Matematikos olimpiadoje dalyvavo rekordinis moksleivių skaičius

Nacionalinės moksleivių akademijos (NMA) trečią kartą surengta 5–8 klasių moksleivių matematikos olimpiada sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus – joje dalyvavo beveik 900 moksleivių.

Nacionalinėje moksleivių akademijoje veikiančioje matematikos sekcijoje mokiniai yra skirstomi į grupes pagal klasę, amžių ir pasiekimus.
Nacionalinėje moksleivių akademijoje veikiančioje matematikos sekcijoje mokiniai yra skirstomi į grupes pagal klasę, amžių ir pasiekimus.
Nacionalinėje moksleivių akademijoje veikiančioje matematikos sekcijoje mokiniai yra skirstomi į grupes pagal klasę, amžių ir pasiekimus.
Nacionalinėje moksleivių akademijoje veikiančioje matematikos sekcijoje mokiniai yra skirstomi į grupes pagal klasę, amžių ir pasiekimus.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2015-12-07 09:24, atnaujinta 2017-09-30 22:43

Užduotis šiai olimpiadai parengė NMA matematikų komanda. „2014 metais matematikos olimpiadoje dalyvavo 798 moksleiviai ir šis rezultatas buvo užfiksuotas Lietuvos rekordų knygoje. Šiemet šį skaičių dar pagerinome ir tai tik įrodo, kad matematikos mokslas yra moksleiviams svarbi, įdomi ir aktuali disciplina“, – sako Nacionalinės moksleivių akademijos direktorius Leonas Narkevičius.

Olimpiadoje geriausius rezultatus pademonstravo Vilniaus ir Kauno jėzuitų bei LSMU gimnazijų moksleiviai. Šių gimnazijų auklėtiniai pelnė septynias pirmąsias, dvi antrąsias ir devynias trečiąsias vietas. Vilniaus jėzuitų gimnazijos mokinius olimpiadai rengiančio Eduardo Juškos įsitikinimu, matematikos olimpiadoje moksleiviai dalyvauja dėl kelių priežasčių. Tie, kurie daug ruošiasi, eina nugalėti ar tapti prizininkais, kiti – nori išbandyti save ir pasitikrinti savo žinių lygį. „Vien būti gabiu neužtenka, reikia nuosekliai dirbti. Kaip sako patarlė, vaiką užauginti reikia viso kaimo. Vargu ar tarp 1–3 vietų laimėtojų rastume mokinių, kurie nebūtų lavinti ne tik matematikos mokytojų, bet ir senelių, tėvų, pradinių klasių mokytojų ar matematikos būrelių vadovų. Ir ne tik lavinti, bet ir skatinti, motyvuoti, ugdyti“,– teigia E. Juška.

Nacionalinėje moksleivių akademijoje veikiančioje matematikos sekcijoje mokiniai yra skirstomi į grupes pagal klasę, amžių ir pasiekimus. Skirtingo lygio grupės yra parenkamos nuolat atsižvelgiant į vaikų gabumus. Su stipriausia moksleivių grupe dirbantys kviestiniai specialistai yra pasaulinių olimpiadų prizininkai. NMA matematikos olimpiadoje pirmąją vietą pelnęs, antrus metus čia besimokantis Rokas Urbonas teigia, kad olimpiados jam yra iššūkis, nes čia sudaryta galimybė spręsti sunkesnius ir įvairesnius uždavinius. Roką žavi, kad matematika yra labai įvairi ir daugialypė disciplina, kuri gyvenime praverčia daugelyje sričių, o ypač programavime.

Matematikos mokytojas, daugiau nei 30 metų su gabiais vaikais dirbantis, valstybinį „Metų mokytojo“ apdovanojimą ir net ketverius metus iš eilės projekte „Geriausi mokiniai renka geriausius mokytojus“ pagerbtas NMA direktorius Leonas Narkevičius tikina, kad darbas su gabiais moksleiviais pirmiausia kelia aukštesnius reikalavimus pačiam mokytojui. „Dirbdamas su gabiais vaikais įsitikinau, kad jų išreikštas ir teisingai nukreiptas noras varžytis lemia aukštus rezultatus mokslo olimpiadose ir konkursuose. Per metus NMA surengiame dviejų atskirų disciplinų olimpiadas, kuriose varžosi apie 1000 moksleivių. Taigi kryptingai motyvuojame moksleivius ir skatiname juos siekti vis aukštesnių rezultatų, kas vėliau praverčia jų profesiniame kelyje“, – teigia L. Narkevičius.

Nacionalinę moksleivių akademiją, įsteigtą 2004 metais, jau baigė virš 1300 gabių Lietuvos vaikų. Be reguliaraus mokymosi dalykinėse sekcijose ir individualių konsultacijų nuotoliniu būdu, kiekvienais mokslo metais Akademijoje rengiamos tobulėjimui skirtos sesijos, kur žinias perduoda profesionalai iš verslo, meno ir mokslo pasaulio. Kasmet NMA mokiniai parsiveža medalius iš tarptautinių olimpiadų, iškovoja prizines vietas respublikinėse olimpiadose ir konkursuose. Šiemet NMA oficialiai tapo akredituotu Europos talentų centru, sertifikuotu ECHA (European council of high ability).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.