Lietuvos moksleiviai kovos dėl geriausio oratoriaus titulo

Vasario 15–19 d. vyks Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje ir Jaunimo Europos komandos (JEK) narių įgyvendinamo nacionalinio projekto „Eurodebatai: viešojo kalbėjimo iššūkis“ renginiai.

Aštuoniolikoje Lietuvos miestų ir miestelių daugiau nei šimtas jaunuolių varžysis dėl geriausio oratoriaus titulo.<br>123rf nuotr.
Aštuoniolikoje Lietuvos miestų ir miestelių daugiau nei šimtas jaunuolių varžysis dėl geriausio oratoriaus titulo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2016, 9:33 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 12:17 PM

Aštuoniolikoje Lietuvos miestų ir miestelių daugiau nei šimtas jaunuolių varžysis dėl geriausio oratoriaus titulo ir galimybės sakyti kalbą progresyvių idėjų ir įkvepiančių istorijų konferencijos „TEDxVilnius“ scenoje.

Dalyvių idėjų klausyti ir kalbas vertinti pakviesti miestų merai, vicemerai ar deleguoti savivaldybių atstovai, kurie kartu su kitais komisijos nariais lems pusę galutinio vertinimo. Tačiau nugalėtoją rinkti galės ne tik komisija – į renginį susirinkę žiūrovai taip pat išreikš savo simpatijas.

„Kiekvienas renginio dalyvis pasisakys dviem temomis: Mano miestas atviras visiems (imigracijos politika) ir Keisti pasaulį galiu neišeidamas iš namų (skaitmeninė rinka). Kalbose jaunuoliai atskleis, kokios, jų požiūriu, yra imigracijos politikos ir skaitmeninės rinkos galimybės bei ribos jų mieste ar regione, tad neabejojame, kad sulauksime tikrai įdomių idėjų“, – teigia viena iš organizatorių, JEK Alumni narė Aušrinė Diržinskaitė.

Miestų renginių nugalėtojai bus pakviesti dalyvauti viešojo kalbėjimo mokymuose ir varžytis finale Vilniuje kovo pradžioje. Trys finalo nugalėtojai bus apdovanoti kelione į Briuselį, o pagrindinis konkurso prizas – galimybė lipti į „TEDxVilnius“ sceną!

Konferencija „TEDxVilnius“ įvyks balandžio 2 d. Vilniuje, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Ji bus transliuojama tiesiogiai internetu, todėl renginį galės stebėti ne tik į jį atėję, bet ir tūkstančiai kitų smalsių ir naujovių bei įkvėpimo ieškančių žmonių visame pasaulyje.

„Tikime, kad „Eurodebatų“ konkurso nugalėtojui tai bus puiki proga ne tik išbandyti savo viešojo kalbėjimo įgūdžius, stovint prieš didžiulę auditoriją, bet ir galimybė pasidalyti savo idėja ar įžvalga, kuri galbūt galėtų padėti tobulinti pasaulį ar spręsti egzistuojančią problemą“, – sakė „TEDxVilnius“ organizatoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.