Vaikai ūkininkus nustebino išskirtinėmis dovanomis

Dešimt Lietuvos ūkininkų dar šį mėnesį gaus netradicinę dovaną – stovykloje „Merkurijus“ atostogas leidusių vaikų sukurtas kaliauses.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2016, 3:04 PM, atnaujinta May 16, 2017, 9:21 PM

Žalingiems paukščiams, niokojantiems sodus, daržus ir pasėlius, atbaidyti skirtas „grožybes“ stovyklautojai kūrė iš antrinių žaliavų ir asmeninių daiktų.

„Kas paaukojo marškinėlius, o kas kepurę. Darbas buvo komandinis ir dauguma iš kelių šimtų stovyklavusių moksleivių prie jo prisidėjo“, – pasakojo viena iš „Merkurijaus“ vadovių Virginija Juodeikienė.

Kaliausės kurtos visą vasarą, nes norėta, kad procese sudalyvautų visi į stovyklą atvykę vaikai. Jie galvojo, ir kaip turi atrodyti kaliausės, ir kokie turėtų būti jų vardai.

Idėja ūkininkus palepinti dovanomis gimė tuomet, kai keli „Merkurijaus“ vadovai išgirdo, jog šįmet paukščiai gerokai pašėlo Vilkijos apylinkėse, kur vyksta vaikų vasaros poilsis, esančiose sodybose bei be uogų derliaus paliko ne vieną ūkininką.

„Žinoma, vasaros pabaigoje ūkininkams kaliausių neprireiks, bet jie iš anksto galės pasiruošti naujam sezonui“, – sakė V. Juodeikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.