„Geridarbai.lt“ sėkmingai padeda populiarinti mokslą

Projekto „Geridarbai.lt“ paramą jau du kartus laimėjusios TV laidos „Mokslo sriuba“ redaktorius Ignas Kančys tikina, kad Lietuvoje vis dar trūksta mokslo populiarinimo iniciatyvų, todėl šioje srityje laukia labai daug darbo. Savanorių komandos jau ketverius metus kuriama laida siekiama supažindinti plačiąją visuomenę su mokslininkų darbais ir įvairiais išradimais tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse.

Lietuvoje mokslas vis dar yra per mažai populiarinamas, todėl siekiama sužadinti jaunų žmonių smalsumą.<br>Geridarbai.lt nuotr.
Lietuvoje mokslas vis dar yra per mažai populiarinamas, todėl siekiama sužadinti jaunų žmonių smalsumą.<br>Geridarbai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2016, 8:29 AM, atnaujinta May 21, 2017, 3:19 PM

„Lietuvoje mokslas vis dar yra per mažai populiarinamas, todėl mes stengiamės sužadinti jaunų žmonių smalsumą ir norime juos supažindinti su mokslininkų darbais bei naujausiais išradimais. Mūsų tikslas – apie sudėtingus dalykus kalbėti įdomiai, aiškiai ir suprantamai, vengiant sudėtingų terminų ir per daug rimto tono“, – sako I.Kančys.

Jis teigia, kad vienos „Mokslo sriubos“ laidos kūrimo procesas yra ilgas ir sudėtingas. Net ir pasitelkus 50 savanorių – mokslininkų, studentų, grafikos dizainerių, vadybininkų ir kitų sričių specialistų – pagalbą, laidą sukurti užtrunka apie dvi savaites.

„Vieną savaitę rengiame laidos turinį: darome interviu su mokslininkais, analizuojame surinktą informaciją, gilinamės į faktus. O antrą savaitę vysta filmavimo ir montavimo darbai. Tam reikalingos didelės savanorių „pajėgos“ ir tikslus darbų valdymas“, – pasakoja laidos redaktorius.

Anot jo, paramos projektas „Geridarbai.lt“ labai smarkiai prisidėjo prie iniciatyvos, kuria siekiama gerinti visuomenės supratimą apie naujausius mokslo ir technologijų pasiekimus, įgyvendinimo.

„Mes visąlaik ieškome būdų, kaip gauti finansavimą mūsų veiklai. „Geridarbai.lt“ yra viena iš platformų, kur galima tai padaryti. Kitiems projektams pateikus paraišką, ją ilgai svarsto įvairios komisijos, vertina pagal tam tikrus kriterijus. O šiuo atveju už mėgstamą projektą balsuoja mūsų laidos žiūrovai ir gerbėjai, kurių turime tikrai nemažai“, – tikina I.Kančys bei priduria, kad bandys „Geridarbai.lt“ finansavimą laimėti ir šiais metais.

„Geridarbai.lt“ siekia skatinti sporto, kultūros, mokslo ir švietimo bei aplinkosaugos iniciatyvas. Kiekvieną mėnesį konkurso organizatoriai iš bendruomenių siūlomų idėjų atrenka vidutiniškai 8 geriausias. Vėliau projektų pergalę lemia viešasis balsavimas internetinėje svetainėje, kur visuomenės atstovai atiduoda savo balsus labiausiai patikusioms iniciatyvoms.

Daugiausia simpatijų sulaukę projektai gauna iki 3000 eurų. Vienam projektui skiriama maksimali suma siekia 1500 eurų. „Geridarbai.lt“ iniciatyva per visą savo veiklos laikotarpį padėjo įgyvendinti daugiau nei 100 bendruomenių idėjas ir iš viso joms skyrė daugiau nei 150 000 eurų.

Paramos programa „Geridarbai.lt“ – tai „SMScredit.lt“ iniciatyva rengiamas ilgalaikis projektas, kurio pagrindinis tikslas – padėti įgyvendinti geras ir gražias idėjas. Pelno nesiekiančios organizacijos savo projekto idėją kviečiamos pateikti internetiniame puslapyje www.geridarbai.lt. Projekto naujienas kviečiama sekti ir socialiniame tinkle „Facebook“: www.facebook.com/projektasgeridarbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.