5 patarimai, kaip pasirengti slidinėjimui kalnuose su mažu vaiku

Kalnų slidinėjimo mėgėjai sutiks, jog kalnuotas kraštovaizdis, emocijos bei didžiulis adrenalino kiekis, kuriuos galima patirti tik skriejant žemyn sniego trasa, yra vienas nuostabiausių dalykų gyvenime. Kiekvienas su malonumu prisimena, kaip, kylant eskalatoriumi, pradeda smarkiau daužytis širdis, o jūs vos galite sulaukti to momento, kai būsite viršuje.

Pasinaudokite patarimais, jog kelionė į kalnus kartu su mažaisiais slidinėtojais būtų šauni ir nekiltų nereikalingų problemų.<br>123rf nuotr.
Pasinaudokite patarimais, jog kelionė į kalnus kartu su mažaisiais slidinėtojais būtų šauni ir nekiltų nereikalingų problemų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2016, 9:14 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 1:37 PM

Slidinėjimas kalnuose – tai nuostabus atostogų praleidimo būdas kartu su šeima ir draugais. Tačiau, kai tokias atostogas susiplanuojate kartu su savo mažosiomis atžalomis, kelionė į kalnus gali virsti rimtu išbandymu. Artėjant kelionei, pasiruošimas jai gali virsti tikru galvos skausmu – ką būtina pasiimti, kaip nepamiršti reikalingų daiktų, apie ką pagalvoti, prieš leidžiantis slidinėti su vaikais?

Pasinaudokite patarimais, jog kelionė į kalnus kartu su mažaisiais slidinėtojais būtų šauni ir nekiltų nereikalingų problemų.

Skriskite lėktuvu, automobilį palikite namie

Vieni į kalnus keliauti renkasi skrydį lėktuvu, kiti – mieliau su visa šeimyna susėda į savo nuosavą automobilį. Jeigu kelionę į kalnus planuojate su mažyliais, patartina rinktis skrydį lėktuvu. Kelionė automobiliu trunka daug ilgiau, todėl jūsų vaikams ji gali gerokai prailgti ir pabosti. Vaikai pradės niurzgėti ir peštis. Išvydę kalnus visai nebus laimingi – norės kuo greičiau griūti į lovą ir miegoti. Tad patogi ir greita kelionė lėktuvu, kuri gali užtrukti apie 3 valandas, yra geriausias pasirinkimas.

Tinkami drabužėliai

Vienas svarbiausių dalykų kelionėje į kalnus – tinkama vaikų apranga. Atminkite, jog slidinėjant kalnuose, vaikų negalima rengti įprastais medvilniniais rūbeliais, nes šie nuo prakaito greitai sudrėksta. Reikalingi drabužėliai, kurie šildytų, bet neleistų vaikui perkaisti, kurie būtų ploni, švelnūs ir patogūs. Šiuo atveju padės merino vilnos apatiniai drabužiai vaikams.

Merino vilnos termo rūbai yra natūralūs, švelnūs, malonūs dėvėti ant gryno kūno. Palaiko optimalią kūno temperatūrą – šildo, bet tuo pačiu neleidžia perkaisti. O vaikui daug judant ir suprakaitavus, merino vilnos drabužiai nesijaus šlapi ir mažieji keliautojai nesušals, papūtus vėjui.

Labai praktiškas ir patogus slidinėjimui tinkamas drabužis – kepurė šalmukas. Tai lyg du viename – kepurė ir šalikas. Ji glaudžiai apglunda galvytę bei kakliuką, nėra jokių tarpų prapūsti vėjui, įsiskverbti šalčiui bei sniegui. O nestoras merino vilnos kepurė šalmukas bus patogus dar ir tuo, jog bus patogu dėvėti po apsauginiu šalmu.

Apsauga nuo saulės ir vėjo – būtina

Kai kurie žmonės mano, kad esant žemai temperatūrai, saulės poveikis ne toks kenksmingas. Taip tikrai nėra.  Atminkite, jog kuo aukščiau, tuo UV radiacija didesnė. Be to, sniegas atspindi didelę dalį spindulių atgal į viršų, tai labai kenkia tiek akims, tiek odai.

Taip pat nepamirškite ir apie stiprų kalnų vėją. Kalnuose rekomenduojama saugotis tiek nuo saulės, tiek ir nuo vėjo – nes ten labai greitai galite ir nudegti, ir nušalti. Tad būtinai į kelionę pasiimkite riebų apsauginį kremą veidui. Tepkitės juo kiekvieną kartą einant į lauką. O svarbiausia, pasirūpinkite juo patepti vaikų veido odą, nes ši ypač gležna ir jautri!

Pasirūpinkite maistu iš anksto

Įsivaizduokite, kaip jūs mėgaujatės kalnais, malonia saulės šiluma, švilpiančiu vėjeliu ir aplinkinių žmonių kompanija... Staiga jūsų atžala pradeda niurzgėti ir tempti į viešbutį, nes išalko. Norėdami tam pasiruošti, būtinai pagalvoti apie maistą. Dar viešbutyje pasiruoškite užkandžių kuprinėlę tokiems netikėtiems atvejams. Įsidėkite sausų užkandžių bei atsigerti.

Maisto pasiimkite šiek tiek daugiau, jog užkąsti galėtų visa šeima. Tada visi bus sotūs ir laimingi, o ir jūs galėsite mėgautis slidinėjimu iki pat vakaro.

Planuokite kelionę su draugais

Vykstant į kalnus su mažais vaikais, geriausia susirasti bendraminčių kompaniją, kurie mėgsta kalnus ir turi mažų vaikų. Tada visi vaikai kartu žais tiek pačios kelionės metu, tiek ir nuvykę į viešbutį ar kalnuose susiras bendrų interesų. Na o jūs turėsite laisvo laiko sau.

Tad pasinaudokite šiais patarimais, rengdamiesi kelionei į kalnus kartu su savo mažyliais – taip išvengsite įvairių problemų ir galėsite mėgautis pačiomis geriausiomis atostogomis su savo šeima. O jeigu turite daugiau gerų patarimų, prašome pasidalinti jais komentaruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.