Išrinkti gabūs moksleiviai – „Lietuvos Maximalistai 2015“

Jau išrinkti ir paskelbti nacionalinės moksleivių skatinimo programos „Lietuvos Maximalistai 2015“, kurią globoja Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerija, nugalėtojai. Šiais metais stipendininkais tapo 48 gabūs ir talentingi šalies moksleiviai.

Stipendijoms gauti paraiškas pateikė daugiau nei pusė tūkstančio gabių ir talentingų Lietuvos moksleivių.
Stipendijoms gauti paraiškas pateikė daugiau nei pusė tūkstančio gabių ir talentingų Lietuvos moksleivių.
Stipendijoms gauti paraiškas pateikė daugiau nei pusė tūkstančio gabių ir talentingų Lietuvos moksleivių.
Stipendijoms gauti paraiškas pateikė daugiau nei pusė tūkstančio gabių ir talentingų Lietuvos moksleivių.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-08-19 15:26, atnaujinta 2017-10-19 23:00

„Vaikų švietimo ir ugdymo skatinimas – mūsų įmonės strateginė kryptis jau 13 metų, o „Lietuvos Maximalistai“ – svarbiausias paramos projektas, suburiantis visos Lietuvos gabius ir talentingus moksleivius.

Šiais metais konkurse kur kas daugiau nei įprastai moksleivių bendrovės mokamų stipendijų siekė būtent mokslo ir sporto srityse. Tai išties džiugina, nes rodo, kad šie vaikai rengiasi drąsiai sutikti rytojų, jie yra tie, kurie kurs mūsų tautos, valstybės ir mūsų visų ateitį“, – sakė Žydrūnas Valkeris, bendrovės „Maxima LT“ Generalinis direktorius.

Stipendijoms gauti paraiškas pateikė daugiau nei pusė tūkstančio gabių ir talentingų Lietuvos moksleivių.

Dėl stipendijų moksleiviai varžėsi net aštuoniose srityse – mokslo, muzikos, kūrybos ir meno, sporto, visuomeniškumo, ekologiškumo, inovacijų bei nuolatinio pažangumo. Aktyviausi šiais metais buvo 6-tų ir 11-tų klasių moksleiviai. Daugiausiai paraiškų tradiciškai atsiuntė didžiųjų šalies miestų moksleiviai – Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos. Aktyvumu išsiskyrė ir Radviliškio, Marijampolės bei Panevėžio moksleiviai.

Lyginant šių ir praėjusių metų „Lietuvos Maximalistų“ konkurso dalyvius, pastebima, kad šiais metais moksleiviai aktyviausi buvo ir daugiausiai paraiškų pateikė mokslo ir sporto srityse, o labiausiai moksleiviai išsiskyrė ekologiškumo ir inovacijų srityse.

Tai sritys, labiausiai orientuotos į ateitį. Norėdami nugalėti šiose srityse moksleiviai teikė savo įgyvendintus projektus ar net mokslinius darbus, kaip efektyviai rūpintis švaria aplinka, išsaugoti nykstančias gyvūnų rūšis ar palengvinti žmonių kasdienį gyvenimą.

Inovacijų srityse ypatingais nuopelnai pasižymėjo stipendijomis apdovanota Greta Patkauskaitė, Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos mokinė, kuri yra ES Jaunųjų Mokslininkų konkurso pirmosios vietos nugalėtoja ir stipendininkė. Iš laimėjusių gausos išsiskyrė ir Lukas Arlauskas, Šilutės Vydūno gimnazijos mokinys, maksimalisto stipendiją už puikius mokslo rezultatus gausiantis jau ketvirtus metus iš eilės.

„Lietuvos Maximalisto 2015“ nugalėtojus tradiciškai išrinko kompetentinga komisija, sudaryta iš „Maxima LT“, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos mokslininkų sąjungos, Lietuvos moksleivių sąjungos ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro atstovų.

Šiais metais prie komisijos narių prisijungė ir tokios scenos žvaigždės kaip Martynas Levickis ir Dalia Ibelhauptaitė. Programos nugalėtojai kiekvienoje iš aštuonių sričių gaus skatinamąsias, 75 eurų vertės, arba pagrindines, 150 eurų vertės, stipendijas visus ateinančius mokslo metus. Talentingų šalies moksleivių stipendijoms „Maxima“ rugsėjį prasidėsiančiais mokslo metais skirs daugiau nei 37 tūkst. eurų.

Nacionalinė moksleivių skatinimo programa „Lietuvos Maximalistai“ išaugo iš dviejų anksčiau bendrovės „Maxima LT“ vykdytų švietimo paramos programų.

Iki šių metų pradžios per 13 metų, tiek, kiek remia gabių vaikų švietimą ir ugdymą, „Maxima LT“ moksleivių stipendijoms jau skyrė daugiau kaip 700 tūkst. eurų, o įmonės mokamas stipendijas jau gavo daugiau kaip 5,6 tūkstančio šalies moksleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.