Kuriamas nemokamas elektroninis dienynas tėvams

Leidykla „Šviesa“ praneša kurianti naują, tėvams nemokamą el. dienyną. Jo kūrėjai žada, kad tai nebus tik įprastas dienynas, atliekantis pažymių knygelės funkciją, bet ir naujos kartos platforma, integruojanti mokomąjį turinį, vertinimą ir fiksuojanti individualią mokinių pažangą.

123rf.com
123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-06 10:09, atnaujinta 2017-05-30 08:49

Dar vienas naujojo dienyno išskirtinumas – jame nebus jokios reklamos, kuria dažnai perkraunami dabartiniai el. dienynai. Šiais mokslo metais integruotą sprendimą išbandys kelios mokyklos, o visiškai veikti jis pradės nuo naujų mokslo metų – rugsėjo mėnesį. Į šios inovatyvios platformos ir kitų skaitmeninių sprendimų kūrimą per artimiausius porą metų „Šviesa“ planuoja investuoti apie 1 mln. EUR.

Leidyklos „Šviesa“ vadovės Daivos Bartninkienės teigimu, šis sprendimas gimė atsižvelgus į strateginius valstybės keliamus švietimo tikslus, išanalizavus užsienio patirtį, mokyklų vadovų, mokytojų, mokinių ir jų tėvų poreikius bei esamą pasiūlą.

„Šiuo metu Lietuvoje viena iš „giliųjų“ švietimo problemų – netenkinantis mokinių pasiekimų lygis. Todėl nuolat analizuodami, ką daryti, kad mokymosi rezultatai gerėtų, nusprendėme mokykloms pasiūlyti naujieną – analogų šalyje neturinčią vertinimo, individualios pažangos stebėjimo ir mokomojo turinio platformą.

Tai inovatyvus sprendimas, apimantis ne tik įprastas dienyno funkcijas, bet ir atitinkamo sudėtingumo užduočių, atsižvelgiant į kiekvieno vaiko pažangą ir pasiektą lygmenį, priskyrimo galimybę. Kurdami šią platformą, siekiame būti vienu iš švietimo pokyčių skatintojų, palengvinti mokytojų darbą ir prisidėti prie sėkmingos vaikų ateities kūrimo“, – sako D. Bartninkienė.

Jos teigimu, šis sprendimas bus itin bus naudingas tėvams, kurie turės galimybę matyti ne tik „pliką“ pažymį, bet ir savo vaiko pasiekimų lygmenį bei rekomendacijas, į ką jam dar reikėtų pasigilinti.

Naujoji platforma pagrindinę tradicinių el. dienynų funkciją – informacijos apie pažymius, lankomumą, pastabas, tvarkaraščius, namų darbus pateikimą – praplečia naujomis.

Viena jų – mokinio pasiekimų vertinimas, kuris grafikų ir diagramų forma parodo svarbiausius individualius mokinių pažangos parametrus bei pateikia rekomendacijas, kaip gerinti rezultatus. Kita – integruotas mokomasis turinys, kuriame mokytojai gali rasti ne tik šiuolaikinius skaitmeninius vadovėlius, bet ir papildantį mokomąjį turinį bei skaitmenines užduotis.

Pasak jo kūrėjų, papildomi įrankiai mokytojams leis taupyti laiką, patogiai stebėti kiekvieno besimokančiojo progresą ir suteikti atitinkamą grįžtamąjį ryšį. Tėvams taip pat žadama patogi ir paprasta sistema, nes šalia įprastos pažymių knygelės funkcijos, bus suteikiama galimybė stebėti individualią vaiko pažangą bei kartu su juo ir mokytoju dalyvauti ugdymo procese.

„Dabartiniai el. dienynų sprendimai yra gana sudėtingi, neatitinkantys vartotojų lūkesčių, apimantys tik dalį su ugdymo procesu susijusių veiklų. Mūsų kuriama platforma bus tarsi vidinis mokyklos dokumentas, kuriame nebus jokios pašalinės, nereikalingos informacijos, tarp jos – ir reklamų, kuriomis dažnai perkraunami dabartiniai dienynai. Kurdami šią platformą, visų pirma, siekėme atsižvelgti į patogumą vartotojams, todėl ja bus paprasta naudotis“, – sako Tadas Pukas, leidyklos „Šviesa“ el. produktų vadovas. Tėvams ir mokiniams prieiga prie dienyno internete ir programėlė išmaniesiems telefonams su visomis funkcijomis bus nemokama. Mokyklos galės įsigyti atskirus platformos modulius, pavyzdžiui, tik pasiekimų vertinimo sprendimą be mokomojo turinio.

Jau dabar mokyklos gali registruotis ir išmėginti bandomąją dienyno versiją internete https://dienynas.sviesa.lt/.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.