Nepagražinta motinystė: moteris rėžė, kaip jautėsi po gimdymo

Motinystė – didžiausias džiaugsmas. Ar gali būti kas nors maloniau už naujagimio sūpavimą ant rankų ir jo glaudimą prie širdies?

Motinystė – didžiausias džiaugsmas. Ar gali būti kas nors maloniau už naujagimio sūpavimą ant rankų ir jo glaudimą prie širdies?<br>Socialinių tinklų nuotr.
Motinystė – didžiausias džiaugsmas. Ar gali būti kas nors maloniau už naujagimio sūpavimą ant rankų ir jo glaudimą prie širdies?<br>Socialinių tinklų nuotr.
Socialinių tinklų nuotr.
Socialinių tinklų nuotr.
Socialinių tinklų nuotr.
Socialinių tinklų nuotr.
Socialinių tinklų nuotr.
Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 12, 2016, 11:14 AM, atnaujinta May 19, 2017, 3:45 AM

Senais laikais moterys apie gimdymo skausmus ir pogimdyvines emocijas niekam nesipasakodavo – daugelis jų tiesiog nutylėdavo tai, ką patirdavo.

Dabartiniai laikai kiek kitokie. Pagimdžiusios moterys daug kalba apie gimdymo metu patirtus skausmus, o vėliau nesibodi pasidalyti išgyvenimais apie nepagražintą motinystę, kuri, kartais, tikrai neprimena gražios pasakos.

Iš Šiaurės Karolinos (JAV) kilusi Amanda Bacon po gimdymo ryžosi paviešinti neretušuotas ir nepagražintas savo ir savo kūdikio nuotraukas. Taip pat ji atvirai papasakojo, ką išgyveno po gimdymo ir ką jai reiškė tapti mama.

Kai ji pagimdė, į socialinius tinklus įdėjo nuotrauką, kurioje matyti ant tėčio rankų gulintis naujagimis ir ką tik pagimdžiusi mama, į vienkartines kelnaites įsidėjusi vaiko vystyklą.

Amanda nė akimirkai nepagalvojo, kad ši nuotrauka gali būti neskoninga ar vulgari. Anaiptol, ji prie šios nuotraukos parašė: „Sveiki atvykę į mamų klubą“.

A.Bacon tikino, kad motinystė yra pats tikriausias džiaugsmas, tačiau tuo pačiu ji sukelia nemažai nuovargio ir nuostabos, kai su naujagimiu nežinai, ką daryti ir kaip elgtis.

Amerikietė įsitikinusi, kad dalintis tokiais vaizdais nėra gėda, atvirkščiai, būtina pripažinti, kad motinystė – ne tik gražūs žaislai ir kūdikio šypsenėlė.

Vėliau Amanda pasidalijo ir dar viena nuotrauka, kurioje ji žindo savo kūdikį. Tiesa, čia pagrindinis dėmesys ne į mamos pienu besimaitinantį mažylį, o į kitą krūtį, kuri pridengta vatos tamponėliu.

Moteris net pagalvoti negalėjo, kad šios nuotraukos apskries visą pasaulį ir taps tokios populiarios. Pasirodo, nepagražintos motinystės skonį yra jutusios kone viso pasaulio mamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.