Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Orgazmas gimdymo metu – malonumas vietoj skausmo?

Ar gimdymas gali tapti maloniu potyriu ne tik dvasiškai, bet ir fiziškai? Ar vaiko gimimo metu moteris gali patirti orgazmą? Ekspertė Debra Pascali-Bonaro įsitikinusi – tikrai taip. Gimdymo metu užplūstanti malonumo banga – labai realus potyris.

Ar gimdymas gali tapti maloniu potyriu ne tik dvasiškai, bet ir fiziškai? Ar vaiko gimimo metu moteris gali patirti orgazmą? Ekspertė Debra Pascali-Bonaro įsitikinusi – tikrai taip.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Ar gimdymas gali tapti maloniu potyriu ne tik dvasiškai, bet ir fiziškai? Ar vaiko gimimo metu moteris gali patirti orgazmą? Ekspertė Debra Pascali-Bonaro įsitikinusi – tikrai taip.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2015, 11:41 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 9:32 PM

Nors žodžiai „gimdymas“ ir „orgazmas“ atrodo tarpusavyje nesuderinami, jie turi bendrą vardiklį – seksą. D.Pascali-Bonaro įsitikinusi, jog daugelis žmonių šių potyrių netapatina, mat jaučia šleikštulį ar gėdą.

„Mūsų mintyse vaiko gimimas ir moters lytinis pasitenkinimas tiesiog nesisieja. Dėl nusistovėjusių standartų neįstengiame gimdymo asocijuoti su malonumu. Anaiptol, jį siejame su skausmu ir baime. Šis požiūris įsišaknijęs nuo seno“, – sakė ekspertė.

Kaip vieną iš savo tikslų, D.Pascali-Bonaro įvardijo visuomenės požiūrio formavimą apie orgazminį gimdymą. Moteris siekia įrodyti, jog malonumo pliūpsnį gimdant galėtų patirti dažna moteris – jei tik drįstų išeiti iš savo komforto zonos ribų.

„Ruošiantis gimdymui moters organizme padidėja hormono oksitocino – jo kiekis lygiagrečiai padidėja ir prieš patiriant didįjį O. Nepamirškite ir to, kad vaikas pasaulį išvysta per intymiausią jūsų kūno dalį, kuri gimdymo metu yra intensyviai dirginama“, – aiškino D.Pascali-Bonaro.

Ekspertė atviravo, jog kai kurios moterys ryžtasi netgi stimuliuoti save vaikelio gimimo metu.

„Esu dalyvavusi gimdyme, per kurį gimdyvė save malonino vibratoriumi. Tai slopino skausmą. Vos tik ji patraukdavo vibratorių – skausmas ir vėl grįždavo“, – teigė Debra.

Pasak ekspertės, orgazmas – nuostabus skausmo malšintojas. Tačiau tam, kad patirtų malonumą, moterims reikia gerokai pasistengti. Ir visos pastangos turi prasidėti mintyse.

„Bet kuri moteris gali patirti orgazminį gimdymą – tačiau pavyksta vienetams. Kodėl? Na, pamąstykite: gimdymo palata vargu ar sudaro tam tinkamą atmosferą. Be to, daugelis moterų renkasi įvairius nuskausminimo būdus – vietines ar bendrines nejautras“, – aiškino D.Pascali-Bonaro ir pridūrė, jog orgazminis gimdymas įmanomas tik esant psichologinei ir fizinei euforijai.

Į gimdymą žvelgiama kaip į skausmingą ir kone gasdinančią patirtį – tai reiškia, jog dažnai moteriai tame sunku įžvelgti kažką erotiško. Ką jau kalbėti apie plačiai vartojamus terminus, susijusius su gimdymu, pavyzdžiui, sąrėmiai. Skamba ne itin maloniai ar raminančiai, ar ne? „O juk įmanoma rasti kur kas švelnesnių sinonimų“, – sako ekspertė.

Dar vienas lemiamas faktorius, neleidžiantis patirti orgazmą gimdymo metu – gėda.

Anot Debros, net jei moteris ir patiria orgazminį gimdymą, apie tai vargu ar drįsta prabilti. Apie tai, kad gimdyvė lemiamu momentu patiria orgazmą, kartais nesuvokia net akušeriai.

D.Pascali-Bonaro puikiai prisimena vieną iš savo orgazminio gimdymo paskaitų. Tąsyk, per diskusiją, vienas akušerių pareiškė, jog per visą savo darbo praktiką niekada nėra matęs jokių ženklų, jog moteris gimdymo metu patiria orgazmą.

Tačiau staiga nuo kėdės pakilusi moteris skambiai pareiškė: „Daktare, aš patyriau intensyviausią orgazmą per visą savo gyvenimą. Ir tai nutiko jums priimant gimdymą!“

D.Pascali-Bonaro įžvelgia daug orgazminio gimdymo privalumų. Pirma, tai leidžia moteriai geriau pažinti savo kūną. Antra – kartais tai sureguliuoja moterų seksualinį gyvenimą. Tos, kurios anksčiau niekuomet nepatirdavo orgazmų, po gimdymo mėgaujasi puikiu lytiniu gyvenimu ir dažniau patiria didįjį O.

O visų svarbiausia – tai formuoja visuomenės nuomonę, jog gimdymas nebūtinai turi sietis su baime ar skausmu. Priešingai – visa puokšte nuostabiausių emocijų ir didžiuliu malonumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.