Sportiškoms moterims nėštumas – tarsi atostogos

Iki gimdymo šoko, maudėsi, daug vaikščiojo ir atrodė puikiai. Ne viena garsi moteris net ir laukdamasi kūdikio neišsižadėjo judraus gyvenimo.

D.Lobačevskė ir E.Daniūtė besilaukdamos neišsižadėjo judraus gyvenimo.
D.Lobačevskė ir E.Daniūtė besilaukdamos neišsižadėjo judraus gyvenimo.
E.Daniūtės nėštumas nė kiek nevaržė.
E.Daniūtės nėštumas nė kiek nevaržė.
Kai dukrelei Atėnei buvo trys mėnesiai, D.Lobačevskė jau dalyvavo varžybose.
Kai dukrelei Atėnei buvo trys mėnesiai, D.Lobačevskė jau dalyvavo varžybose.
Daugiau nuotraukų (3)

Danutė Jonušienė („Lietuvos rytas“)

Jun 9, 2016, 3:46 PM, atnaujinta May 22, 2017, 7:24 AM

Profesionali šokėja Edita Daniūtė (36 m.) su mylimuoju italu, ilgamečiu šokių partneriu Mirko Gozzoli (40 m.) laukdamasi kūdikio neatsisakė judraus gyvenimo būdo.

Italijoje gyvenančiai porai neseniai gimė sūnus Romeo. E.Daniūtės nėštumas nė kiek nevaržė. Šokėja įrodė, kad kūdikio laukimas – ne liga, dėl kurios reikėtų ramybės ir poilsio lovoje.

Būdama septintą mėnesį nėščia E.Daniūtė sukosi ant parketo su mylimuoju, drąsiai elgėsi baseine, kuriame buvo įamžinta, kaip ketina nerti. Iš pirmos santuokos Edita augina dukrą Evitą, kuriai – aštuoneri metai.

Laukdamasi dukters Atėnės, kuriai dabar dveji metai, bėgikė Diana Lobačevskė (35 m.) taip pat neišsižadėjo įpročio bėgioti. Ji treniravosi aštuonis nėštumo mėnesius, būdama septintą mėnesį nėščia kasdien nubėgdavo po 10 kilometrų.

Maratonininkė siekė per daug nenukrypti nuo savo sportinio režimo, nes jos, kaip ir gyvenimo draugo irkluotojo Mindaugo Griškonio (30 m.), su kuriuo susilaukė dukters Atėnės, tikslas – startuoti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Nors nėščiosioms nerekomenduojama gerti kavos, D.Lobačevskė jos neatsisakė. Sportininkės kraujospūdis labai žemas, todėl kava padeda jaustis žvaliau. Taip pat bėgikė gerdavo daugiau vandens, nei įprasta nėščiosioms.

Bėgikės mityba dėl nėštumo beveik nepasikeitė.

„Mitas, kai sakoma, kad nėščiosios turi valgyti už du. Aš valgiau tiek pat, kaip ir anksčiau, svarbu, kad mityba būtų visavertė. Manęs nepykino, jaučiausi gerai, todėl valgiau taip pat, kaip ir aktyviai sportuodama. Gal tik raugintų agurkų ir pomidorų nėštumo pradžioje norėjosi labiau“, – yra sakiusi D.Lobačevskė.

Laukdamasi dukters Atėnės bėgikė priaugo nedaug svorio. Moteris prisiminė, kad kai pirmoje santuokoje laukėsi dukters Daisy, kuriai dabar 11 metų, priaugo septynis kilogramus.

Dukters Atėnės atėjimas į pasaulį tik trumpam išmušė sportininkę iš vėžių. Ji pradėjo treniruotis praėjus savaitei po gimdymo. Kai dukrelei Atėnei buvo trys mėnesiai, D.Lobačevskė jau dalyvavo varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.