Aplink stulpą šoka aštuonmetės: gimnastika ar pedofilija?

Ką pagalvotumėte, pamatę aplink stulpą šokančias aštuonmetes? Jungtinės Karalystės televizijos žiūrovai liko apstulbę, rytinėje laidoje pamatę būtent tokį vaizdą.

Pasipylė komentarai, kad vaikai turi žaisti vaikiškus žaidimus, o ne seksualiai šokti aplink stulpą.<br>Youtube stopkadras.
Pasipylė komentarai, kad vaikai turi žaisti vaikiškus žaidimus, o ne seksualiai šokti aplink stulpą.<br>Youtube stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2016, 9:02 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 1:44 PM

ITV laidoje „This Morning“ buvo diskutuojama apie tai, ar šokiai aplink stulpą gali būti tinkamas sportas vaikams. Psichologė Emma Kenny pasisakė griežtai – toks „sportas“ vaikus seksualizuoja.

Tačiau žiūrovus ypač pašiurpino tai, kad pademonstruoti šokių aplink stulpą buvo pakviestos trys nedidelės mergaitės – aštuonmetės Tilly-May ir Timea bei 11 metų Mia. Mergaitės vilkėjo pilvo nedengiančiais marškinėliais ir juodomis kelnaitėmis.

Pasipylė komentarai, kad vaikai turi žaisti vaikiškus žaidimus, o ne seksualiai šokti aplink stulpą. Tiesa, atsirado tokių, kurie pareiškė, jog tokiuose šokiuose nėra nieko seksualaus – tai seksualizuoja patys suaugusieji. Kitiems šokiai aplink stulpą pasirodė tiek pat seksualūs, kaip ir meninė gimnastika.

Vienos iš mergaičių, Tilly, mama Lisa Grosse papasakojo, kad jos duktė pradėjo šokti aplink stulpą tada, kai mokykloje iš jos ėmė šaipytis dėl svorio, ir savo pasirinkimo niekada nesigailėjo.

„Jai patinka mesti sau iššūkius – tai kodėl gi ne? – sakė mama. – Aikštelėje, kur ji žaidžia, yra stulpas, vaikai į jį lipa, sukasi aplink ir žemyn. Koks skirtumas?“

„Noriu pasakyti, kad tai neseksualizuoja vaikų, galit patys nueiti ir pabandyti – pamatysite, kiek jėgos ir ištvermės tam reikia. Tai sportas aplink stulpą, o ne šokiai“, – aiškino šokių aplink stulpą instruktorė Zoe Hardy.

Tačiau psichologė Emma Kenny išsakė visai kitokį požiūrį. „Tai kelia asociacijas su kai kuo daug labiau gundančio, – sakė ji. – Net ir mergaičių rūbai studijoje man nekelia asociacijų su vaikyste“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.