinių komunikacinių technologijų konkurse Alytuje užėmė pirmąją vietą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Baliukonienė (www.alytusplius.lt)

Apr 21, 2015, 1:13 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:16 AM

Alytaus Dzūkijos pagrindinėje mokykloje turbūt nėra nė vieno, kuris nepažinotų aštuntoko keturiolikmečio Domo Baliukonio.

Su juo niekada nebūna liūdna, nes Domas pasistengia, kad pamokos neprailgtų ir būtų įdomios, o po jų draugus tempia į filmavimo aikštelę, kurioje gimsta linksmi filmukai.

Tokių kūrybinių komandos darbų sukurta ne vienas ir įvairia tematika – Baltijos kelio minėjimo progai, fizikos, anglų, prancūzų kalbų pamokoms bei skirtų laisvalaikiui.

„Nė pats nepajutau, kaip įsitraukiau į filmukų kūrimą, jų filmavimą. Smagu, kad yra komanda su kuria ne tik linksmai praleidžiu laiką, bet ir nuveikiame kažką naudingo. Aš dažniausiai atlieku operatoriaus vaidmenį, taip pat generuoju idėjas, prisidedu prie scenarijų kūrybos, mano draugas filmukus montuoja, kiti atlieka aktorių vaidmenis. Visuomet stengiamės padaryti taip, kad kitiems filmukai sukeltų teigiamas emocijas, prajuokintų“, – pasakojo Domas, subūręs šešių draugų komandą.

Praėjusiais metais Domo ir jo komandos kurtas filmukas, skirtas prancūzų kalbai, žinių taikymo informacinių komunikacinių technologijų konkurse Alytuje užėmė pirmąją vietą. Būtent šis pasiekimas jį paskatino kurti dar daugiau filmukų. Dabar tai tapo jo mėgstama veikla, o aplinkiniams – linksma pramoga.

Domas ir šiuo metu turi kūrybinės veiklos – su komanda kuria filmuką Frankofonijos dienai.

„Tokio pobūdžio filmukų kūrimas praturtina ir mūsų, kūrėjų, žinias. Netikėtai gimstančias idėjas pasisiūlome įgyvendinti ir mokomuosius bei juokeliais paįvairintus filmukus mokymosi tikslais rodome ir pamokose. Taip nauja informacija daug lengviau įsimenama, o ir pamokos nebūna nuobodžios“, – įsitikinęs Domas.

Jis įsitikinęs ir tuo, kad kuo daugiau kurs filmukų, tuo daugiau atsiras perspektyvų dalyvauti įvairiuose konkursuose. Pirmenybę jis teikia humorui, kurį pasitelkia savo kūriniuose.

„Dauguma filmukų kūrėjų taip ir išgarsėjo. Juokingi, linksmi filmukai visuomet atkreipia žmonių dėmesį. Norėčiau, kad ateityje ir mums pavyktų tapti žinomais“, – svajone pasidalijo Domas.

Vaikinas džiaugėsi, kad mokosi Dzūkijos pagrindinėje mokykloje. „Mūsų mokykla išsiskiria tuo, kad ji yra šiuolaikiška. Čia stengiamasi neatsilikti nuo inovacijų, o naujausios technologijos suteikia daugiau galimybių ir mokymąsi paverčia įdomiu“, – kalbėjo keturiolikmetis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?