Ar silikoniniai implantai netrukdo maitinti krūtimi?

Krūtų didinimo operacijos išpopuliarėjo visame pasaulyje. Tai – viena dažniausių plastinės chirurgijos operacijų. Tačiau kyla klausimas, ar įsodinus implantą, kuris yra svetimkūnis, nepasikeičia krūties anatomija. Ar grožio operacija nesutrukdys vėliau maitinti krūtimi gimusio kūdikio?

Didinant krūtinės apimtį, implantas įsodinamas po pieno liauka, dažniausiai tai atliekama pakėlus raumenį.<br>123rf nuotr.
Didinant krūtinės apimtį, implantas įsodinamas po pieno liauka, dažniausiai tai atliekama pakėlus raumenį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2015, 6:00 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 5:38 PM

Implantų gamintojų duomenimis, vien Vokietijoje kasmet parduodama nuo 30 000 iki 45 000 silikoninių implantų, kurie sėkmingai prigyja moterų krūtinėse. Šioje šalyje tai – viena dažniausių grožio operacijų, nes moterys ryžtasi didinti krūtis vien dėl estetinių priežasčių.

Yra keli būdai, kaip padidinti krūtis, pavyzdžiui, kai kurios moterys pageidauja tai padaryti nusiurbus poodžio riebalų, kurie perkeliami iš vienos kūno vietos į kitą. Tačiau dauguma moterų noriau renkasi silikoninius implantus, didinančius krūtinės apimtį.

Ar šie svetimkūniai nesutrukdys gimdyvėms maitinti krūtimi kūdikio?

Tuo nė kiek neabejoja chirurgas Svenas von Saldernas iš Augsburgo, kuris šiuo metu yra Vokietijos plastinės ir estetinės chirurgijos draugijos prezidentas.

„Didinant krūtinės apimtį, implantas įsodinamas po pieno liauka, dažniausiai tai atliekama pakėlus raumenį“, – aiškino vokiečių medikas.

Plastinės chirurgijos specialistas privalo apie būsimos operacijos ypatybes paaiškinti kiekvienai pacientei, jis turi parinkti tokį implantą, kuris nepažeistų pieno liaukos.

Nors krūtų didinimo operaciją plastikos chirurgai vertina kaip vieną saugiausių, nes atliekama palyginti nedidelė intervencija, tačiau kiekviena operacija yra operacija.

Tai papildoma našta, prie kurios kūnas turi prisitaikyti.

Reikia atsižvelgti į tai, kad iš silikono pagamintas implantas nėra amžinas, jis tinkamas naudoti tik tam tikrą laiką. Praėjus maždaug 15-20 metų po operacijos, turi būti keičiamos silikono gelio pagalvėlės.

Dar viena svarbi detalė: gamintojai siūlo įvairaus dydžio silikono implantus – nuo 100 iki 600 mililitrų. Reikia prisiminti, kad kuo didesnis ir sunkesnis svetimkūnis, tuo daugiau gali iškilti įvairių komplikacijų. Viena jų – sunkios nukarusios krūtys gali pabloginti laikyseną, sukelti stuburo pakitimus ir pečių skausmus.

Tyrimai rodo, kad kartais silikono implantai gali tapti nugaros skausmo priežastimi. Yra nustatyta, kad daugiau nei 400 mililitrų tūrio implantai gali netgi pažeisti stuburą ir sukelti tarpslankstelinio disko išvaržą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?