Gabių moksleivių tobulėjimui – vasarinė sesija Nidoje

Nacionalinė moksleivių akademija (NMA) nuolat siekia sudaryti sąlygas talentingiems vaikams tobulėti. Šiuo tikslu kasmet rengia vasaros sesijas, kurių metu moksleiviai susitinka su šalyje gerai žinomais bei pripažintais savo sričių specialistais. Šiemet jau 13 kartą rengiamoje NMA vasaros sesijoje – būrys gabių vaikų, savo srities profesionalai ir svečiai iš Vokietijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2016, 2:21 PM, atnaujinta May 16, 2017, 10:08 AM

Rugpjūčio 16–26 d. Nidoje vyksiančioje NMA vasaros sesijoje kaip ir kasmet numatoma intensyvi asmenybės ugdymo ir tobulėjimo programa. Vakaro renginius ves profesorius Valdas Laurinavičius, kuris moksleiviams pasakos apie bioterorizmą. Savo patirtimi dalinsis etnologė Gražina Kadžytė, o profesorius Vladas Žulkus skaitys paskaitą „Povandeninis kultūros paveldas ir povandeninė archeologija Lietuvoje“. Koncertą NMA moksleiviams ir Nidos bendruomenei surengs NMA absolventas, daugkartinis tarptautinių konkursų laureatas, Vokietijoje studijuojantis Žilvinas Brazauskas (klarnetas) ir Natania Hoffman (violončelė). Tomo Mano namelyje vyks ir tradiciniai literatūriniai skaitymai, o biochemikai „Thermo Fisher Scientific Baltics“ mobiliojoje bioklasėje tris dienas užsiims laboratoriniais darbais.

„Šiemet vasaros sesijoje dalyvaus per 70 gabių NMA mokinių ir net 11 mokinių iš Vokietijos, kurie vis atvyksta į NMA organizuojamas ekonomikos sekcijas. Nuolat ieškome galimybių, kad kuo daugiau gabių ir talentingų vaikų iš socialiai remtinų ir mažas pajamas turinčių šeimų galėtų sudalyvautų šiame renginyje: ieškome rėmėjų, sesijai žmonės aukojo ir portale aukok.lt. Savo misiją tikimės sėkmingai tęsti ir nuoširdžiai dėkojame visiems, jau prisidėjusiems prie vaikų ugdymo,“ – teigia NMA direktorius Leonas Narkevičius.

Nacionalinę moksleivių akademiją yra baigę daugiau negu 1300 gabių Lietuvos vaikų. Kasmet NMA mokiniai parsiveža medalių iš tarptautinių olimpiadų, iškovoja prizinių vietų respublikinėse olimpiadose ir konkursuose, o absolventai išvyksta studijuoti į garsiausius pasaulio universitetus (Kembridžą, Oksfordą, MIT ir kt.) bei prisideda prie šalies intelektinio potencialo stiprinimo. 2015 metais NMA oficialiai tapo akredituotu Europos talentų centru, sertifikuotu ECHA (European Council Of High Ability). Akademija įsteigta 2004 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.