Rašytojo Vytauto V. Landsbergio patarimai, kaip sudominti vaikus

Vaikus iš tikrųjų reikia palikti ramybėje, nes jie patys labai dažnai susiranda tai, kas jiems įdomu, „Žinių radijui“ sakė teatro ir kino režisierius, vaikų literatūros autorius Vytautas V. Landsbergis.

V.V.Landsbergis įsitikinęs, kad yra alternatyvių dalykų, kaip vaiką sudominti. Viena iš alternatyvų yra pasakų ar knygų skaitymas balsu vakarais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.V.Landsbergis įsitikinęs, kad yra alternatyvių dalykų, kaip vaiką sudominti. Viena iš alternatyvų yra pasakų ar knygų skaitymas balsu vakarais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2015, 2:45 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 12:13 PM

  „Arba vaikus reikia įtraukti taip, kad jie nepastebėtų: ar tu eini į žvejybą, ar eini į kažkokį žygį, paklausti vaiko: „Gal tu nori su manim? Einam, aš tau parodysiu“, – laidoje „Tėvų akademija“ sakė Vytautas V. Landsbergis.

  Jeigu vaikas nori vietoj to sėdėti prie kompiuterio, jis pataria susitarti su vaiku, kiek laiko galima praleisti prie kompiuterio ir kad tai būtų jau prizas už tai, kas yra padaryta namuose, padedant tėvams.

  „Yra alternatyvių dalykų, kaip vaiką sudominti. Viena iš alternatyvų yra pasakų ar knygų skaitymas balsu vakarais. Įdomių knygų. Jeigu vaikai paaugę – Edgarą Po (amerikiečių rašytojas Edgaras Allanas Po – red.) ar kažkokias detektyvines istorijas. Kažkaip tada ir atsiranda įdomumai“, – kalbėjo Vytautas V. Landsbergis.

  Rašytojas taip pat nurodė, kad jo šeimoje atsirado pomėgis skaityti pasakas kartu gyvai, taip kartu sprendžiant vaikų problemas.

  „Pavyzdžiui, vakar šeimoje ar klasėje buvo kokia nelaimė, koks nors įsiskaudinimas, tai mes tą istoriją atiduodame kokiam kiškiui ar pelytei ir juokaudami pradedame kalbėti apie tai, kas vaikui skauda, ką jis linkęs slėpti ar nežino, kaip išspręsti.

Sėkmingiausias pasiekimas būna tada, kai vaikas pats išsprendžia – sugalvoja, kaip tai pelytei padėti. Tuo pačiu užprogramuoja ir savo pasąmonę, kad viskas nėra taip baisu ir galima rasti išeitį“, – kalbėjo Vytautas V. Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.