„Geridarbai.lt“ dovana – saugus bėgimo takas darželinukams

Gegužės mėnesį Telšių lopšelis-darželis „Mastis“ projekte „Geridarbai.lt“ laimėjo paramą modernios vaikų sportavimo erdvės įrengimui. Už gautą finansavimą darželio teritorijoje bus įrengtas mažyliams saugus bėgimo takas, leisiantis sportuoti ir žiemos metu, bei du nauji suoliukai.

Telšių lopšelis-darželis „Mastis“ projekte „Geridarbai.lt“ laimėjo paramą modernios vaikų sportavimo erdvės įrengimui.<br>Geridarbai.lt nuotr.
Telšių lopšelis-darželis „Mastis“ projekte „Geridarbai.lt“ laimėjo paramą modernios vaikų sportavimo erdvės įrengimui.<br>Geridarbai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2016, 8:32 AM, atnaujinta May 22, 2017, 9:10 AM

„Norime kieme įrengti modernią erdvę, kurioje darželinukai galėtų drąsiai mankštintis. Senoji bėgimo tako danga yra nebesaugi mažyliams. Šiuolaikiškų priemonių, pritaikytų vaikų sportavimui, yra begalė, taigi nusprendėme keletą jų įrengti ir savo lopšelyje-darželyje, dalyvaudami projekte „Geridarbai.lt“. Visa bendruomenė įdėjo labai daug pastangų ir mums pavyko gauti finansavimą“, – pasakoja Telšių lopšelio-darželio „Mastis“ direktorė Danutė Popovič.

Anot jos, naujosios bėgimo tako guminės plytelės bus funkcionalios tiek žiemą, tiek vasarą – specialiai vaikų sportavimui skirta danga yra neslidi, taigi net ir ant jos pargriuvę darželinukai nesusižalos.

„Mažyliai galės sportuoti ir šaltuoju metų laiku. Tai leis įgyvendinti mūsų darželio tikslą – stiprinti vaikų sveikatą visus metus. Stengiamės išnaudoti visą ugdymo įstaigos aplinką, kad darželinukai kuo daugiau judėtų ir būtų sveiki“, – tikina D.Popovič.

Už gautą 1500 eurų paramą prie darželio kieme esančios „Futboliuko“ aikštelės bus įrengti du nauji suoliukai, kurie poilsiui kvies ne tik vaikus, bet ir jų artimuosius.

„Vaikų sportas į darželį pritraukia jų šeimas, todėl svarbu, kad tėvai bei seneliai turėtų kur atsisėsti, kai stebi darželinukų varžybas. Be to, patys vaikai galės ant naujų suoliukų patogiai pasidėti savo sportinę aprangą, vandens buteliukus ar kitus daiktus“, – priduria lopšelio-darželio direktorė.

Paramos projektas „Geridarbai.lt“ yra skirtas skatinti sporto, kultūros, mokslo ir švietimo bei aplinkosaugos iniciatyvas. Konkurso organizatoriai kiekvieną mėnesį iš bendruomenių siūlomų idėjų atrenka 8 geriausias, vėliau jų pergalę lemia balsavimas internetinėje svetainėje. Daugiausia visuomenės simpatijų sulaukę projektai gauna iki 3000 eurų. Vienam projektui skiriama maksimali suma siekia 1500 eurų. Jau šešerius metus vykstanti „Geridarbai.lt“ iniciatyva padėjo įgyvendinti daugiau nei 100 bendruomenių idėjas ir iš viso joms skyrė jau daugiau nei 150 000 eurų.

Paramos programa „Geridarbai.lt“ – tai ilgalaikis projektas, kurio pagrindinis tikslas – padėti įgyvendinti geras ir gražias idėjas. Pelno nesiekiančios organizacijos savo projekto idėją kviečiamos pateikti internetiniame puslapyje www.geridarbai.lt. Projekto naujienas kviečiama sekti ir socialiniame tinkle „Facebook“: www.facebook.com/projektasgeridarbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.