Britai trimečius turės mokyti apie lytį pakeitusius pingvinus?

Britų parlamentarams buvo pateiktas pasiūlymas, kad vaikai nuo trejų metų amžiaus būtų mokomi apie translytiškumą, pasitelkiant pasakas apie pingvinus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2015, 2:56 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 6:35 PM

„Pingvinų šalies“ istorijos prasideda klausimu „Kas tu esi?“ Knygelė skirta lopšelinukams ir patiems mažiausiems britų mokinukams.

Lyčių tapatybės tyrimų ir mokymo bendruomenės atstovai Bendruomenių rūmuose aiškino, kad tokia knygelė yra būtina, nes „sparčiai auga“ mažų vaikų, besijaučiančių kitos lyties, skaičius.

Prieš savaitę plačiai nuskambėjo 6-metės Mios Cowley atvejis, kuri yra vienas jauniausių britų translyčių vaikų, gimusi berniuku.

Knygelėje pasakojama apie suaugusius pingvinus, kurie kalba su jaunikliais lyčių klausimais.

Vienoje iš istorijų rašoma: „Šeima išklausė ir nusprendė, kad buvo neteisūs. Jie padarė geriausia, ką galėjo, bet dabar jie žino, kad tu esi Tomas.

Todėl dabar surengsime vakarėlį, kur ateis visi tavo draugai. Mes pasakysime jiems, kad tu ne Polly, o visą laiką iš tiesų buvai Tomas“.

Kitoje knygelėje pasakojama priešingai – kad pingvinas Johnas dabar yra Sally.

Organizacijos teigimu, pamokas apie translytiškumą būtina „įtraukti visuose mokymo lygiuose“. Iniciatoriai kaltino britų Švietimo departamentą vangumu.

„Informacija turi būti pateikiama pačioje anksčiausioje stadijoje. „Pingvinų šalies“ istorijos padės mokytojams paskleisti paprastas žinutes“, – teigė aktyvistai.

Pasak jų, nepatenkintų savo lytimi vaikų Didžiojoje Britanijoje daugėja po 50 proc. kasmet. Organizacijai neva žinoma, kad jauniausiam translyčiam vaikui – dveji metai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.