Kodėl dvyniai ieško mylimųjų tarp dvynių

Pasaulyje užfiksuota daugybė istorijų, kaip vaikystėje išskirti dvyniai savo vaikus pavadino vienodais vardais, nusipirko tokius pat automobilius, loterijoje užbraukę tuos pačius skaičius laimėjo po tokią pat sumą. Lietuvoje dvyniai ieško mylimųjų taip pat dvynių.

Lietuvoje surengto pirmojo dvynių konkurso organizatorė žurnalistė A. Merkienė įsitikino, jog toks renginys – puiki galimybė ne tik atsiskleisti sugebėjimams, bet ir susipažinti.<br>R.Adžgausko nuotr.
Lietuvoje surengto pirmojo dvynių konkurso organizatorė žurnalistė A. Merkienė įsitikino, jog toks renginys – puiki galimybė ne tik atsiskleisti sugebėjimams, bet ir susipažinti.<br>R.Adžgausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2015-08-20 10:16, atnaujinta 2017-10-19 20:25

Lietuvoje surengto pirmojo dvynių konkurso organizatorė žurnalistė Aurika Merkienė įsitikino, jog toks renginys – puiki galimybė ne tik atsiskleisti sugebėjimams, bet ir susipažinti.

Praėjusį lapkritį konkursas vyko virtualioje erdvėje – portale lrytas.lt. dvyniai buvo kviečiami registruotis ir siųsti nuotraukas, o skaitytojai balsavo už panašiausią dvynių porą.

Nuotraukas atsiuntė per 200 dvynių porų – tarp jų emigrantai iš Anglijos, Norvegijos, Olandijos, Airijos, kitų šalių.

– Tokie konkursai populiarūs užsienyje, o Lietuvoje buvo surengtas pirmąkart. Ar dvyniams išties trūksta bendravimo su kitais dvyniais?

– Konkursą, kuris labiau priminė linksmą dvynių šventę, rengti ėmiausi dar ir todėl, kad pati esu iš dvynių. Turiu seserį identišką dvynę ir netgi esame gimusios po Dvynių ženklu.

Pasaulyje bene įspūdingiausias dvynių festivalis nuo 1976 metų vyksta Ohajo valstijoje, JAV, Tvinsbergo mieste. Ten suvažiuoja dešimtys tūkstančių porų dvynių. Populiarus dvynių konkursas Londone, keliasdešimt metų tradiciškai kiekvieną rugpjūtį Dvynių dienos vyksta Prancūzijoje, Bretanės regione, Morbihane.

Vilniuje, prekybos ir pramogų centre VCUP, vykusiame pirmajame Lietuvoje dvynių konkurse nustebino dalyvių gausa. Į renginį atvyko ne tik konkurso finalininkai – portale lrytas.lt išrinkti panašiausi dvyniai, bet ir daugybė vienodų sirgalių – dvynių porų.

Nuostabus jausmas matyti du vienodus žmones, o jiems taip pat smagu susipažinti, pasikeisti kontaktiniais duomenimis. Renginio metu buvo smagu stebėti, kaip du dvyniai jaunuoliai po kelių minučių pažinties jau smagiai bendravo su dviem gražuolėmis seserimis, o mažylių dvynių tėvai susipažinę guodėsi, kaip išties juos sunku auginti.

– Ar dvyniai nustebino kuo nors?

– Iki šiol mokslininkams identiški – monozigotiniai – dvyniai yra nepaaiškinamas gamtos stebuklas. Konkurso finale dvynių poros turėjo išsitraukti lapelį, ant kurio parašyta, ką jie turi nupiešti.

Po to dvyniai buvo atskirti vienas nuo kito į skirtingas scenos puses. Komisija, palyginusi dvynių piešinius, buvo apstulbinta kai kurių jų panašumo.

– Ar rengsite antrą konkursą?

– Šį rudenį vėl vyks dvynių konkursas „Twins Peak 2015“, ir vėl smagiai dvejinsis akyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.