Kūrybingi vaikai net ir per atostogas statys spektaklį

Jei per dvi kartu praleistas savaites vaikai atvers savyje kūrybinę gyslelę – o ją turi kiekvienas vaikas, – tikslas bus pasiektas, mano birželio mėnesį Vilniuje organizuojamos menų stovyklos „Taškiukai“ iniciatoriai.

Pasibaigus pamokoms, vaikai skuba į būrelius.<br>123rf nuotr.
Pasibaigus pamokoms, vaikai skuba į būrelius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2015, 4:31 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 5:49 PM

Stovykloje vaikai šoks, dainuos, mokysis scenos kalbos ir improvizuos. Net kasdienė mankšta bus „meniška“ – kūno stiprinimo pratimai su baleto elementais. Su vaikais dirbs profesionalūs baleto artistai, šokio pedagogai ir aktoriai, o dalis pamokų vyks atvirame ore. Be to, stovyklautojai sulauks svečių – žinomų Lietuvos aktorių, muzikantų ir televizijos laidų vedėjų. Jie taip pat ves vaikams pamokėles ir pasakos apie savo darbą.

„Pasaulyje labai daug ko pradžia yra mažas taškelis. O mes stovykloje sujungsime visus taškiukus ir gausime didelį gražų kūrinį“, – kalbėjo stovyklos organizatorė – profesionali šokėja ir Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos pedagogė – Giedrė Zaščižinskaitė-Keblienė.

Mat kasdienių užsiėmimų rezultatu turėtų tapti vaikų kartu su pedagogais sukurtas spektaklis, kuris tėveliams ir svečiams bus rodomas paskutinę stovyklos dieną. Kuriant spektaklį vaikams turėtų būti naudinga ir toji patirtis, apie kurią jie išgirs iš stovykloje apsilankiusių žinomų žmonių lūpų.

Pasak Giedrės, „Taškiukai“ – tai vieta, kurioje bus skatinama kiekvieno vaiko fantazija, kur vaikai galės nevaržomi reikšti savo mintis per kūrybą. Ir nors stovykla orientuojama į scenos menus, visiškai nebūtina, kad susirinktų vaikai, kurie jau mėgino šokti arba vaidinti.

„Atvirkščiai, mes tikime, kad stovykloje menu užsikrės visi jos dalyviai“, – sakė Giedrė ir pridūrė, kad stovyklauti kviečiami 7–12 metų amžiaus vaikai. Ji pati kūrybines stovyklas vaikams organizuoja nuo 2009 metų.

„Taškiukai“ veiks nuo birželio 8 iki 20 dienos Vilniuje, šokiams ir kitokiai sceninei kūrybai pritaikytose Nerijaus Juškos baleto mokyklos patalpose Trakų gatvėje. Skanius pietus stovyklaujantiems vaikams ruoš Vokiečių gatvėje esantis restoranas-teatras „Kuku muku“, kurio scenoje vaikai galės demonstruoti savo pasiekimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.