E. Kernagytė-Dambrauskė rado receptą, kaip suvaldyti judrų vaiką

Sunkiai sukaupiamas dėmesys, nevaldomos emocijos, nervingumas ir itin didelis judrumas – jei susiduriate su šiomis problemomis, galimai jūsų vaikui yra būdingas dėmesio trūkumo ir hiperaktyvumo sindromas.

E.Kernagytė-Dambrauskė.
E.Kernagytė-Dambrauskė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 3:11 PM, atnaujinta May 30, 2017, 8:44 PM

Išgirdę šią diagnozę tėvai išsigąsta – mano vaikas serga psichine liga ir visa gyvenimą bus kitoks nei kiti. Nusiraminkite, taip tikrai nėra, LRT informacinė-analitinė laida „Tėvų susirinkimas“ parodys, kad ši problema yra išsprendžiama, tik reikia ieškoti pagalbos.

Panevėžyje esanti „Vyturio“ progimnazija stengiasi užimti mokinius ne tik pamokų, bet ir pertraukų metu. Progimnazija sukūrė savitą veiklos modelį. Remiant Europos Sąjungos struktūriniams fondams įgyvendino projektą „Mokomės kitaip“. Pedagogai ir mokinių taryba stengiasi į užsiėmimus, vykstančius pertraukų metu, įtraukti visus vaikus, ir neišskiria hiperaktyvumu pasižyminčių. Prie žaidimų stalo susitinka tiek mažiausi mokyklos nariai, tiek vyresni.

Laidoje asmenine patirtimi pasidalins legendinio atlikėjo Vytauto Kernagio duktė Eglė Kernagytė-Dambrauskė. Moteris augina du sūnus. Ketverių metų Džiugas – itin meniškos prigimties atžala, kuriam svarbiausia mamos šiluma ir rūpestis. Dešimties metų Vėjas – judrus ir savo vardą pateisinantis vaikas. Prieš kiek daugiau nei pusę metų Vėjo elgesys buvo tapęs galvosūkiu tėvams.

Eglę ir jos vyrą neramino sūnaus elgesys namuose. Vėjas virsdavo tikrų tikriausia padauža, negalinčiu ramiai praleisti nė vienos minutės. Net būdamas svečiuose berniukas nerasdavo sau vietos, o ramus, susikaupimo reikalaujantis laiko praleidimo būdas atrodė neįgyvendinama užduotis.

„Labiausiai mums buvo gaila paties vaiko. Matydavome, kad energijos yra labai daug ir ji niekaip negali būti nukreipta ten, kur reikia. Su vyru skaitėme daug literatūros apie aktyvius vaikus. Svarbiausia yra kryptis, kur tą aktyvumą nukreipti. Vėjas trejus metus lankė baseiną, šoko gatvės šokius, lankė riedlenčių būrelį. Tačiau ramybės vis tiek nebuvo, jis iki galo neišsikraudavo“, – laidoje kalbės E.Kernagytė-Dambrauskė.

Ramybę Eglės sūnus Vėjas atrado rugsėjį pradėjęs žaisti ledo ritulį. Trečiokas mamai dėkoja, jog atvedė jį į šį būrelį – ankstesnės veiklos neduodavo jokių rezultatų. Dabar penkis kartus per savaitę po kelias valandas Vėjas lieja prakaitą ledo ritulio aikštelėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.